Marcin Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Uparciuch z ciebie. Każdy ci odradza taki zestaw , a ty brniesz w to. Ja mam takie wrażenie, ze on od początku pisania ten model juz miał i na siłę szukał dobrych stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ja mam takie wrażenie, ze on od początku pisania ten model juz miał i na siłę szukał dobrych stron To jest nie możliwe aby ktoś pomimo tylu dobrych podpowiedzi brnął dalej jak ślepy!! Też tak sądzę iż micho model ten po prostu już ma - tylko nie wie teraz co z takim badziewiem zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 wybaczcie ale Panowie wyciagaja za pochopne i jak najbardzien nie trafne wnioski zapewne nie latali na tym modelu i po prostu pisza zle wnioski wynikajace z neiwiedzy o tym modelu ( chociaz wiedza modelarska zapewne jest ogromna ) wlasnie nie kupielm jeszcze bo chce kupic od razu inny silnik inne smigla i jakis dodatkowy pakiecik ale widze ze tutaj nei dostane potrzebych mi inforamcji :] trudno a brne tak dalej poniewaz pomimo duzo negatywnych opini czytalem wiele pozytywnych kometarzy jezeli to nie wypali to juz szykuje sie do zakupu lzejszego silnika ( oczywiscie bezszczotka ) i jakeigos lekkiego pakeitu bo mam wrazenie ze model jest delikatnie za ciezki ( ogladalem kilka filmikow ) sie zobaczy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 :wall: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 A ja mam tylko jedno pytanie do Ciebie kolego. Ile juz miales modeli ze opiniujesz,ze chcacy Ci pomoc ludzie wyciagaja pochopne wnioski ? A juz opinia o ich niewiedzy o danym modelu,mocne slowo. I powiem tak.Mam kilka ptakow dwa razy wiekszych od Ciebie,nawet jak wyciagniesz raczki do gory,a mimo to pytam ciagle,bo nim umre ,to tez powiem,wiem ze nic nie wiem.To chyba znasz,cytat,jesli tak, i wiesz kto i skad i dlaczego go przytoczylem,na pewno nie napiszesz juz nic w tym stylu jak w/w.I jesli zrozumiesz to,to rowniez bez trudu przyjdzie ci mysl o zdjeciu do awatarku,to tak przez szacunek dla rozmowcow,jesli wiesz o czym pisze. Na koniec.Jednak posluchaj,bedzie taniej.Panowie tylko spojrza na model i wiedza,i nie maja zadnego inetresu w tym by doradzic Ci zle.Zapewniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak wiesz lepiej i ignorujesz odpowiedzi innych to po co pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 szykuje sie do zakupu lzejszego silnika ( oczywiscie bezszczotka ) i jakeigos lekkiego pakeitu bo mam wrazenie ze model jest delikatnie za ciezki Słusznie! A uzyskane zmniejszenie masy stracisz przy wyważaniu. Siadaj, trója Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Widziałem tego Decathlona u znajomego. Powiem wam, że 'wydaje się' byc modelem, który poleci. Ale na pewno nie w rękach poczatkującego. Tak więc jesli juz ten model masz to na razie zamontuj go na półkę a spróbuj z niego przynajmniej elektronikę do czegoś innego zapakować. BTW. W podobnej cenie, i przeważnie zaraz obok, sklepy sprzedają cos co sie SKY LADY nazywa - mały motoszybowiec - czemu ludzie wlasnie na niego nie chca wydać kasy - wg mnie lepszy pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 hehe tka jest Panie profesorze :] czyli nie pwieicie mi jakei to smiglo trudno kupie cos na wyczucie :] jak kupie model to nagram filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 400 bezpośrednio duży gunterek 6x3 6x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ja na początku latałem deproniakami na silnikach "280" i pakietem 8x 650mAh.Ledwo to latało. model miał masę ok 650 g. rozpiętość ok 100 cm cięciwa 22 cm.Silnik był z przekładnią i śmigłem 10x7.Ewidentnie brakowało mocy.Potem kupiłem "400" z przekładniami i latałem na różnych śmigłach.W międzyczasie kupiłem serwa mini i zamontowałem zamiast normalnych , dużych serw.Loty się wydłużyły i było w miarę ok.Jako że mam dostęp do obrabiarek różnego typu zacząłem z ojcem robić silniki trójfazowe.Są to silniki dość duże , najmniejszy ma średnicę ok 36 mm.Zacząłem latać na 3-f.Dopiero wtedy uświadomiłem sobie co to znaczy dobry napęd.Loty wydłużyły się do 30 minut jak zastosowałem li-pola 11.1v 1300mAh, o dynamice latania nawet nie wspomnę.Zmarnowałem dużo pieniędzy na szczotkowce i dopiero silniki 3-f uświadomiły mi jaki błąd popełniłem iwestując właśnie w silniki szczotkowe.Teraz latam motoszybowcem 202 cm rozp. na 3-f i li-polu 1800mAh i jestem bardzo zadowolony.Wczoraj lot trwał 40 minut z czego 15 na silniku.Na miejscu kolego "michcio88" nie inwestowałbym w napęd klasy "480".Tak jak powiedział "Malinn">kupowanie napędu szczotkowego jest totalnie bez sensu, ponieważ napęd 3-f jest cenowo porównywalny, natomiast pod względem wydajności i sprawności zostawia w tyle napędy szczotkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 trudno kupie cos na wyczucie :wall: michcio88 , a znasz moze Krychola ? http://www.szabatowski.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=208 Jemu tez wielu chcialo pomoc-dobra rada.Wyciagnij wnioski z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 no i zamowilem zobaczymy cy tym czyms da sie latac amm nadziej ze paczka nadejdzie jutro :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 :? nic nie dotarło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 nic nie dotarło... I nigdy nie dotrze, to już taki gatunek, naukowo określono to jako "skrzyżowanie k...... z mułem, nie do nauczenia i nie do z........." Dzieciak rozbije ten model i potem jeszcze będzie miał do wszystkich pretensje, albo co gorsza nie rozbije i wtedy dopiero będzie jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 "skrzyżowanie k...... z mułem, nie do nauczenia i nie do z........." :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 " Dziekuje za komplemet " ! mam pytanie czemu jak dodaje gazu to zaczyna smiglo sie szybciej krecic dopiero od polowy wychylenia drazka ?? i caemu jak podlacze pakiet a nadajnik jest wylaczony to serwa sie same ruszaja ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 1. Stawiam na źle ustawione EPA w nadajniku ( o ile tam cos takiego jest ) 2. Skoro odbiornik dostaje zasilanie a nie dostaje sygnalu od nadajnika to lapie zakłocenia i dlatego serwa wariują. Rób tak dalej a zniszczysz sprzet przed pierwszym lotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 A co podpowiada Ci twoje wyczucie nieomylne?Serwa drgaja ze smiechu ma takiego modelarza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Rób tak dalej O, ulubiony cytat michcio88 ,pociesz oko (moze model zostanie jako wspomnienie,wlasnie tutaj ) co Ty wlasciwie masz,radio,model,serwa,pakiet ? Wszyscy czekaja by Ci pomoc,daj nam szanse. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.