wojtek-a Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Czesc, Mam klopot i pytanie do tych co maja pojecie o komputerze i systemie. Dostalem w zalaczniku plik winmail.dat ale nie moge sobie poradzic z jego odczytaniem. Moj komputer kaze mi kupic jakis program, ktory po otwarciu juz wykryl jakies bledy :evil: i jak zaplace, to je naprawi i wszystko bedzie dobrze :crazy: :roll: . Ktos moglby mi wytlumaczyc w czym klopot? Dzieki z gory. Wojtek
Tomek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Masz wirusa i tyle. strona" bitdefender online" powinna załatwić problem. bitdefender
PUPI Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Myślę, że to jednak nie wirus. Rozwiązanie jest opisane TU
Gość Anonymous Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jeśli komputer każe cokolwiek kupować, to już jest źle
wojtek-a Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dzieki! Dzis wieczorem pokombinuje. Jeśli komputer każe cokolwiek kupować, to już jest źle
Tomek Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Myślę, że to jednak nie wirus. Rozwiązanie jest opisane TUMyślę , że nie wirus nie prosi o wydawanie kasy. :shock: Pewnie masz do czynienia z czymś w tym stylu , modne to ostatnio w śród wirusów. http://windows7forum.pl/internet-security-2010-wirus-udajacy-antywirusa-t-4629.html Za każdym razem, jeśli komputer che od nas kasę , hasło itd to na 99,99 % mamy wirusa i nie wolno na to odpowiadać lecz zabrać komputer do doktora (lub leczyć domowymi sposobami)
Gość Anonymous Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 To nie jest wirus, tylko oprogramowanie typu *ware - (i nie chodzi mi tu o soft ware czy free ware tylko o spyware, malware i kilka innych tego typu szkodliwców) dlatego często oprogramowanie antywirusowe nie ma pojęcie o bytności na naszym komputerze takiego dziadostwa. Sam antywirus nie wystarczy, potrzeba mieć coś bardziej inteligentnego (polecam produkt Internet Security 2010 marki Norton). Tu jest grubsza sprawa. Ciężko z takim czymś wygrać - polecam użyć Combofixa, ale tylko wtedy jeśli nie boisz się komputera, i posiadasz spory poziom zaawansowania.
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 ale tylko wtedy jeśli nie boisz się komputera, i posiadasz spory poziom zaawansowania Bo czasami po ComboFix-e windows się nie podnosi. Niestety Combo bardzo mocno ingeruje w rejestry Windowsa. Na 20 kompuw przejechanych Combo 1 niewstaje. Statystycznie
Gość Anonymous Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Mi na razie na 4 użycia 100% sukcesu
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Wszystko zależy od rodzaju ...ware oraz jak głeboko wlazł w rejestry. Niestety mi już 3 kompy nie wstały.
meloow Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 mnie combo tylko 2 razy uwalił kompa na ok. 100 na których był uzywany
wojtek-a Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 Rozwiązanie jest opisane TU Thanks Pupi! Otworzylem za pomoca tego programu . Nie rozumiem tylko po co te wynalazki, jesli zalacznik byl w Exelu? Nie lepiej wyslac normalnie? (pytanie raczej do wysylajacego) Ale faktem jest, ze od jakiegos czasu moj laptop jakis dziwny sie zrobil, jakby "Obcy" siedzial, jakby go cos bralo od srodka :? . Tych czyszczacych programow sie boje. Moj na pewno po tym nie wstanie. Czuje to. Poza tym mam aktywny antywirus, wiec cool! 8) czy nie?
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 wiec cool! czy nie Niestety nie. Pomimo aktywnego programu AntySPAWARE robale potrafią się zagnieździc. Musisz sprawdzić czy masz sam program antywirusowy, (jeśli tak to na 100% masz robaka) czy kombajn typu NIS, ESET, itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.