krys1 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Pierwsze oklejanie kadluba balsa 1mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 c.d. oklejania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Potem będziesz oklejał to jeszcze sklejeczką 0,6mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Tak, zestaw ktory kupilem byl przygotowany na pokrycie balsa. Zmieniam wszystko na oklejenie sklejka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Caly kadlub oklejony (balsa 1 mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Nie myślałeś o klejeniu sklejki bezpośrednio na szkielet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Chcialem tak zrobic ale powierzchnie byly za duze na sklejke 0,6 mm, musialbym wzmocnic kratownica. Projekt byl przewidziany na krycie balsa 1,5mm. Taki sam problem mam przy skrzydlach bo zeberka maja juz wyciecia na kesony balsa 1,5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Jeszcze 7 elementow i kadlub oklejony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Kadlub oklejony sklejka 0,6 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 te plany to masz na papierze czy w jakimś pliku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 A nie lepiej było okleić kadłub jak najmniejszą ilością części sklejkowych? Boki spokojnie można było dać z pasa sklejki a nie z kawałków łączonych na wręgach. Miałbyś mocniejszą strukturę. To są proste, rozwijalne płaszczyzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Oczywiscie ze moglem zrobic mniejsza ilosc elementow sklejki, ale w orginale tez bylo kryte w podobny sposob jak ja to zrobilem. Zdecydowalem sie na krycie sklejkowe poniewaz chce zeby chociaz w pewnym stopniu odzwierciedlal orginal. Plany mam tylko orginalnego szybowca oraz 3d w pliku dwg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 a mogę prosić te DWG na manti9@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 dzięki serdeczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 cd. skrzydla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Prawe skrzydlo prawie gotowe, sklejka 0,4mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Udalo mi sie znalesc troche czasu na dokonczenie skrzydla (za ladna pogoda na budowanie) Zrobilem szybko jeszcze fotke i jestem zadowolony z uzyskanej wagi 3700 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 serce rośnie jak patrze na taką piękną robote i na dodatek SALAMANDRA !!!!! - G R A T U L U J E !!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Kolor na plytce probnej wyszedl tak jak chcialem. Moze w przyszlym tygodniu uda mi sie pomalowac caly model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Zaczelo sie oklejanie folia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.