Motylasty Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Jako żem z rodziny żeglarskiej to nastał chyba czas by i w tym temacie coś podziałać. Jeśli macie jakoweś plany to chętnie bym coś wystrugał. Nie chodzi mi o zawodniczą maszynę klasy F5 naszpikowaną kabestanami, alu bomami, dwoma windami etc, a o cos naprawdę prostego. Ster kierunku i jedno serwo do wybierania szotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryska Andrzej Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Rysunki tegoż zamieszczone były swego czasu w Modelarzu. Była to (może jest) łódka F5 wyczynowa (na ówczesne czasy), jeśli nie masz dostępu do archiwaliów - proszę o wiadomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 F5E ma tylko winde i serwo ... Maszt rurka dural, bomy rurka alu/weglowa 6mm, płetwa i ster balsa/wegiel Kadłub balsa/laminat Winda jest lepszym tańszym i prostszym rozwiązaniem od DOBREGO serwa Winda od mniej niz 100zl taiwan/~150 hitec/Regata graupnera 600 zł Kadłubik E laminatowy za 45+przesyłka mam zrobiony ewentualnie nowy zrobie jeżeli tylko chcesz Ogółem cały model a nawet 2 moge sprzedać wiadomość na PM jakby co Ewentualnie RG 65 tzw. JIFF czyli modelik całkowicie z balsy opisany nawet na PWM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiusz1990 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 witam jestem nowy na tym forum chcialbym zadac jedno pytanie : od czego powinien zacząć początkujący modelarz ? nie interesują mnie modele z silnikiem(póki co) tylko coś co mógłbym postawić na półce i żeby się fajnie prezentowało złożyłem trochę modeli plastikowych i kartonowych ale chciałbym teraz zrobić coś samemu od zera z własnych materiałów i z wykorzystaniem planów liczę na szybką odpowiedź.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 www.pwm.org.pl tu są ładne modele tak do postawienia na półce :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja posiadam plany modelu Leda. Jeśli jesteś zainteresowany to podaj meila na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sumek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 A czy ktoś posiada plany jakiegoś ślizgu rekreacyjnego pod silnik klasy 450. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dellos Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 A ja poszukuję planów jachtów J-Class najlepiej pod 1/16 lub samych jachtów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazuPOL47 Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 ertman sory ale wejherowo pływa na Hihg speedach bądz multiplexaxh cyfrowych wiec nie wiem czy taka windka za 100zł to bajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.