Skocz do zawartości

Madman 1150mm Relacja

cyrax_ojz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji tego ze koledzy mają Madman-y i sobie je chwalą postanowiłem zamienić zielony izoflor na balsę :mrgreen:

z góry zaznaczam ze jest to mój pierwszy model balsowy z przeznaczeniem do latania

od kolegi Tomka ze Złotowa dostałem papierowe plany i garść dobrych rad na początek

zamówiłem balsę trochę więcej niż potrzeba bo nie wiadomo czy czegoś nie zepsuje :rotfl:

Dołączona grafika

wyposarzenie już mam silnik Turnigy 35-36 1400kv regiel 40-50A pakiety 2200 3s serwa jakieś się znajdzie

na pierwszy ogień poszły lotki i stateczniki

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

wstępnie zrobione otwory na zawiasy

Dołączona grafika

• Odpowiedzi 336
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

niestety mam dla ciebie kiepską wiadomość gdyż trójkąty które powklejałeś nic nie wzmacniają konstrukcji dały by coś a nawet wiele gdyby słoje były ułozone wzdłuż najdłuższego boku a tak to bez problemu sie rozwarstwią . puki masz jeszcze szanse to napraw to. a tak po za tym to ładna robota.

Opublikowano

niestety mam dla ciebie kiepską wiadomość gdyż trójkąty które powklejałeś nic nie wzmacniają konstrukcji dały by coś a nawet wiele gdyby słoje były ułozone wzdłuż najdłuższego boku a tak to bez problemu sie rozwarstwią . puki masz jeszcze szanse to napraw to. a tak po za tym to ładna robota.

kicha na starcie :| wszystkie były wklejane obficie smarowane CA będe musiał dokleić 3mm kawałki wzdłużnie słojami do pionowego i poziomego statecznika bo lotkami się bym aż tak nie przejmował bo orginalnie ich nie ma i jest to czysta radosna twórczość :jupi:

w poziomym muszę jeszcze wstawić drut łączący obie połówki

w każdym razie cenna rada na przyszłość bardzo siż przyda

Gość Galileo
Opublikowano

To raczej wina aparatu, bo w tle rzeczy też są jakby blade

Opublikowano

Piekna robota. Jak bedziesz skrzydlo do kadluba mocowal bo zadnych kolkow ani gniazd na sroby nie widze?

Co do trojkatow - nie przejmuj sie to juz nie jest balsa bo wszystko CA nasycone. To sa stare wierzenia.

Opublikowano

no i znowu mam problem bo ....

leży mi MVVS 2,5 cm i nie mam gdzie go wsadzić , aż się prosi zrobienie madmanika ( mam 1,5 m ). Jedynym błedem który widzę to brak w częsci środkowej możliwości mocowania skrzydła do kadłuba chyba ze będzie na gumach ale gumy sa dobre do trenerka a nie do madmana . A robota czysta i ładna, pogratulować :D

Opublikowano

Robota piękna i czysto. Sam mam madmana 1,5 m. Lata to baardzo pieknie. A budowa madmana prosta jak cep.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.