cyrax_ojz Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Z racji tego ze koledzy mają Madman-y i sobie je chwalą postanowiłem zamienić zielony izoflor na balsę :mrgreen: z góry zaznaczam ze jest to mój pierwszy model balsowy z przeznaczeniem do latania od kolegi Tomka ze Złotowa dostałem papierowe plany i garść dobrych rad na początek zamówiłem balsę trochę więcej niż potrzeba bo nie wiadomo czy czegoś nie zepsuje :rotfl: wyposarzenie już mam silnik Turnigy 35-36 1400kv regiel 40-50A pakiety 2200 3s serwa jakieś się znajdzie na pierwszy ogień poszły lotki i stateczniki wstępnie zrobione otwory na zawiasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrfala Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 niestety mam dla ciebie kiepską wiadomość gdyż trójkąty które powklejałeś nic nie wzmacniają konstrukcji dały by coś a nawet wiele gdyby słoje były ułozone wzdłuż najdłuższego boku a tak to bez problemu sie rozwarstwią . puki masz jeszcze szanse to napraw to. a tak po za tym to ładna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 niestety mam dla ciebie kiepską wiadomość gdyż trójkąty które powklejałeś nic nie wzmacniają konstrukcji dały by coś a nawet wiele gdyby słoje były ułozone wzdłuż najdłuższego boku a tak to bez problemu sie rozwarstwią . puki masz jeszcze szanse to napraw to. a tak po za tym to ładna robota. kicha na starcie :| wszystkie były wklejane obficie smarowane CA będe musiał dokleić 3mm kawałki wzdłużnie słojami do pionowego i poziomego statecznika bo lotkami się bym aż tak nie przejmował bo orginalnie ich nie ma i jest to czysta radosna twórczość :jupi: w poziomym muszę jeszcze wstawić drut łączący obie połówki w każdym razie cenna rada na przyszłość bardzo siż przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 żeberka gotowe :jupi: i folie też mam ORALIGHT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 i postępy :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Nikt nic nie pisze to ja napisze :mrgreen: Baaardzo ładnie :pom: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam. A ja napiszę z dużej litery - Pięknie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Jakim sposobem obrabiałeś krawędź natarcia :?: na oko czy może jakimś szablonem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 wiekszość odcięta nożem a następnie papierem 120 wygiętym w literkę "U" na oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 nigdy nie oklejałem modelu folią więc na instruktarz wybrałem się do Złotowa odbyła się pełna demonstracja :rotfl: i taki mamy efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Ta folia light coś strasznie blada (wiem że to transparent ale te kolorki takie mulaste) czy to tylko wina zdjęcia :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileo Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 To raczej wina aparatu, bo w tle rzeczy też są jakby blade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 czerwony jest dobry ale zielony na rolce wyglądał lepiej na skrzydle bardziej zółty przypomina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Piekna robota. Jak bedziesz skrzydlo do kadluba mocowal bo zadnych kolkow ani gniazd na sroby nie widze? Co do trojkatow - nie przejmuj sie to juz nie jest balsa bo wszystko CA nasycone. To sa stare wierzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 no i znowu mam problem bo .... leży mi MVVS 2,5 cm i nie mam gdzie go wsadzić , aż się prosi zrobienie madmanika ( mam 1,5 m ). Jedynym błedem który widzę to brak w częsci środkowej możliwości mocowania skrzydła do kadłuba chyba ze będzie na gumach ale gumy sa dobre do trenerka a nie do madmana . A robota czysta i ładna, pogratulować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Robota piękna i czysto. Sam mam madmana 1,5 m. Lata to baardzo pieknie. A budowa madmana prosta jak cep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 nie ma żadnego błędu wszystko idzie zgodnie z planem ten kawałek wkleję (+2 srubki) dopiero jak będę miał spasowany kadłub ze skrzydłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 powoli posuwam się do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Silnik bym dał wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.