Ejdzjan Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Cześć. Dziękuje za rysunki . 40 % materiału mam, największym moim problemem będzie zdobycie materiału na fartuch ?
krankor Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Czy cienki ortalion, lub cos w tym stylu nadaje się na fartuch? Musi być podgumowywane? Bo folia to chyba nie za bardzo...
Olecki75 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Jak nie puszcza za bardzo powietrza to się nada, problem w wytrzymałości w trudniejszym terenie może jednej baterii nie przeżyć. Folia moim zdaniem odpada. Materiały mają tu: http://www.sklepyzeglarskie.pl/f/pl/contact.html mail do sklepu w Czeladzi: czeladz@sklepyzeglarskie.pl Mieli ostatnio w różnych kolorach - granatowy, czerwony, żółty, szary. Moro wykupiliśmy Zadzwonić, spytać o taką tkaninę nieprzepuszczalną, podgumowaną. Metr koło 20zł a wyjdzie na co najmniej 4 fartuchy.
krankor Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dzis będę w Poznaniu, tam też mają filię, to się okupię Dzieki za link do sklepu edit: Niestety w Sklepie Żeglarskim Hobby w Poznaniu w ogóle nie handlują żadnymi tkaninami. Dziwili się, że o coś takiego pytam. Z "materiałów" tylko różne linki z metra są dostepne Trzeba szukać gdzieś indziej
Ejdzjan Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Cześć.Mam do was pytanie, czy taki materiał jak na plandeki do przyczepek nadaje się ?
Olecki75 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Ta szmata z żeglarskiego w zasadzie jest na plandeki, pokrowce, tropiki itd. Materiał, taki typowy na plandeki do modelu o tej wielkości będzie za sztywny. (jak masz na myśli taki jakim paki aut dostawczych są kryte) W kaftanie nie ma takiego ciśnienia by się to wszystko poukładało.
Ejdzjan Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Cześć. To ogólnie te materiały są podobne. Spróbuje z tego najcieńszego co jest na plandeki. Jakiego używasz śmigła.
Olecki75 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Jakiego używasz śmigła. Pisałem Przy tym napędzie 3 łopatowe GWS 8x4
Olecki75 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Materiał na kaftan to CODURA 600 - właśnie się dowiedziałem jak to się oficjalnie nazywa. http://allegro.pl/codura-tkanina-meble-ogrodowe-namioty-plandeka-i2061992816.html
king99 Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 Witam Ja z takim małym pytankiem czym łączycie elementy fartucha? I jak mocujecie sam fartuch do podłogi?
Olecki75 Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Ja z takim małym pytankiem czym łączycie elementy fartucha? I jak mocujecie sam fartuch do podłogi? Przy wykrojach fartucha w miejscu łączenia daje się 0,5 cm naddatek i normalnie się zszywa na maszynie do szycia prostym ściegiem. Do podłogi klei się na butapren i przytwierdza dla pewności zszywkami tapicerskimi.
kazikfer Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 hmm tak sie przygladam i chyba standardowa koncepcja poduszkowca zaklada wydobywanie sie powietrza z fartucha i przez to utworzenie poduszki powietrza dzieki ktorej pojazd sie nieznacznie unosi... u was jest troche innaczej... innowacyjnie ciekawe.. podoba mi sie ! z pomyslunkiem!
Olecki75 Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 standardowa koncepcja poduszkowca zaklada wydobywanie sie powietrza z fartucha Owszem, ale przy tych wielkościach to było by za skomplikowane i zwiększyło by masę. U nas znów tak innowacyjnie nie jest bo takie rozwiązanie można zaobserwować w normalnych, przeznaczonych do jeżdżenia konstrukcjach amatorskich w 1:1. (np w programie "Wysypisko" na Discovery)
kazikfer Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 chyba mniej skomplikowane dziury w fartuchu i podzial powietrza na fartuch i naped czyli na 2 zamiast na 3 przydalby sie tutorial jak zbudowac od 0 :] dobra robota
-==PEGAZ==- Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Możesz zerknąć na budowę mojego koorzacza... może coś pomoże http://www.alexrc.pl...opic.php?t=2716
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.