Gość horn3t Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Trzymam kciuki chciałem ten model podobno jeden z najlepiej wykonanych ale czas oczekiwania był dla mnie za długi (czerwiec 2015) http://wistmodel.republika.pl/SZD-55_Promyk.html
fullrespect Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wiecie co jest ciekawe ? Gdzie sie podział mój pierwszy post z pierwszej strony ?
TeBe Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Jest tu. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/18021-szd-55-promyk-ze-stajni-jispro/?p=121904 2 lata temu (chyba) była jakaś awaria i posypała się kolejność postów w wątkach.
koma22 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Mniejszy promyk z Jispro naprawdę ładny i tak też lata, ale większy brat z Wistmodel .... Mmmmm :P Piękne zwierzę, a wykonanie zwłaszcza montażu skrzydeł przez łączenie dźwigarów na sworznie jak w prawdziwym powala na kolana. Po prostu PNNNIĘĘĘĘĘĘKNY :)
fullrespect Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witam, jesli ktos z Was ma jakies materialy które mogą byc pomocne w modelowaniu aby odwzorowac jak najbardziej rzeczywistą sylwetkę, bedę bardzo wdzięczny za podeslanie ich na maila (podam przez PW). Co do wersji - jesli chodzi o formy to zawsze mozna zrobic więsze - to nie problem bo forma nie boi sie skalowania. Gorzej z drewienkiem, grubosc żeberek nie zawsze sie sprawdza. Ale to szczegól też do opanowania. Póki co mozolnie męcze modelowanie...
Gość horn3t Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Waldek jaki masz silnik w tym dużym Promyku i na ilu celach latasz?
koma22 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Hacker z przekładnią i paliwo 5cel 3800, jak toto zakręci tymi łopatami to strach się bać ale jeszcze nie poleciałem. Wyrzucić samemu tego się nie da, bo do kadłuba w tej skali i wagi modelu to trzeba mieć łapkę jak mały cygan nogę. Zastanawiam się nad wózkiem. Do wyboru dwóch producentów, jakość podobna tylko jeden się wstydzi i ceny nie podaje na stronie.Muszę zadzwonić i się zapytać. No i w opcji start z katapulty gumowej.
samolocik Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Start z katapulty - sznura gumowego jakby bezpieczniejszy. Większa prędkość I bardziej ustalony kierunke startu niż w przypadku wózka. Trzeba by tylko dobrać odpowiednio silny naciąg żeby nie przedobrzyć ani w jedną ani w drugą stronę.
koma22 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Start z katapulty - sznura gumowego jakby bezpieczniejszy. Większa prędkość I bardziej ustalony kierunke startu niż w przypadku wózka. Trzeba by tylko dobrać odpowiednio silny naciąg żeby nie przedobrzyć ani w jedną ani w drugą stronę. Mam taką dobrze sprawdzoną ideę na katapultę z FMT nawet z prostą regulacją do różnych wagowo modeli przez podłączenie od 1 do 3 sznurów gumowych. Tylko tu nie ma zmiłuj. Jak naciśniesz pedał nie ma odwrotu , a wózek daje szansę na przerwanie lub powtórzenie startu. Nie mam w tych sprawach doświadczenia, więc może za dużo analizuję. W każdym razie i tak coś mniejszego pójdzie na próbę :)
piotralski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Waldku, o ile masz w miarę równy pas do startu wózek jest naprawdę ok. Ostatni sezon mi to potwierdził. Jakie wózki porównujesz, albo jaki już zanabyłeś?
koma22 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Wózki ELJOT i MPMODELS. Jakość porównywalna wydaje mi się i jeszcze się namyślam.Chętnie skorzystam z Twojej opinii, jako że masz doświadczenie w tym temacie. Pole nasze nie jest może zbyt gładkie, ale modele samolotów dają spokojnie radę, a koła wózków są dość potężne
Gość horn3t Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Osobiści kupił bym ELJOT bo używałem i jest ok na naszym polu się sprawdzi i tańszy,
piotralski Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Z tym polem to jak i u nas Osobiście polecam Eljot, korzystałem przez cały sezon.
koma22 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 No tak Panowie. Wózek ELJOT był pierwszy wyprodukowany i przedstawiony w praktyce. Oglądałam go już wcześniej i chyba Wasze opinie mnie przekonują.No i sentyment do sklepu w Andrychowie:-) Razem dobieraliśmy napęd do Promyka Jispro i pomoc w naprawie tego modelu po zakupie od poprzedniego właściciela była bezcenna :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.