paweł1919 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam. Zbliżam się ku końcowi z budową mojej katany x-line 1400mm. :mrgreen: Stąd mam pytanie, ile będe potrzebował ogólnie folii do pokrycia całego modelu. Zaznaczam, że będę robił to pierwszy raz. A może ktoś wie, ile pójdzie na skrzydła, kadłub, stateczniki. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 W jednym kolorze całą ? :ble: Bo jak w dwóch , a nie daj boże w 4, to w jakich proporcjach?? :rotfl: A już całkiem na poważnie to weź kawał gazety, obrysuj każdą część osobno z 3-5cm naddatkiem (góra ,dół , boki), wytnij i poukładaj w paski po 50-60 cm szeroki . Tyle ma zazwyczaj szerokości folia. Wtedy będziesz wiedział ile każdego koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł1919 Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 A no tak, dobra rada dzięki No pewnie, że nie w jednym kolorze jak by to wyglądało, jak nie katana. Jeszcze się zastanawiam, jak ją okleić nie mam do końca koncepcji. Chcę to zrobić ładnie i bez kombinacji jakiś wielkich. Dlatego myślę, że stateczniki i lotki okleję chyba coś w fiolecie przeźroczystym, części które są ruchome. Dół kadłuba biały albo czerwony. Może macie, jakiś pomysł :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirodo Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Może coś na wzór Katany Mini z PA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam . Ja już popełniłem 2 takie Katany , a nawet 3 . Oto jak wyglądają . Ta trzecia ma własnoręcznie wykonaną maskę silnika i owiewkę kabiny co zmienia jej wygląd . Zawsze staram się wyraźnie różnicować górę i dół modelu , co naprawdę ułatwia loty przy gorszym oświetleniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 pierwsza wyglada jak Extra..;p mam identyczne malowanie:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Co do ilości materiału to : 1. Musisz pamiętać ,że rolka folii ma 60 cm . 2. Szerokości arkuszy na poszczególne części ustalasz z 4-5 cm naddatkiem 3. Musisz kupić nieco więcej , by mieć na ewentualną naprawę , bo czasem transport wychodzi więcej niż np . 0.5 metra folii 4. Poszczególne rolki mogą się później różnić odcieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.