elektryki_rc Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam ! W tym wątku pragnę przedstawić model jakim jest : "Extra 260 3D ARF 28cc/180cm - żółty/biały". Model do nabycia w : http://ef3m.pl/773,-b-extra-260-3d-arf-28cc-180cm-zolty-bialy-b-.html Oraz parę info na temat tego modelu ale w innym oklejeniu w wątku Krzysztofa : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28605&highlight=extra Dla formalności parę danych producenta : * Rozpiętość -1790mm * Długość - 1690mm * Powierzchnia Wing Area: 972sq in(62.7sq dm) * Waga do lotu 3900g-4500g ( w zależności od wyposażenia) Model będzie wykonany oczywiście jako elektryk . I foteczki ( będę starał się dawać w miarę możliwości zdjęcia ale proszę o cierpliwość ) : Oto co otrzymujemy po zakupie modelu ( dostarczone DHL ) : A w pudełko jeszcze jedno pudełko : Naklejka z przedsmakiem tego co nas czeka : No to otwieramy : Dość ładna naklejka z nazwą modelu : Instrukcja : Hardware : Kadłub : Kadłub sprawia wrażenie lekkiego i bardzo estetycznie wykonanego : Skrzydełka od dołu : No i najważniejsze czyli ważenie : I wyniki tego ważenia : -kadłub wraz z kabiną : 740g ( bez kabiny 564g więc można powalczyć robiąc węglową ), -rura łącząca skrzydła : 62g, -skrzydło prawe z lotką : 351g, -skrzydło lewe z lotką : 352g, -ster kierunku wraz z mocowaniem : 72g, -ster wysokości : 141g, -podwozie : 144g, ( przydałoby się węglowe ), -hardware : 435g, -owiewki kół : 80g, -maska silnika : 103g, ( bardzo lekko wykonana ). Całość : 2480gram. Część wyposażenia w drodze więc powoli będę uzupełniał wątek ale proszę o cierpliwość ( pewnie model będzie gotowy dopiero za 3tyg ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Łooooo, Krzysiu no no, taki duży model? Będziesz zadowolony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Odczujesz różnice miedzy 1,5m a 1,8m przeskok jest dosyć duży model zacznie latać majestatycznie i będzie więcej czasu na reakcje.Jeżeli nie miałes modelu akrobata tej wielkosci to będziesz mile zaskoczony. maska silnika : 103g, ( bardzo lekko wykonana ). Bardzo lekko wykonana jak na zestaw, akrobat który miałem na 2m w całosci miescił sie z popychaczami w 2300g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Odczujesz różnice miedzy 1,5m a 1,8m przeskok jest dosyć duży model zacznie latać majestatycznie i będzie więcej czasu na reakcje.Jeżeli nie miałes modelu akrobata tej wielkosci to będziesz mile zaskoczony. maska silnika : 103g, ( bardzo lekko wykonana ). Bardzo lekko wykonana jak na zestaw, akrobat który miałem na 2m w całosci miescił sie z popychaczami w 2300g. Po poście Radka że mój model jest ciężej wykonany niż robione przez niego postanowiłem go odchudzić zdejmując z niego zbędną folię : Nękają mnie również wątpliwości co do serw i chyba dam 2x 5245mg/225mg na wysokość i 5625mg na kierunek + lotki 2x scaner RC i będzie super . Model będzie latał również bez owiewek na koła aby był lżejszy więc myślę że w chwili obecnej dorównałem wadze modelu Radka > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Ale okropny taki łysy!!!! No ale czego nie robi się dla wagi;) 5g to dużo dla takiego modelu. Jak znam życie to wykminisz ciekawy wzór oklejania 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 elektryki to to co tygryski lubią najbardziej :wink: , kiedy przewidywany oblot, kiedy polatasz w Radawcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Odkąd mam Katane z Artexu na silniku elektrycznym zacząłem doceniać możliwości tego tylu zasilania. I powiem wam że już żadna spalina mi w głowie nie siedzi Ładny model choć szkoda że zerwałeś tą czarną folię... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Ładny model choć szkoda że zerwałeś tą czarną folię... :cry: Ważne ze jest 12.5g lżejszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Ważne ze jest 12.5g lżejszy . przy tym modelu to chyba nie aż tak ważne. Oklejaj go i pokaż efekt, bo teraz to paskudnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Ważne ze jest 12.5g lżejszy . przy tym modelu to chyba nie aż tak ważne. Oklejaj go i pokaż efekt, bo teraz to paskudnie wygląda. Mi się podoba . Lekko i estetycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Nie będzie wersja "taxi" ? Super ,bo teraz na to moda ,a dla mnie to wygląda okropnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Nie będzie wersja "taxi" ? Super ,bo teraz na to moda ,a dla mnie to wygląda okropnie. Jak wygląda wersja "taxi" ? Jakaś fotka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 podobne . A teraz masz elegancką prostotę bez tej szurniętej biało czarnej kraty. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Hehe . Też mi się nie podobało . Kratek żadnych nie będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Parę wieści : Dziś doszedł silnik, regulator, przedłużacze, węglowe nakładki na serwa. Do tego pod koniec tygodnia będę mieć serwa ( 5625mg na kierunek, scaner rc na lotki, śmigło apc 20x8, powinien być też BEC pro i 2szt. serw 5245mg na wysokość . Wtedy pozostanie czekać na aku które powinny być jutro wysłane z chin ). Zakończę też drobny element prowokacji ... z tą wagą i zrywaniem folii to są żarty ; model był kupiony z zamiarem że okleję go inaczej stąd te posunięcia > Na dzień dzisiejszy skończyłem oklejanie skrzydeł : A tak wygląda to w całości : Jutro zamierzam skończyć oklejanie stateczników i zdobienie kadłuba jeśli czas na to pozwoli ( dziś już boli mnie głowa ). Do weekendu mam nadzieję pokazać gotowy model ( gotowy w sensie takim że po dojściu li-pol będzie gotowy do lotu ). Jak się podoba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Zakończę też drobny element prowokacji ... z tą wagą i zrywaniem folii to są żarty ;No! Bo już się wystraszyłem ;-) model był kupiony z zamiarem że okleję go inaczej stąd te posunięciaZamiar chyba słuszny, bo model wygląda teraz o wieeele lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Zamiar chyba słuszny, bo model wygląda teraz o wieeele lepiej! Zgadzam się, bardziej "rasowo"Zakończę też drobny element prowokacji ... z tą wagą i zrywaniem folii to są żarty ; model był kupiony z zamiarem że okleję go inaczej stąd te posunięciaNo nie powiem też nieco myśli w rodzaju - "pogięło gościa" miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Zakończę też drobny element prowokacji ... z tą wagą i zrywaniem folii to są żarty ; A było tak fajnie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 I koniec juz nie będzie ładnie latac dodałes folie i juz masz cegłe. Moższ szykować teleskop do lotów w kosmosie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 I koniec juz nie będzie ładnie latac Ona nie ma latać. Ona ma wisieć! Ciąłeś folię na zamówienie (laser? ploter?) czy zrobiłeś sobie szablony i ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.