angorek Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Witam. Chciałbym kupić ten samolot http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2507&category_id=364&option=com_virtuemart&Itemid=1 Model jest z turbiną ale bez silnika zalecany jest min. 1800 kv np. http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=444&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=1 Zastanawiam sie czy dałby radę bateria zalecana li-pol 5s-6s czy mógłbym dać 3s? Nie jestem w stanie dać 200 zł za silnik max.70 zł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Silniczek z Twojego linka pasuje do piankowego modelu 300 gram masy. Ten model waży 2 kg i potrzebuje potężnego silnika. Coś takiego lub takiego (to tylko przykłady). To nie pójdzie na pakiecie 3s, musi być 5s. Do tego regulator 60 - 100A, a to kosztuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Kurcze A co byście powiedzieli o tym samolocie http://www.rc4max.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=6423&category_id=3&keyword=turbina&option=com_virtuemart&Itemid=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 No tu koszty będą o wieeeele mniejsze. Moim zdaniem zalecany pakiet jest za mały. Jeszcze tylko jedno pytanie: jakimi modelami już latałeś? Wiesz o tym, że te modele nie należą do łatwych w pilotażu i wymagają sporej praktyki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Wszystko zależy od Twoich umiejętności. Widziałem tego Hawka, pięknie lata i bardzo szybko (trzeba już myśleć trzy manewry na przód ) Kolega z lotniska latał nim na pakiecie 5s i mocnym silniku i w ciasnym zakręcie połamały się skrzydła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Narazie latałem asw-28 pelikana kolegi około 1 godzina wylatana wiadomo że na początek nie dam gazu na max i heja :mrgreen:. Trzeba opanować model zobaczyć jak się zachowuje w locie .Mój tata jest modelarzem w młodości budował rc zadeklarował pomoc w nauce latania. Wracając do pakietu dokupiłbym o pojemności 3000mah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 dokupiłbym o pojemności 3000mah.Do którego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 pamietaj ze jest tak najczesciej ze takie modele lubia predkosc wiec tylko gaz i heja... przy nizszych predkosciach lubią przepadac... nie lepiej cos szybszego ale "normalnego" czyli np kombat albo inny model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Powiem Ci kolego nie kupuj takich Jetów. To nie model dla Ciebie godzina w powietrzu ASW-28 to nie jest dużo uwierz mi ,ja mam dużo wylatane i pierwszy raz jak Jetem lecialem nie było tak różowo. Takie modele lubią prędkość to nie jest że dasz drążek na 1/3 gazu i będziesz latał jak Shockiem 3d. Pomyśl nad czymś fajniejszym AXn floater jet, to też bardzo fajny model który może naprawdę szybko latać i wolno jak koliberek. Pomyśl nad tym, bo 400+ zł na takiego Jeta to na początek latania taki jak Ty masz to moim zdaniem wywalona kasa w błoto. Pozdrawiam Cię serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja mam takiego hawka. Zamontowany jest w nim pakiet 6 cel 4000 mAh i do tego mocny silnik seri 3650 1800Kv, regulator 60 A wystarcza ale jest bardzo ciepły bo silnik pobiera 49 A. Szczerze model bardzo udany robiłem nim różne dziwne manewry i jakoś nie zauważyłem skłonności do odpadania skrzydeł o czym wspomniał kolega parę postów wyżej. Model lata bardzo ładnie ale niestety wymaga pewnego doświadczenia i to nie tylko w pilotażu ale również w budowie, bo zestaw wymaga paru poprawek i umiejętności w doborze napędu. Nie polecam jeżeli to ma być Twój pierwszy odrzutowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja tylko powiem, mierz siły na zamiary. Już jakiś czas latam (4sezony), a jednak sam bym się zastanawiał czy sobie poradzę z takim modelem. Koledzy dobrze radzą. Nauczy się latać najpierw szybkimi modelami śmigłowymi, bo jet to nie szybowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Hawka narazie sobie odpuszczę.Zostanę przy F-18 kolega (sąsiad) kupił akrobatkę 1m rozpiętości gadałem z nim powiedział że nie ma problemu żeby mnie nauczył latać. Gość jest spoko. A co do f-18 jak ma się sprawa z podwoziem. Mogą być czy do wymiany. Model kupuję dopiero w okolicach listopada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 To podwozie w f18 nie wytrzyma pierwszego lądowania na trawie. Wyrwie się razem z kawałkiem pianki. Jeśli będziesz startował i lądował na asfalcie to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 No to super bo trawa nie wchodzi w grę. a czy da radę wylądować na pasie startowym na lotnisku to jest betonowe płyty łączone smołą, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 jesli nie ma dużych ubytków w betonie to nie powinno być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Nie wyląduje - prędzej rozwalisz :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 a ja proponuje Ci pojscie w inna strone: zrobic sobie samemu fajnego jeta z depronu na pchajace smiglo. napewno wiecej sie dzieki temu nauczysz, bedziesz mial wiecej satysfakcji, mniej wydatkow i spokojniejsze reakcje na krety pisze to z wlasnego doswiadczenia. zaczalem sie bawic w modelarstwo rc wlasnie ze wzgledu na samoloty typu "odrzutowiec". i choc jako pierwszy - do nauki - byl piper z epp, drugi w kolejce czekal f-18 z depronu (link ) z ktorym poczatki byly dosc trudne - regularne kretobicia, a sukcesem byl dzien kiedy wracalem do domu z nierozbitym modelem polecam ta strone: link ,na ktorej znajdziesz gotowe plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Niestety tylko Edf. Nic innego mnie nie interesuje. Znalazłem F-22 na mini edf http://www.parkjets.com/f-22-twin-microfan/ Ale z kumplem zastanawiamy się czy nie wejdzie jedna 50 bo dwie 40 to już wydatek rzędu 300zł a kadłub bez problemu przebuduję w kilka godzinek. Ciąg też trochę za mały żeby to pociągnąć braknie około 200g po wstępnych przeliczeniach. I jeszcze jedno do osób znających angielski jak zbudować w nim skrzydło bo nie mogę zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.