marek rokowski Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 udało mi się zarazić kilku kolegów - no i zaczynamy działać pięć "Foczek" już wkrótce będzie cięło andrychowskie niebo hehe poniżej relacja z montażu mojej sztuki rozp. 860mm, reszta wymiarów - proporcjonalnie kadłub w najgrubszym miejscu: 60mm ponieważ dostaje gęsiej skórki na widok latających desek, zaokrągliłem co nieco kadłub: a jako że lubię detale to... dociąłem zbiornik przyda się do wyhaczania taśmy i do lądowań w trawie cd w przyszłym tygodniu - teraz muszę poszukać 5ciu zróżnicowanych malowań żebyśmy się nie mylili w powietrzu... pytanie do ESA pilotów: ilu z Was lata ze sterem kierunku? bo jakoś nei mogę sobie wyobrazić pominięcia tego steru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 He,he.Wszyscy :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 SZYDERCA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 pytanie do ESA pilotów: ilu z Was lata ze sterem kierunku? Nikt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Piotruś wszyscy latają ze sterem kierunku bo samolot bez niego nie lata przynajmniej esa tylko nikt go nie "uruchamia ' bo po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Stateczniki i końcówki skrzydeł też OBLEĆ na półokrągło będzie LEPIEJ I PRZYJEMNIEJ wyglądać - chociaż dla OKA . Z lądowaniem na BRZUCHU to się nie przejmuj mało urazowe a z tej PIĘKNEJ BOMBY to myślę że sam zrezygnujesz po kilku lotach i lądowaniach , oczywiście czekamy na dalsze EFEKTY PRAC przy budowie foczki. Ster kierunku to sobie zostaw do IWW tam się przydaje a w IIWW mało kto a prawie nikt żeby nie powiedzieć WCALE modele nie posiadają steru kierunku . ( czasami fajnie UPRASZCZAĆ sobie życie do minimum). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Piotruś wszyscy latają ze sterem kierunku bo samolot bez niego nie lata przynajmniej esa tylko nikt go nie "uruchamia ' bo po co? Mariuszku - mylisz statecznik pionowy ze sterem kierunku :shock: ESA - jest statecznik pionowy - steru kierunku - zazwyczaj brak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Można mnie nazywać jak sie komu podoba tylko nie MARIUSZKU :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Mariuszu marudzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Marku jaki masz sposób na tak ładne zaokrąglanie EPP (imitacja zbiornika) :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 To ja mam jeszcze pytanie do Marka. Gdzie w naszej okolicy można dostać EPP? W modelarskich jest strasznie drogo, a Kraków porządnie przygotowuje się do zawodów, więc potrzeba buużo modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 no niestety epp to drogi materiał- nawet bardzo drogi... :/ u producenta - żeby mieć troche taniej trzeba by zamawiać niestety duże ilości - a i tak zniżka nie jest zbyt wielka :/ najtaniej epp ma chyba Mirek w abcrc.pl -ja też od niego biorę (czasem z Czech -ale na jedno wychodzi) jeśli ktoś chce, mam do odstapienia jedną foczke i jednego hellcata(ten w wersji przestrzennej) zaokąglanie epp: 1. NOWY wkład do nożyka tapicerskiego - wyjęty z obudowy żeby lepiej sie prowadził w ręku 2. ścinamy krawedź epp - np. kadłuba - pod katem 45stopni 3. powstałe dwie krawedzie znowu ścinamy tak aby uzysać namiastkę płynnego przejścia 4. papier100-tka - szlifujemy na owal 5. wygładzamy całość np żelazkiem (uwaga na temperature) najważniejsze jest aby nożyk byl ostry i przy cięciu płynnie przesuwał sie w materiale wowczas niewiele zostaje do szlifowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedź. A ile ta Foczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 No i dwie foczki poleciały! kurcze! ale to fajowsko lata! )) ster kierunku - mieliście rację- bez niego "też się da" przy tej wadze i prędkości - podtrzymanie "nogą" w zakręcie nie jest potrzebne nie zrobi się co prawda ranversu i paru innych figur -ale co tam i tak model nadrabia sylwetką i agresywnością cudne jest to że dosłownie chodzi za ręką!- pewnie jak każde ESA ... prototypy wylądowały i zakołowały do "malarni" więc wkrótce zobaczycie je gotowe do boju PS. dodatkowa wolna sztuka już znalazła "pilota" tak wiec do wzięcia jest już tylko Hellcat pełnokadłubowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Ja zamawiam tego Helcata .... mój Me 109 po ostatniej kraksie z Kubą mimo, że naprawiony i lata, to stracił na dynamice. Kuba juz pisał, że Kraków sie szykuje do boju i dziś (pierwszy dzień po urlopie) wylatałem dwa pakiety na Me-110 ale to jednak ciężka i mało zwrotna maszyna. Power ma niezgorszy i z wiatrem sobie radzi doskonale ale ja wolę ciasne naloty .... jednosilnikowiec to jest to. Skoro sprawdziłeś swoje modele w locie to ja biorę :-) Mam nadzieję, że w najbliższych dniach razem polatamy, czasu do zawodów coraz mniej 8) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 no i eskadra gotowa! własnie skończyłem malowanie ostatniej sztuki dwie już latają (PIĘKNIUSIO!!!!) do dwóch następnych montuje się wyposażenie a tak po kolei: moja Foczka z frontu wschodniego: muszę mniej strzelać bo mam całe skrzydła okopcone od działek... Foczka Mariusza (Włochy): foczka Seby (Niemcy- "nocny Marek"): Foczka zdobyczna, Wlk. Brytania: a tak wygląda zamontowane wyposażenie: więcej fotek: http://picasaweb.google.pl/1marekR/FW190_esa?feat=directlink Marek www.napolskimniebie.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No no, rewelacja, piękne co jednak niesie jeden problem - aż szkoda nimi bojować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Super wyglądają .... gratulacje! Bardzo mi się podoba nieco wyżej uniesiony płat względem modeli z cyber-fly oraz serwo umieszczone od dołu osłonięte chłodnicą ( trzeba jednak sprawdzić w walce jak to sie sprawdzi i czy po kilku lądowaniach nie będzie problemu z popychaczami) Mieliśmy powalczyć ale ja mam same niemieckie myśliwce - zapowiada się bratobójcza konfrontacja :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Marku! Jesteś EPP'owym czarodziejem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Piękne malowania Jak Ty to robisz :?: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.