KrzySzel Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Może mi to ktoś łaskawie wyjaśni, moim zdaniem niema lepszego jest the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Rozumeim, że temat to prowokacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Może mi to ktoś łaskawie wyjaśni, moim zdaniem niema lepszego jest the best Dla Ciebie jest "the best" bo żadnym innym dobrym nie latałeś :devil: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 najgorszy model halika jakim latałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 I popraw, Krzysiu, wiek w profilu. I zdjęcie dodaj. Nie wstydź się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 najgorszy model halika jakim latałemdokładnierafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermind Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Bo jest tani ale z normalnym lataniem to on nie ma nic wspólnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzySzel Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Cześć Do WS MODERATORA , no może sobie 1 roczek odjąłem czuję się zato trochę młodszy, gratuluję czujności a jakaś fotka się znajdzie. Temat z "CP jest the best " to rzeczywiście trochę wsadziłem kij w mrowisko, bo było trochę nudno na forum HELI. Faktycznie jest to mój pierwszy kontakt z heli,ALE ALE maszyna po kilku regulacjach i wykasowaniu niestety fabrycznych luzów zaczęła latać.Na razie jest tylko trening zawisów i lotów "tam i z powrotem", ale można go utrzymać w powietrzu bez przerwy do wyczerpania aku ( 25 min ze stoperem w ręku na 1.8 Ah) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 nie uwierzę w 25 minut :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzySzel Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Nowy pakiet,zaraz po ładowaniu + spokojne latanie ( utrzymywanie stałej wysokości) to jest możliwe K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 tez w to nie wierze mam haczyka 450 i na swiezym , nowym pakiecie 2200 przy spokojnym lataniu Latam okolo 7-8min a przy jakims bardziej agresywniejszym to max 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 mam haczyka 450 i na swiezym , nowym pakiecie 2200 przy spokojnym lataniu Latam okolo 7-8min a przy jakims bardziej agresywniejszym to max 5 A co ma piernik do wiatraka? :twisted: /no wiem, miałeś wcześniej Belta / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 mialem belta mialem HK jest o niebo lepszy , nie ma problemow z ogonem i jest super stabilny... niby macie racje ze troche dluzej sie nim latalo na pakiecie 2200 niz teraz hk ale nie bylo to 25min... maxymalnie 10 przy normalnych lotach rekreacyjnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzySzel Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Nie wiem jak mierzycie czas, odpalam maszynę włączam stoper, jak prądu braknie zwykle jest między 20 a 25 min ? Zawsze uzywam stopera żeby mi nie spadł jak braknie energy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Co do czasu latania, aby osiągnąć 24 minuty można pobierać zaledwie 4,5A w tym czasie z pakietu 1,8Ah. P = I * U P = 4,5 * 12,6 P ~ 57W To za mała moc aby podnieść (nie wiem ile on waży ale) pewnie ponad 600 gram. Dochodzi do tego jeszcze sprawność napędu która wynosi około 80% przy silniku bezszczotkowym. 80% * 57W = 46W. hmmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 człowiek pisał mi kiedyś na gg ze mu lama 15 minut lata i okazało się że po prostu nią podskakuje liczy się czas bez międzylądowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzySzel Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 No właśnie, jaka jest moc takiego silnika.Jest ona podawana np 3600 kv? ( co to za jednostka, kilovolt ? bez sensu nie?) A skąd wiadomo że 57 W to za mało? Między innmi mierzyłem czas aby sprawdzić jaka jest srednia moc silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 ( 25 min ze stoperem w ręku na 1.8 Ah)Chyba zawieszony na sznurku pod sufitem. Dla tego modelu z pakietem 1800 po zmniejszeniu obrotów wirnika wyszłoby maksymalnie ok. 9 min. delikatngo zawisu. Drugi kij w mrowisku. Edit: Widzię, że pisaliśmy jednocześnie. No właśnie, jaka jest moc takiego silnika.Jest ona podawana np 3600 kv? ( co to za jednostka, kilovolt ? bez sensu nie?) A skąd wiadomo że 57 W to za mało? Między innmi mierzyłem czas aby sprawdzić jaka jest srednia moc silnika kV -to obroty (ilość na 1V)Skąd wiadomo - z obliczeń i doświadczeń. 700 g podniesiesz ok. 150 - 180 W w zależności od sprawności twoich elementów elektronicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 No właśnie, jaka jest moc takiego silnika.Jest ona podawana np 3600 kv? ( co to za jednostka, kilovolt ? bez sensu nie?) A skąd wiadomo że 57 W to za mało? Między innmi mierzyłem czas aby sprawdzić jaka jest srednia moc silnika No i ile Ci wyszło tej średniej mocy :crazy: moc podawana w kv - a to Ci dobry żart ... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.