Gość Anonymous Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Ładując prądem 0,5 A przez 1h wejdzie Ci w pakiet 0,5 Ah, a nawet niekoniecznie. Pakiet ma pojemność blisko 3 x tyle więc takim prądem bedzie się ładował przynajmniej 3 godziny Lipole można bez problemu ładować prądem 1C. Czyli dla pakietu 1450 będzie to 1,4 albo 1,5 A. I nic mu sie nie stanie, i będzie się ładował około 1 h. _________________ www.rcclub.eu - modelarstwo zdalnie sterowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 No tylko że ładował 2h a lipol nowy więc nie był maxymalnie rozładowany. No ale jeśli ok to co teraz ? rozładować i naładować ? Czy doładować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Pakietów lijon i lipol się nie formuje tak jak to się robi z ni-xx, jak chcesz go użyć to naładuj i tyle, żadnych "rozładować i naładować" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Dużo rozbieżności jest w necie i już sam się gubie w tym wszystkim .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolar Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Pozwolę sobie nieco odgrzebać temat bo mam pytanie. Wiem że może zabrzmi banalnie ale wolę się upewnić. Kupiłem tą ładowarkę jak w temacie i mam pytanie, czy mogę ją zasilać prostownikiem 12v? Napięcie się zgadza ale czy to może być prostownik? Nie wiem czym się różni od zwykłego zasilacza, wolę spytać mądrzejszych I jeszcze jedno: czy ma jakieś znaczenie dla ładowarki prąd stały lub zmienny? Jest jakaś różnica w działaniu samej ładowarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Paweł K., Pewnie nikt nie odpowiadał, bo pytanie było już wałkowane w innych postach. Dla jasności prostownik do akumulatora samochodowego w żadnym przypadku nie nadaje się do zasilania ładowarki. I jeszcze jedno: czy ma jakieś znaczenie dla ładowarki prąd stały lub zmienny? Jest jakaś różnica w działaniu samej ładowarki?Ma zasadnicze - zasilanie ładowarek jest tylko ze źródła prądu stałego (akumulator, zasilacz)Przepraszam, ale trudno mi się powstrzymać od komentarza - jeśli nie rozróżniasz prądu stałego i zmiennego to może lepiej zostań/przejdź na napęd spalinowy :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolar Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Nie jestem w tym temacie za bardzo obeznany, ale już dużo poczytałem i wiem więcej Zakupiłem taki zasilacz. Chińszczyzna, ale może nie będzie zły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.