milo Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 No i pięknie, biała folia nietransparentna - "jedynie słuszna", i ten niebieski, super. Piękna robota czekam na te ozdoby i relacje z oblotu.
kuba6688 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Stateczniki są już w pełni oklejone. Łoże silnika zostało udoskonalone, wzmocnione. Gdyby było przyklejone "na styk" do wręgi to mogłoby być to zbyt słabe połączenie, dlatego zastosowałem dodatkowe wzmocnienie. Zostały doklejone kawałki stalowego pręta i dopasowane do wręgi w kadłubie, co widać na zdjęciu. Całość będzie zalana klejem epoksydowym.
Rafal B. Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja bym tak wkleił domek pod silnik. Od strony kadłuba w domku wkleiłbym kawałki balsy od wewnątrz, by powierzchnia klejenia byłą większa. Potem przykleiłbym go do wręgi kadłuba. Na końcu prze laminowałbym go całego tzn miejsce łączenia z kadłubem i miejsce łączenia wręgi mocującej silnik z bocznymi ściankami. Tak jak masz teraz to ponacinaj pręt pręt stalowy pilnikiem tak by był chropowaty oraz przelaminuj wręgę mocująca silnik.
kuba6688 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Na skrzydłach zostały naklejone kolorowe paski takie jak na stateczniku poziomym. Łoże silnika i wręga mocująca zostały pokryte matą szklaną i zalane żywicą. Na razie pozostawiłem je do wyschnięcia. W poniedziałek będą szlifowane. Przód zaczyna nabierać kształtów.
kuba6688 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Przednią część kadłuba pokryłem balsą i zacząłem oklejać go folią.
Jacekk1986 Opublikowano 1 Września 2010 Opublikowano 1 Września 2010 Jako, że wakacje już niestety za Kubą ( ja jako student jeszcze miesiąc obijania się ) postanowiliśmy zaprezentować nasze" wakacyjne wypociny": :faja:
kuba6688 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Opublikowano 1 Września 2010 Na zdjęciach powyżej widać "wakacyjne wypociny" moje i kolegi Jacekk1986 znanego z TEGO tematu. Zdjęcia wykonał Jacek, ponieważ na tamta chwilę nie posiadałem aparatu. Przez całe wakacje obaj budowaliśmy dzień w dzień swoje modele. Zostało jeszcze kilka drobiazgów + wyposażenie. Tak więc wakacje zostały spędzone bardzo pracowicie .
juras_p@op.pl Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Witaj Kuba. Możesz mi napisać, jak wycinałeś żeberka skrzydeł? Masz może rysunki? Właśnie zaczynam budowę tego modelu i odpowiada mi Twoja przeróbka planów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.