bfis Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 O ile mam dobre informacje, to przepisy ograniczają wysokość latania do 50 m. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 A lata może ktoś w Radomsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 O ile mam dobre informacje, to przepisy ograniczają wysokość latania do 50 m.Na łące przy lublinku chłopaki, którzy gadali z władzami lotniska, mówili o wysokości do 300m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 wczoraj łądne latanie było, co prawda ja z synem tylko multiplexową rzutką kosiliśmy krzaki ale chłopaki latali łądnie co prawda akurat zajechaliśmy jak jeden z kolegów (uczeń heli chyba) przypierdzielił w kreta że mu łapy urwało ale ... ale... Słuchajcie, kto tam kosi? wie ktoś? na jakich kołach latacie? bo moje w texanie za małe na te trawkię są chyba. możebyśmy jakieś zebranie zrobili i zrzutę na jakiś rękaw czy cuś co by wiater znać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl999 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 na koszenie robimy zrzutkę... nic za darmo nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 To i ja chętnie dołączę do grupy latającej za torami przy Maratońskiej wraz z zrzutka na koszenie i wszystkimi pozostałymi obowiązkami. Do tej pory latałem sobie deltą od czasu do czasu przy ul. Konstantynowskiej. Tam jednak rzadko można trafić latające modele RC - zwykle natrafiam na ludzi trenujących psy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Poszukuje "latacza" z radomska dzisiaj koło godziny 17.30 Latał w okolicach bartodziej jakimś trenerkiem elektrycznym jeżeli jest tu na forum ta osoba prosilbym o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 a tak w okolicach Widzew Wschód/Olechów ktoś lata? Jadę dzisiaj zbadać kawałek łączki w okolicach hetmańskiej/zakładowej... nie wiem co z tego wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Rozglądałem się z 2-3 miesiące temu w okolicach hetmańskiej. Jest tam w kierunku Rokicińskiej trochę terenu, ale i sporo drzew. Deltą nie zdecydowałem się tam polatać - za szybka, ale jakimś trenerkiem albo helikopterem można próbować... pozdr Mav77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Podłączę się pod temat. W następnym tygodniu będę przebywał w Łodzi (Starowa Góra). O ile czas pozwoli, chciałbym odpalić nowego elektryka, który właśnie jest w ostatnim etapie budowy (malowanie) oraz dobić umierającego od pewnego czasu kombata, który po ostatnim klejeniu przekroczył 500 gram Jeśli któryś z kolegów miałby ochotę na wspólne latanie, z przyjemnością spakuje samoloty do bagażnika. Z tego co zdążyłem się zorientować dużo dzieje się w Pabianicach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav77 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Na pewno będę przy Maratońskiej w dniach 11-14 listopada, ale jeszcze nie wiem dokładnie kiedy. Sądzę, że w sobotę i/lub w niedzielę. Zależy to też oczywiście od pogody i siły wiatru. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja będe w łodzi po 15 listopada. Jak dotre i będę miał chwilę, na pewno nam znać na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartal9 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam latam na prywatnym polu z aeroklubu łódzkiego a w naszej modelarni doszły słuchy że ktoś lata w okolicach lotniska lublinek nie wiem czy o retkinie nie chodzi, podobno jakiś modelarz się zderzył się z eurokopterem (pogotowie) a inny z cessną i były zapowiedzi że służby lotniskowe będą jeździć i łapać ale nie są to potwierdzone fakty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Pytanie brzmi, czy modelarz zachował bezpieczną i wymaganą odległość od lotniska skośną i poziomą. Powiedz mi Bartku w jakie dni można do waś przyjść żeby zapisać się do sekcji modelarskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Uwaga: na facebook`u rusza nowa grupa. MODELARZY ŚWIAT ŁÓDŹ zapisujcie się do naszej grupy, razem twórzmy masę modelarską łodzi w czystrzej formie bez zakłuceń! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartal9 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 do modelarni można się zapisać w sobotę(10-17) środę i piątek (16-19) na lublinku w starym hangarze naprzeciwko restauracji, (koło terminalu 1) a co do wypadku to nie wiem tylko słyszałem kątem ucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam A ja chciałbym się dowiedzieć gdzie latają modelarze z Aeroklubu Łódzkiego. Chętnie podjadę i popatrzę. Też myślę się zapisać do modelarni Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 To jeszcze Bartku powiedz tylko jakie są formalności, koszty żeby być modelarzem łódzkim. Aha i czy jeśli ja był bym zapisany, to czy jeśli przyjadę z synkiem lub żoną to mają wstęp do modelarni razem ze mną i na lotnisko czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartal9 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 to prywatne pole mogę powiedzieć że jest naprawdę dużo miejsca i jest w okolicach gospodarza (mapka jest na stronie aeroklubu łódzkiego) a co do opłat za modelarnie to jest 50 zł wpisowego i 80zł miesięczne w tej opłacie są wszystkie materiały + korzystanie z maszyn i składka członkowska aeroklubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Czy oprócz maszynologi, składki i lotniska są jeszcze jakies bonusy? typu, legitymacja członkowska, żeby przedstawiać w innych aeroklubach (często jestem w Nowym Targu, a tam mają lotnisko modelarskie) bez której ciężko jest się dostać na jakieś modelarskie lotnisko aeroklubowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.