Callab Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 krowa, która dużo muczy, mało mleka daje... Ryczy, panie, nie muczy tylko ryczy! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 - i firanki się świecą! ;-) Muuuuuuu.....!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 A zapowiadało się że ładny modelik się pojawi na warsztacie ... ;/ szkoda że temat umarł śmiercią naturalną... Wie ktoś może czy są w sieci jakieś darmowe dobre plany Barona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 lopes91, Jesteś pewny, że Barona? Jeśli tak, to proszę bardzo: http://plans.aerofred.com/cat5.htm?page=38 :twisted: Chyba, że Ci chodziło o Dr I :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 ...freiherr'a rzeczywiście nie zbuduje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 karlem, MareX, chodziło mi o plany Fokkera DR. I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Każdy dobrze wie o co Ci chodziło ale podobnie jak kolegom wyżej mi również przeszkadza nazywanie samolotu mianem Czerwonego Barona. Niestety ostatnio jest to plaga a zwyczaj ten został rozpropagowany za sprawą wydawnictwa DeA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Koledzy nadal jesteście zainteresowani skanami fokkera Dr.1? Tak się składa,że mam dostęp do cześci wiec skany moge zrobić i się nimi podzielic tylko dajcie cynk w jakim rozszerzeniu najbardziej będzie Wam odpowiadac? zaloże nowy post i powrzucam albo wyśle na maila :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 zaloże nowy post i powrzucam albo wyśle na maila :roll: Tak byłoby OK bo teraz temat ten to temat widmo. Może dlatego, że załozył go kolega...widmo :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek-20 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ja też jestem zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 W temacie cisza, a liczyłem, że kolega dociągnie do końca. Gdyby kogoś interesowało, to Robbe sprzedaje ARFa chyba podobnej wielkości: 1,3m rozp. Cena to jakieś 850zł w sklepach w Polsce: http://www.modellhob...c=11306&p=11306 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmajcher Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam podepnę się pod temat bo widzę że autor już dawno się gdzieś stracił. Nie mając większego pojęcia o modelarstwie i tym ile przepłacam oraz jaki błąd popełniam zbudowałem model tego fokkera z gazetek deagostini. Model wyposażyłem w silnik saito fa-82. zaopatrzyłem się w aparaturę ładowarkę itp Oczywiście dopiero 3 niedawno dotarło do mnie że modelem nie polecę od tak więc mam już trenerka(minimag-multiplex) na którym stawiam pierwsze kroki w kretowaniu. To tak w skrócie Teraz jestem na etapie ostatnich regulacji fokkera,,,,i mam mały dylemat jeśli chodzi o wyważenie Chodzi o to czy model powinno się wyważać z pustym bakiem, pełnym a może napełnionym do połowy. W instrukcji napisali tylko że cytuje "bak nie powinien być pełny" Jednak to zdanie nie daje odpowiedzi czy powinien być pusty czy napełniony np w 3/4 Szukałem na forum odpowiedzi na to pytanie ale jakoś nie umie się doszukać wiec proszę o pomoc Pozdrawiam Seba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysik100 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 bak powinien być pełny w połowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 wszystkie modele wywazalem bez paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmajcher Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Dziękuje za odpowiedzi,,,, W taki razie wyważę go z bakiem napełnionym w 1/4 i zobaczymy co będzie do latania i tak jeszcze mi daleko, najpierw nauka na trenerkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 W taki razie wyważę go z bakiem napełnionym w 1/4 Modele spalinowe wyważa się z PUSTYM bakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.