Skocz do zawartości

Też kupiłem sobie brelok do kluczy

Szwarc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Parametry dosyć ciekawe, wideo prezentacja też

Ciekawi mnie jak w 37 sekundzie filmu przybliża obraz, klawisza "zoom" jakoś nie zauważyłem :D
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trochę sprzedał tego towaru mając tylko 3 negatywy.

Wojtek - ja jestem bardzoooooo zadowolony z mego breloka - w/g ciebie pseudo 720x480.

Opublikowano

Parametry dosyć ciekawe, wideo prezentacja też

Ciekawi mnie jak w 37 sekundzie filmu przybliża obraz, klawisza "zoom" jakoś nie zauważyłem :D
A rzeczywiście, nie zauważyłem, ciekawe zjawisko :) Bardzo ciekawe... Nie wygląda na zbliżenie komputerowe.

W komentarzach neutralnych wyczytałem że nagrywanie w 1280 x 960 to programowa interpolacja z rozdzielczości 640 x 480. Ciekawe ile w tym prawdy bo całkiem ładnie wygląda to wideo.

Edit: Ciekawy ma opis: Rozdzielczość nagrywania: 1280 x 960 VGA HD To VGA czy HD ?

Edit 2: Wersja dlugopisowa kamery (to dopiero jest aerodynamika :) ) ale film prezentacyjny jest ten sam (ten sam link)...

Opublikowano

Zamówiłem - w/w breloczek (tj. na podzespołach samsunga).

To już drugi breloczek (twardy i nieugięty jestem).

Pierwszy był ten za 37zł z osobno dokupioną mikro kartą SD 8GB.

He... he.. duża, bo na pełnometrażowy film z powietrza..

No i.. po włączeniu zaskakiwał na kilkadziesiąt sekund, nagrywał jakieś 2 do 7MB po czym kicha (różne kombinacje przez tydzień - nie pomogły.

Doczytałem gdzieś, że może kabel USB nie ładuje ogniwa li-jon - sprawdziłem jak breloczek kompletnie "umarł", miał ponad 4V.

No może nie taki "twardy" jestem jak wcześniej napisałem (szlag mnie o mało nie trafił przy pierwszym zakupie) ale do czegoś tam wypada włożyć tą SD 8GB ;-).

Pozdr. Tex.

Opublikowano

Te breloczki faktycznie nie posiadają deklarowanych rozdzielczości, faktyczne są dużo niższe.

Ja też miałem ochotę na kamerkę typu breloczek albo w wersji długopisu. Niestety mimo iż deklarują obraz HD to nie mają z nim wiele wspólnego. Wole mieć obraz niższej rozdzielczości ale płynny i w miarę wyraźny.

Uzyskanie obrazu HD wymaga odpowiedniego obiektywu i odpowiednio wydajnej elektroniki.

Osobiście wybrałem coś pośredniego --> KAMERKA, obraz 720p jest z niej całkiem przyzwoity.

I jak narazie jestem jest z niej zadowolony.

Opublikowano

Mojego breloka kupowałem u tego sprzedawcy i jest wszystko OK:

http://allegro.pl/mini-kamera-brelok-720x480-30fps-dyktafon-super-i1419238513.html

ostatnie filmowanie tydzień temu - myślałem , że wyłączyła sie z zimna ale nie - filmowała aż do końca.

Karol możesz wstawić fotki i krótki film z tej Twojej kamerki?

Czy przycisk Reset służy do kasowania na szybko tego co zapisałem?

Opublikowano

W komentarzach neutralnych wyczytałem że nagrywanie w 1280 x 960 to programowa interpolacja z rozdzielczości 640 x 480. Ciekawe ile w tym prawdy bo całkiem ładnie wygląda to wideo.

Edit: Ciekawy ma opis: Rozdzielczość nagrywania: 1280 x 960 VGA HD To VGA czy HD ?

Edit 2: Wersja dlugopisowa kamery (to dopiero jest aerodynamika :) ) ale film prezentacyjny jest ten sam (ten sam link)...

:evil:

Bo to "kit" wciskany przez sprzedającego :!: A link do aukcji powinien znaleźć się tu .

Opublikowano

Tak na szybko link do jednego z wątków na forum z moimi filmikami --> LINK .

Dane z przykładowego klipu uzyskane przez media info:

Format : MPEG-4

Profil formatu : QuickTime

ID kodeka : qt

Całkowita przepływność bitów : 5.137 Kb/s

Wideo

ID : 1

Format : AVC

Format/Informacja : Advanced Video Codec

Profil formatu : Main@L4.0

Ustawienia formatu, CABAC : Tak

Ustawienia formatu, poklatkowy : 4 klatki

Format_Settings_GOP : M=3, N=15

ID kodeka : avc1

ID kodeka/Informacja : Advanced Video Coding

Rodzaj przepływności : Zmienna

Przepływność bitów : 5.097 Kb/s

Przwpływność maksymalna : 5.000 Kb/s

Szerokość : 1.280 pikseli

Wysokość : 720 pikseli

Proporcje obrazu : 16:9

Tryb wyświetlania klatek : Stały

Szybkość wyświetlania klatek : 29,970 kl/s

ColorSpace : YUV

ChromaSubsampling : 4:2:0

BitDepth/String : 8 bitów

Rodzaj skanu : Progresywny

bity/(piksele*ramki) : 0.185

Rozmiar strumienia : 183 MB (99%)

Audio

ID : 2

Format : AAC

Format/Informacja : Advanced Audio Codec

Rodzaj przepływności : Stała

Przepływność bitów : 32,0 Kb/s

Nominalna przepływaność : 128 Kb/s

Kanały : 2 kanały

Rozmieszczenie kanałów : Front: L R

Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz

Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę wystawić jakiś klip prosto z kamerki.

Opublikowano

W nawiązaniu do tematu i mojego poprzedniego postu, to "na szybko" nakręciłem breloczkiem testowy filmik.

Okazjonalny... tj. z wyjazdu samochodem na miasto po żarcie dla psa :-).

Sorry, że nie z powietrza/z szybowca - niestety mroźna pogoda skutecznie zamraża paluchy.

Da Wam może on jakieś możliwości porównawcze kamerek-breloczków... w tym przypadku filmik tej – 1280x960.

, później zapomniałem, że go mam :) .

W zestawie za 139zł jest breloczek, kabel USB, dysk z oprogramowaniem/sterownikami, ładowarka pakietu sieciowa i samochodowa, wszystko rzeczywiście w pudełeczku z hologramem (ten poprzedni za 37zł był goły i wyglądał (wewnątrz) jak podróbka tego wyżej.

Moim zdaniem jeden i drugi w naszym hobby, to całkiem przydatna rzecz a to z racji wielkości i wagi oraz co za tym idzie możliwości prawidłowego ustawienia do ciekawego kadrowania filmu z powietrza.

Sam nierzadko przerywam oglądanie tego typu filmików, jak widzę że obiektyw jest źle zamocowany. Natomiast sama jakość obrazu jest dla mnie sprawą drugorzędną (do filmowania modelu z dołu mam soniaka HX-1).

Pozdr.Tex.

Opublikowano

Jakosć całkiem całkiem ale chyba nie widać dużej różnicy między 720x480.

A ja mam inny kłopot ; nie mogłem włączyć mego breloka, musiałem rozkręcić i sprawdzić co sie stało. Komputer też jej nie wykrywał, gdy już sieudało to nie mogłem wyłączyć :!: , dopiero RESET to umożliwił. Wydaje mi sieże akumulator gdzieś musi robić zwarcie bo gdy leży na scalaku tak jak powinien to nie reaguje na wł/wyłączanie a gdy wisi na przewodach to tak. Czy ten przycisk RESET ma jakąś konkretną role? Po zresetowaniu zniknęła też ustawiona wczesniej data.

Opublikowano

Kol. Fokker napisał (f):

...Czy ten przycisk RESET ma jakąś konkretną role?

W istrukcji znalazłem tylko to:

"Jeżeli urządzenie nie reaguje z powodu niewłaściwego użytkowania lub innej niespodziewanej przyczyny użyj odpowiedniego niemetalowego narzędzia, aby wcisnąć przycisk reset."

Wychodzi na to, że to jedyna i ostatnia deska ratunku :wink: .

Cz/Tex.

Opublikowano

"Jeżeli urządzenie nie reaguje z powodu niewłaściwego użytkowania lub innej niespodziewanej przyczyny użyj odpowiedniego niemetalowego narzędzia, aby wcisnąć przycisk reset."

Wychodzi na to, że to jedyna i ostatnia deska ratunku .

Czyli intuicja dobrze mi podpowiadała :mrgreen: tylko ile razy można wciskać :evil:

Opublikowano

Patrzę na ten swój "rozbebeszony" (tj.ten pierwszy za 37zł):

Dołączona grafika

Może trzeba zaostrzonym grotem lutownicy poprawić te dwa punkty mocowania kabli do płytki oraz dokładnie pod lupą, obejrzeć same kabelki (czerwony i czarny).

W tym nowym 1280x960, ogniwo li-jon wygląda jak w telefonie komórkowym.

W tym jak zwykłe i może rośnie/pęcznieje przy ładowaniu, powodując zwarcie na kabelkach.

Cz/Tex.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.