lordg90 Opublikowano 7 Września 2010 Opublikowano 7 Września 2010 http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14273 Gotowy do lotu hydroplan o rozpiętości 930 mm za $64. Całkiem fajny.
ECO400 Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 W zestawie nie ma RX i TX oraz pakietu.
lordg90 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Opublikowano 17 Września 2010 Jak w każdym innym samolocie RTF z HK, Ameryki nie odkryłeś.
meloow Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 lordg90 a wiesz co znaczy RTF ? ten zestaw to raczej jest ARTF
lordg90 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Opublikowano 18 Września 2010 Idąc tym tropem, to Plug-n-Fly, jak pisze HK, też nie jest Plug-n-Fly, bo żeby podłączyć pakiet i odbiornik, to najpierw trzeba je kupić lub mieć. Może po prostu użyłem zbyt dużego skrótu myślowego.
Wojtass_nt Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Znajdzicie mi RTF w którym jest odbiornik i pakiet. Najlepiej odbiornik ASSAN z serii 8X.
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 RTF to RTF, w zestawie jest wszystko, nadajnik, odbiornik pakiet itp Zestaw SkyLady to jest model RTF. Chińczycy wprowadzili swoje nazewnictwo które głupio się pokrywa z "polskim". Dawniej pisali że model jak ma wszystko oprócz odbiornika i nadajnika (i pakietu) to jest RTF, a teraz nazwali to Plug-n-fly.
wojcio69 Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Witam Znajdzicie mi RTF w którym jest odbiornik i pakiet. TUTAJ znajdziesz modele nie tylko z aparaturą i pakietem akumulatorów ale jeszcze z ładowarką oraz zestawy na pasmo 2,4GHz. :devil:
Wojtass_nt Opublikowano 18 Września 2010 Opublikowano 18 Września 2010 Witam Znajdzicie mi RTF w którym jest odbiornik i pakiet. TUTAJ znajdziesz modele nie tylko z aparaturą i pakietem akumulatorów ale jeszcze z ładowarką oraz zestawy na pasmo 2,4GHz. :devil: Sorry ale aparaturę to ja mam. Nie lubię po prostu kiedy ktoś gada głupoty, że RTF to nie jest bo nie ma odbiornika i akumulatora.... To, że nie ma odbiornika ot oczywiste bo każdy niepoczątkujący modelarz ma swoje lepsze radio i odbiornik.
f-150 Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 I ma rację że gada takie głupoty.RTF jak sama nazwa wskazuje gotowy do lotu,bez odbiornika i nadajnika Plug & play.Bez jakiegokolwiek wyposażenia ARF lub ARTF prawie gotowy do lotu. Niemniej takie oznaczenia są różnie traktowane przez sprzedawców i producentów,np.RTF-em może być zestaw bez akumulatora i ładowarki a powinien być. Jak to mówią reklama dźwignią handlu. A RTF z pełnym wyposażeniem sprzedaje np.E-flite,Park-zone ,Kyosho,Hype czy nawet Pelikan.
meloow Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 pełny RTF ma też ART-TECH lub E_SKY !!!!! wojtas_nt RTF - READY TO FLY !!! i to zawsze oznaczało jedno w pudełku masz wszystko co potrzebne aby ulotnić model czyżby, nadal zbyt skomplikowane jak dal Ciebie ? może jeszcze chcesz "buzi" do modelu RTF . jeżeli nadal tego nie możesz pojąc to kup sobie jeden z modeli RTF firm wymienionych przez f-150 lub Art-tech i zabaczysz co jest w środku.
Wojtass_nt Opublikowano 19 Września 2010 Opublikowano 19 Września 2010 wojtas_nt melow Dla mnie RTF to model z wyposażeniem potrzebnym do oblatania. 2 lata temu dla mnie RTFem był korsarz z radiem, pakietem i odbiornikiem z allegro. Teraz jako, że nie jestem początkujący- pojęcie RTF rozumiem wg. terminologii HobbyKinga. A buzi do modelu RTF? Jak zaczną mi paczki przynosić listonoszki to o tym pomyślę :wink:
lordg90 Opublikowano 20 Września 2010 Autor Opublikowano 20 Września 2010 Wyluzujcie. Takie dyskusje to nie w tym dziale. Dla mnie to również model gotowy do lotu i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.