Malker Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Czołem. Planuję zakup jakiegoś modelu DO 1.5m elektryczek. Model musi spełnic kilka warunków: - Cena - Poniżej 650zł :arrow: Waga - jak najmniejsza :arrow: Cena... :arrow: Pełne 3D !! Patrzyłem np. za modelem z HC Yak55: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6511 Lub Extra 260 z Precision Aerobatic lub może katanka MD z PA? Panowie, doradźcie coś bo modeli pełno a każdy jeden inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Sraka Yaka z Haikonga kup i będziesz happpy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam Do wyboru do koloru http://www.perfecthobby.pl/kategorie.html?cat_id=112&root=13 i cenowo nie wyjdzie drożej jak w HK a lepiej rodzimych sprzedawców wesprzeć finansowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Coś źle sprecyzowałeś. W temacie pisze że szukasz modelu 1.5m a rozglądasz się za modelami 1.2-1.3m... A jeśli ma to być faktycznie rozmiar koło 1.5m czyli standardowe 58" to wybór w tej cenie jest jeden - Yak z haikonga 58". za 699pln. Jeśli jednak kluczową rolę odgrywa jednak to co piszesz już w temacie że do 1.5m i taka cena to TYLKO katana md albo extra 260 wchodzi w grę. Jak szukasz na prawdę dobrego modelu to resztę sobie odpuść. Te modele to poezja i cena w Nastik jest śmieszna ( w pozytywnym znaczeniu ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam . Tylko Extra MX z PA z modeli do 1,5 metra . jak coś mniejszego to Extra 260 Z PA. Oczywiście latanie większym modelem daje więcej doznań . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzdry Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Hej , czy ta extra 260 z PA , jest dla super mega zaawansowanych ? czy jeśli nie mam problemów z kierunkami itp to dam radę ? :oops: i jeszcze małe pytanko, http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=648 taki mniejszy akrobatek będzie łatwiejszy w opanowaniu czy wręcz przeciwnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Cześć. Extra 260 z precision aerobatics będzie najlepsza do opanowania dla początkujących z takich samych powodów dla których wybierają ją "profesjonaliście". Ma małe obciążenie powierzchni nośnej co skutkuje zminimalizowanym efektem skłonności do przeciągnięć, do tego duży zakres prędkości i przewidywalność w locie. Jako początkujący ustawiasz mniejsze wychylenia i cieszysz się super latającym modelem który w trakcie rozwoju umiejętności nie będzie Cię ograniczać. Na pewno extrą z pa będzie się dużooo lepiej latać niż modelem z linka ( z wyżej wymienionych powodów ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzdry Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Extra 260 z precision aerobatics będzie najlepsza do opanowania dla początkujących a co powiesz o Mini Katanie ? , to będzie mój pierwszy akrobatek i 250 zł dokładać nie bardzo mi się uśmiecha są dość podobne , katana minimalnie lżejsza i mniejsza , a jednak co PA to PA 8) zawsze można ekstre dokupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Poczytaj recenzje o Mini Katanie , to ci się jej odechce . Sam miałem i też odradzam . Znasz powiedzenie :" Kto tanio płaci , dwa razy płaci " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzdry Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 niestety już do mnie leci , szkoda że tak nisko ją oceniacie a co najbardziej w niej spaprali ? za jakiś czas planuje i tak przesiadkę na coś większego zapewne padnie na coś rozmiaru 58" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Tu masz link z opisem wad : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=3959&postdays=0&postorder=asc&highlight=katana+mini&start=0 Forum ma taką funkcję " Szukaj " warto używać , zanim wyda się pieniądze np. na Katanę Mini . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzdry Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 myślę ,że zmieszczę się w 650g , pakiet 1300 wybrałem jak będzie ,źle z wyważeniem to serwa polecą do kadłuba na przód i zrobie nowy domek da silnika taki jak z tej niemieckiej strony używam za każdym razem opcji szukaj , ale b. rzadko znajduje coś ciekawego / a tamten wątek przerobiłem cały już jakiś czas temu i z tego co widzę to każdy jedne model ma swoje wady i zalety , chętnie przerzucę się na wszędzie zachwalaną extrę Mx , ale niestety jej cena to ponad 2x katana mini + wyposażenie droższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 To powodzenia przy oblocie i w walce z wagą . Domku nie przerabiaj tylko porządnie sklej . Podwozie wymień na aluminiowe ( kupujesz płaskownik aluminiowy 15/2 mm za 7 zł ), węglowe zostawisz sobie na później . Na szczęście w Nastiku kupisz części zapasowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 myślę ,że zmieszczę się w 650gZmieścisz się !! Trzeba walczyc ak będzie ,źle z wyważeniem to serwa polecą do kadłuba na przódHehe, a jednak ? zrobie nowy domek da silnika taki jak z tej niemieckiej strony Obawiam się, że jeśli zrobił byś domek z wungielka to odchudził byś przód a właśnie tam trzeba dokładac wagi z tego co wyczytałem. Więc jeśli zdecydował by się na to to serwa muszą byc w kadłubie prawie w środku ciężkości bo inaczej ta przeróbka nie miała by sensu. Zrzucisz na domku a dodasz ołowiu do maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzdry Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 no jak trzeba to trzeba , tymczasem montuje serwa z tyłu jeśli ogon faktycznie wyjdzie niesamowicie ciężki to strzelę od razu pull-pulla na rcgroups sporo ludzi tak zrobiło oczywiście nie obyło się bez przygód , np. silniczek który kupiłem ma wtyczki męskie ,sam wcześniej używałem damskich przy silniku więc w reglu wtyczki prze-lutować musiałem :evil: w skrzydłach co nie dziwne okazało się ciasno , więc i ja poszerzałem otwory pod serwa , lotkami już macha ,aczkolwiek nie wiem czy na pewno dobrze :roll: w instrukcji coś wspomnieli o mikserze , nie doczytałem ocb ale jutro się tym zajmę ! jakaś taka ZA delikatna ta Katanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.