darek.3333 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 To dobrze , że go poniosło z powrotem i odzyskałeś zasięg... Ale adrenalina pewnie poskoczyła :wink: Tu na forum koledzy opisywali latanie z samochodu... nawet ruchomego. Ale antenę mieli zewnętrzną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nogi mi się ugięły;-) Na szczęście leciałem nad polami;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Przyszła pora na powiększenie Ursusa. Obecnie ma 1.8m. Doecolwo ma mieć 2.2m ;-) W tym celu zaopatrzyłem się od producenta w końcówki skrzydeł. Jedyne co musiałem zrobić to wyciąć lotki i szpary na listewki. Jeśli ma się drut oporowy i zasilacz, nie stanowi to problemów. W celu połączenia nowych końcówek odciąłem po ok 4 cm istniejące skrzydła w celu dostania się do wzmocnień z sosny ;-) Potem klejenie na UHU, CA i wklejanie wzmocnień i skrzydła gotowe. Tylko pomalować i oblatać [/url] Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicher123 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Obecny silnik przeznaczony jest do modeli 1 kg. Mój waży już ok 1.9kg ;-) W sumie to jak model mocno się wyrzuci to daje sobie rade. Jednak musi się rozpędzać ;-) Zamówiłem silnik TurboJet o mocy ok 500W na 30A z przeznaczeniem do modeli 2.5kg. Powinno wystarczyć ;-) Mam pytanie,jak spisuje się Ursus z tym silnikiem?Ja zamontowałem ten silnik ale ledwo Ursusa ciągnie,model 1900g gotowy do lotu,pakiety 2200mah lipo 3SGeneralnie mam problem z tym modelem,może pomożecie? http://pfmrc.eu/index.php?/topic/30634-ursus-xxl-i-wielkie-problemy-przy-oblocie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.