marek rokowski Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 postanowiłem zaprojektować i zrobić zestaw - jakieś proste latawidło do nauki latania a więc.. Wilga! rozp. 1,20cm reszta wymiarów z proporcji waga: jak wyjdzie czyli więcej detali wkrótce po części koncepcyjnej i rysowniczej, odpaliłem ploter na pierwszy strzał poszła maska: potem kabinka: trochę szlifowania i kadłub zaczyna przypominać cośs znajomego: skrzydełka: no i pierwsze zestawienie wszystkiego w kupę: ciąg dalszy nastąpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Marku! No no, rewelacja, kolejny ładny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 oglądam i kibicuję :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 wojtekrc, twój - bo twoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 No no no... Widzę, że rośnie kolejne dziecko ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Rewelacja Ten pomysł z przodem i maską silnika - to jest to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 A to nie będzie ESA? ;-) Jaki profil mają skrzydła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Pewnie coś z rodziny NAO lub CRD ewentualnie CYP :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 CRD znam, tych dwóch pozostałych jeszcze nie poznałem ;-) Moje pytanie jest związane z tym, że najchętniej (chyba) stosowanym profilem w modelach ESA (tak wiem, to nie jest ESA, ale Marek też takie robi) jest Clark Y. Dużo jest sprzecznych opinii nt. Clarka i klap dlatego chciałbym się dowiedzieć ... ale o tym w innym temacie: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=326580#326580 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 CYP- ClarkoYgrekoPodobny ;D NAO-NAOko :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek5384 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 mam pytanie czy ty to wycinasz bo skrzydła s w całości więc nożem nie za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Pan Marek ma styroploter CNC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 profil powstał u mnie na desce - choć jest w dużej mierze zbliżony do Clarky-iego no więc powklejałem wszystkie wzmocnienia: wkleiłem podwozie i zrobiłem owiewki goleni: przykleiłem usterzenie: dorobiłem mocowanie skrzydła: pooglądałem całość: i idę zadowolony spać zdjec jest więcej tutaj: http://picasaweb.google.pl/1marekR/WILGA# ponieważ powstają pod ew. przyszłą instrukcję montażu "step by step" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thom Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Super ! Mam nadzieję, że to będzie kolejny zestaw napolskimniebie.pl, który znajdzie się "namoimbiurku" : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Jak masz jeszcze jedna wiglę wyciętą to mozemy porozmawiac na pw o cenie:) bardzo mi sie podoba sylwetka. No jest super! Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 hehe o czyms więcej pogadamy jak będzie po oblotach nei należę do ludzi którzy oferują kota w worku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 To ja poproszę model do testów:p prosze prosze:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 No, no, Wilga zawsze mi się podobała. A ta jest... bardzo ładna. Gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 ech.. myślałem że dzisiaj skończę,ale się nie udało :/ zbyt dużo kresek do narysowania hehehe zamykanie kabiny serwomechanizmy klap i lotek wrr! jak ja nei lubię tego montować... wstawiłem rury wydechowe: i atrapę chłodnicy oleju (zdj. poniżej) tak wygląda moja Wilgunia na dziś: jutro muszę namalować szyby, podłączyć silnik i... mam nadzieję żę będzie pogoda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Ładny model. Ciekaw jestem jak się będzie nim latać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.