Vespa Opublikowano 22 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Upewniliście mnie w przekonaniu, że warto poczekać aż będą dostępne 9X-y. Na Turnigy miałem chrapkę (pomimo tego, że jest droższa) bo wiedziałem, że jest lepiej wykonana. Zrezygnowałem z powodu braków na magazynie i łudząc się, że na 2,4 GHz nie będą się działy takie rzeczy jak na moim Dynamie 35 MHz... Widząc jednak problemy Piotrka dochodzę do wniosku, że na HK-ach 2,4 jest to samo. Nie śpieszy się bo tak jak mówi Piotrek, możliwe, że w tym sezonie i tak już nie polatam. A czy do Turnigy 9X trzeba dokupić jakieś dodatkowe akcesoria aby w pełni korzystać z możliwości zestawu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 W tej chwili V2 jest w komplecie z odbiornikiem, więc pozostaje tylko "Required: Battery" A w pełni? No to chyba trzeba by jej zaaplikować złącze programatora i RadioClone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Ciesze się że pomogłem A poza tym, Hk-T6a wygląda jak zabawka a nie jak aparatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Vespa w HK pojawily się aparatury Turnigy mode 1 . Polecam Ci tą aparaturę TUrnigy ta HK się do niej nie umywa . To tak jak porównanie Poloneza z Oplem Vectrą np. Tylko dokup pakiet do zasilania do niej . np. http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Ooo, świetnie! A czy jedyna różnica między lipolami zasilającymi dla nadajników a pozostałymi to inna końcówka? Mogę wziąć np. 2 szt. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9267 i przelutować złączki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Ooo, świetnie! A czy jedyna różnica między lipolami zasilającymi dla nadajników a pozostałymi to inna końcówka? Mogę wziąć np. 2 szt. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9267 i przelutować złączki? różnią się ilością C ale jak najbardziej są to zwykłe lipole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Mogę wziąć np. 2 szt. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9267 i przelutować złączki? Pack Size: 140 x 44 x 19mm IMO może nie wejść na długość i szerokość. JR-y (a Turnigy nawet obudową je bardzo przypomina) mają miejsce na pakiet o wymiarach rzędu 110x30x30 (8xAA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Dzięki za uświadomienie Właśnie nie mogłem nigdzie znaleźć maksymalnego rozmiaru pakietu, który tam się zmieści. No to muszę poszukać czegoś innego bo Rinho są niedostępne. Albo tego jednego lipola poszukam w Modelarni... No zobaczę bo nie chcę żeby mi to opóźniało wysyłkę. EDIT: tak sobie myślę, że jednak warto by było kupić normalnego lipola i przejściówkę która umożliwi podłączenie do aparatury. Byłoby to rozwiązanie bardziej uniwersalne bo miałbym możliwość wykorzystania tego lipola też w samolocie. Są w ogóle takie przejściówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 proponowany RHINO mieści się idealnie w 9x Mam taki sam pakiet w Opticu i przy intensywnym lataniu łikędowym + simPC ładuję raz w miesiącu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Pakiet do nadajnika musi mieć odpowiednie wymiary . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jak myślicie dlaczego pakiety do nadajników mają wydajność rzędu 1C?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.