mmarko25 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Czesc Jak w temacie, czy ktoś używał i mógłby sie wypowiedzieć czy warto kupić? Właśnie musze zrobić małe zakupy i zastanawiam sie nad tym pakietem: http://nastik.pl/pakiet-odbiornika-xcell-1100mah-nicd-p-943.html Szczerze mówiąc nie ma za bardzo wyboru w pakietach NiCd a właśnie takie potrzebuje (do małej spalinówki) Czy moglibyście mi polecić jakieś inny konkretny pakiet ?? Ten mi się podoba: http://nastik.pl/pakiet-odbiornika-sanyo-1800mah-nicd-p-1410.html ale jest dość drogi... Czy ktoś z was używał pakietów NiMH w spalinówkach ?? i z jakim skutkiem?? pozdrawam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Marek dość duży wybór wszelakiej maści akumów masz w Batimexie Sam używałem NiMh w Jupiterze ( ten srebrny co stoi u mnie w kuchni ) ze skutkiem takim że model latał , ani szybciej ani wolniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarko25 Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Z tego co wiem, NiMH nie powinno sie uzywać w spalinach ze wzgl. na drgania, których ten typ akumulatorów nie lubi... Patrzyłem w Batimex'ie ale jak wpisałem NiCd 4,8V to tylko 3 pozycje wyskoczyły. Generalnie przymierzam sie do zakupu ładowarki Shark w Nastiku, i tam też chciałbym kupić aku NiCd 4,8V (żeby zaoszczędzić na kosztach wysyłki). Już sam nie wiem.. czy brać te Xcell'e czy kupić pojedyncze ogniwa Sanyo i lutować (choć lutowania chciałbym uniknąć), czy może wybrac jakiś NiMH... Proszę o rady:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 http://nastik.pl/pakiet-odbiornika-1100mah-shark-p-234.html latam na takim - na poczatku w spalinowej Bellanca Super Decathlon, teraz w Kabriolinie. nic sie z nimi nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Dzisiaj już prawie każdy lata na NiMH. Być może - mała trwałość na drgania to bolączka pierwszych akumulatorów NiMH! Obecnie już trudno kupić akumulatorki NiCD Nie ma potrzeby panikować - jedne z lepszych aku na odbiornik to Sanyo HR-3U. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgadzam się z Marcinem, ale skoro szukasz NiCd, to tu też coś znajdziesz: http://rcskorpion.pl/index.php?cPath=137_147&sort=2a&page=3 Nie wiem tylko czy nie drożej :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 A ja sie w swoim czasie zastanawialem nad wymiana 4celowego pakietu na 5celowy ale wciaz mnie nurtuje kwestia sensowności takiego działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 A ja sie w swoim czasie zastanawialem nad wymiana 4celowego pakietu na 5celowy ale wciaz mnie nurtuje kwestia sensowności takiego działania. Jeżeli do akrobata to jak najbardziej. Szybkość i siła wzrasta sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Patrzyłem w Batimex'ie ale jak wpisałem NiCd 4,8V to tylko 3 pozycje wyskoczyły Batimex sprzedaje głównie pojedyńcze ogniwa albo zgrzewa z nich pakiety na zamówienie. Mamy z Motylastym pakiety do nadajników od nich. Ale podobno zgrzewają punktowo, więc do dużych prądów nie bardzo się to nadaje, lepiej polutować. Natomiast w dziale Ogniwa przemysłowe NiCd cylindryczne są 43 pozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Polecam pakiety z skorpiona , sam ich używam i to chyba najlepszy stosunek wagi do pojemności za rozsądne pieniądze . - Pakiet Ni-Cd 1100mAh, 4.8V prod. Robbe z konektorem typu J. / waga 95.00g lub ten : -Pakiet Ni-Cd 1400mAh, 4.8V prod. Robbe z konektorem typu J. / waga 135.00g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.