mmarko25 Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Czesc Jak w temacie, czy ktoś używał i mógłby sie wypowiedzieć czy warto kupić? Właśnie musze zrobić małe zakupy i zastanawiam sie nad tym pakietem: http://nastik.pl/pakiet-odbiornika-xcell-1100mah-nicd-p-943.html Szczerze mówiąc nie ma za bardzo wyboru w pakietach NiCd a właśnie takie potrzebuje (do małej spalinówki) Czy moglibyście mi polecić jakieś inny konkretny pakiet ?? Ten mi się podoba: http://nastik.pl/pakiet-odbiornika-sanyo-1800mah-nicd-p-1410.html ale jest dość drogi... Czy ktoś z was używał pakietów NiMH w spalinówkach ?? i z jakim skutkiem?? pozdrawam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motylasty Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Marek dość duży wybór wszelakiej maści akumów masz w Batimexie Sam używałem NiMh w Jupiterze ( ten srebrny co stoi u mnie w kuchni ) ze skutkiem takim że model latał , ani szybciej ani wolniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarko25 Posted July 3, 2007 Author Share Posted July 3, 2007 Z tego co wiem, NiMH nie powinno sie uzywać w spalinach ze wzgl. na drgania, których ten typ akumulatorów nie lubi... Patrzyłem w Batimex'ie ale jak wpisałem NiCd 4,8V to tylko 3 pozycje wyskoczyły. Generalnie przymierzam sie do zakupu ładowarki Shark w Nastiku, i tam też chciałbym kupić aku NiCd 4,8V (żeby zaoszczędzić na kosztach wysyłki). Już sam nie wiem.. czy brać te Xcell'e czy kupić pojedyncze ogniwa Sanyo i lutować (choć lutowania chciałbym uniknąć), czy może wybrac jakiś NiMH... Proszę o rady:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 http://nastik.pl/pakiet-odbiornika-1100mah-shark-p-234.html latam na takim - na poczatku w spalinowej Bellanca Super Decathlon, teraz w Kabriolinie. nic sie z nimi nie dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Dzisiaj już prawie każdy lata na NiMH. Być może - mała trwałość na drgania to bolączka pierwszych akumulatorów NiMH! Obecnie już trudno kupić akumulatorki NiCD Nie ma potrzeby panikować - jedne z lepszych aku na odbiornik to Sanyo HR-3U. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert_tata Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Zgadzam się z Marcinem, ale skoro szukasz NiCd, to tu też coś znajdziesz: http://rcskorpion.pl/index.php?cPath=137_147&sort=2a&page=3 Nie wiem tylko czy nie drożej :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 A ja sie w swoim czasie zastanawialem nad wymiana 4celowego pakietu na 5celowy ale wciaz mnie nurtuje kwestia sensowności takiego działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 A ja sie w swoim czasie zastanawialem nad wymiana 4celowego pakietu na 5celowy ale wciaz mnie nurtuje kwestia sensowności takiego działania. Jeżeli do akrobata to jak najbardziej. Szybkość i siła wzrasta sporo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiQ27 Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Patrzyłem w Batimex'ie ale jak wpisałem NiCd 4,8V to tylko 3 pozycje wyskoczyły Batimex sprzedaje głównie pojedyńcze ogniwa albo zgrzewa z nich pakiety na zamówienie. Mamy z Motylastym pakiety do nadajników od nich. Ale podobno zgrzewają punktowo, więc do dużych prądów nie bardzo się to nadaje, lepiej polutować. Natomiast w dziale Ogniwa przemysłowe NiCd cylindryczne są 43 pozycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norman Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Polecam pakiety z skorpiona , sam ich używam i to chyba najlepszy stosunek wagi do pojemności za rozsądne pieniądze . - Pakiet Ni-Cd 1100mAh, 4.8V prod. Robbe z konektorem typu J. / waga 95.00g lub ten : -Pakiet Ni-Cd 1400mAh, 4.8V prod. Robbe z konektorem typu J. / waga 135.00g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.