wichercat Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 no to ultek już skończony czeka na oblot i docieranie : wstawie jakieś filmidło jak będzie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 no to postaraj się żeby to filmidło było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 film dostępny na youtube : http://youtu.be/5jLNmGl70Is "pierwszy lot Maćka Ultimatem -28.05.11r." szału nie ma ale pyrkanko w powietrzu jest :devil: mam jeszcze movie z docierania silnika ale tam to akcja wogóle juz nie porywa tylko pyrk pyrk pyyyyyrk pyyyyyyrk i pyrk pyrk i tak prerz 1 godzine.... :rotfl: aa zapomniałem o pierwszych wrażeniach..... ta kolorystyka nie wiem czy to była kwestia akurat braku słońca ale na pochmurnym niebie był słabo widoczny w każdej pozycji.....fajnie beczki kręci tak jakoś inaczej niż yaczek i ogólnie to fajny mógłby być troszkę większy ten model chyba nauczy mnie cierpliwości bo skręcanie skrzydeł :evil: i ich rozkręcanie :evil: tu trzeba mieć cierpliwość..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 HELP mam problem ostatnio pojechałem z ultkiem polatać i polatałem ale dookoła modelu silnik nie chciał gadać... :shock: dla przypomnienia brand new :shock: DA-50 i tu Radek się ucieszy :twisted: silnik zaskoczył na ssaniu ale później nie chciał już zapalić (ramie do diś mnie boli) Iskra jest, paliwo dochodzi ale zalewa świece. Co może być nie tak. Obie iglice wykręcone na 2 obroty - silnik na docieraniu. Czy np przedmuchanie powietrzem spr. gaźnika pomoże... HELP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Iskra jest, paliwo dochodzi ale zalewa świece. Co może być nie tak. Obie iglice wykręcone na 2 obroty - silnik na docieraniu.Miałem podobne szopki z DLem. Zapłon się troszkę odlutował i nie był ekranowany przez krótki czas i coś się w nim zepsuło. Objawy identyczne jak u Ciebie. Jak zmniejszyłem przerwę na świecy to jakoś chodził, ale nie miał pełnej mocy, też kaprysił przy odpalaniu. Rozbierz gaźnik, poczyść ręcznie(bez sprężarki), sprawdź przewody paliwowe, może coś jest nie tak. Nie mam dużego doświadczenia z silnikami benzynowymi i mówię tylko o przypadku jaki ja miałem. Spróbuj, może coś pomoże, albo ktoś bardziej doświadczony doradzi coś więcej. Myślę, że czujka przy wale powinna być dobrze ustawiona fabrycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 przedmuchałem powietrzem gaźnik i zaskoczył ale to jeszcze nie to jutro dalsze próby.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zawiesiła się membrana lub zarzuciło świece syfem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 I co polatał? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 z tego co pamiętam to poleciał z raz i się tłumik pitsa rozleciał w powietrzu (ach ta jakość DA) i od tamtej pory wisi na ścianie i czeka aż mi się zachce a od pół roku mi się nie chce :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.