Skocz do zawartości

Ultron 3D

Vadic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tzn nie odbiornik, tylko moduł cały. Kupiłem ją gołą za 60$ kiedyś.

A zasięg... nie mam pojęcia i wątpie aby ktoś testował. Ale nie zabraknie Ci o ile nie chcesz latać fpv na pare km :P

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Właśnie z tym zasięgiem to cuda chyba można wyczyniać ;) A mam pytanie jeszcze o śmigło -Jakie? :mrgreen: :mrgreen: A jaka jest różnica między mocniejszym silnikiem i mniejszym śmigłem, a większym śmigłem i słabszym silnikiem? :D:)

Opublikowano

śmiglo (jeżeli to fc-2922) to optymalne jest 9x4.Ja w do swojego ultrona dałem 8x4 i za szybki był.Stąd możesz wywnioskować różnicę pomiędzy śmigłem małym,dużym ;)

Gość Anonymous
Opublikowano

A jaka jest różnica między mocniejszym silnikiem i mniejszym śmigłem, a większym śmigłem i słabszym silnikiem? :D:)

Małe śmigło ,mocny silnik- powstaje wtedy większa prędkość,a mniejsza moc.

Duże śmigło, słaby silnik- powstaje większa moc,a mniejsza prędkość.

Opublikowano

Pawle, masz rację, niezbyt dobrze to ująłem :oops: . Chodziło mi raczej o ilość obrotów na minutę.

Opublikowano

Z tego co mi "wujek" googl powiedział to Turnigy 9x v2 ma około 2 km zasięgu.

Aparaturka jest cudowna, ja mam ją z assanem 2.4 i jest bosko ;)

Wnioskuje, że polecasz aparaturke?
Opublikowano

Rafciu, 2 kilosy to chyba wystarczająco daleka jak na moje możliwości :wink:

A co do Ultrona to w poniedziałek wkleję

najprawdopodobniej skrzydła. Pakiet nie będzie firmy Turnigy taki jak polecał Łukasz w 2 poście. Będzie on firmy Zippy 1000mAh.

Opublikowano

no i dobrze bo turningy to shit ;P

A ile rzeczy miałeś? Ja aparaturę, pakiety, silniki, regulatory. Wszystko polecam z czystym sumieniem jako czołówka cena/jakość.

Tak, aparaturę polecam... Jak nie masz kasy i nie potrzebujesz renomy (czyli futaby i innych "ekskluziw") to śmiało bierz

Gość Anonymous
Opublikowano

Turnigy dobra i tania marka. Trudno obliczyć jak długo polatasz. Zależy to do wielu współczynników. Błędny link jest podany.

Opublikowano

Turningy jako firma jest dobra,ale aku ma kiepskie.Znam paru ludzi co narzekają na te pakiety.Z pakietów polecam Rhino lub flightmax-tanie i dobre

Opublikowano

Łukasz K., z turningy nie masz najmniejszej racji - są świetne .

Może twoi koledzy dostali buble , zdarza się i tak - ja mam dobre śmigały cały sezon i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć .

Mam też sporo flightmaxów - z 10 sztuk , są dobre dlatego że nie puchną a po lotach rexem jest im ciepło , nie tracą na pojemności tylko kabelki od balancera czasami się oderwą i wtedy trzeba się pobawić :)

Także nie powinieneś mówić że są złe...

Pozdro

Opublikowano

a mi się nic nie paliło ......

jedyna różnica jaka zauważyłem to krzywa rozładowywania się która w przypadku zippy rhino pod koniec jest spokojniejsza, turnigy ucina silnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.