Grzechu Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Tzn nie odbiornik, tylko moduł cały. Kupiłem ją gołą za 60$ kiedyś. A zasięg... nie mam pojęcia i wątpie aby ktoś testował. Ale nie zabraknie Ci o ile nie chcesz latać fpv na pare km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Właśnie z tym zasięgiem to cuda chyba można wyczyniać A mam pytanie jeszcze o śmigło -Jakie? :mrgreen: :mrgreen: A jaka jest różnica między mocniejszym silnikiem i mniejszym śmigłem, a większym śmigłem i słabszym silnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 śmiglo (jeżeli to fc-2922) to optymalne jest 9x4.Ja w do swojego ultrona dałem 8x4 i za szybki był.Stąd możesz wywnioskować różnicę pomiędzy śmigłem małym,dużym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 A jaka jest różnica między mocniejszym silnikiem i mniejszym śmigłem, a większym śmigłem i słabszym silnikiem? Małe śmigło ,mocny silnik- powstaje wtedy większa prędkość,a mniejsza moc. Duże śmigło, słaby silnik- powstaje większa moc,a mniejsza prędkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Dzięki Dzialeczka, zastosuję drugie rozwiązanie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 mocny silnik, słaby silnik chodzi o prędkość silnika czyli ilość obrotów na minutę co ma do tego moc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Pawle, masz rację, niezbyt dobrze to ująłem :oops: . Chodziło mi raczej o ilość obrotów na minutę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Z tego co mi "wujek" googl powiedział to Turnigy 9x v2 ma około 2 km zasięgu. Aparaturka jest cudowna, ja mam ją z assanem 2.4 i jest bosko Wnioskuje, że polecasz aparaturke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Rafciu, 2 kilosy to chyba wystarczająco daleka jak na moje możliwości :wink: A co do Ultrona to w poniedziałek wkleję najprawdopodobniej skrzydła. Pakiet nie będzie firmy Turnigy taki jak polecał Łukasz w 2 poście. Będzie on firmy Zippy 1000mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 no i dobrze bo turningy to shit ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Instruktor mówił, że po kilku tygodniach pakiet zaczął mu puchnąć. Takie pytanie małe: Jaki może być czas lotu przy wyżej wymienionym pakiecie przy tym silniku: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354 ? EDIT: poprawiony link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 no i dobrze bo turningy to shit ;P A ile rzeczy miałeś? Ja aparaturę, pakiety, silniki, regulatory. Wszystko polecam z czystym sumieniem jako czołówka cena/jakość. Tak, aparaturę polecam... Jak nie masz kasy i nie potrzebujesz renomy (czyli futaby i innych "ekskluziw") to śmiało bierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Turnigy dobra i tania marka. Trudno obliczyć jak długo polatasz. Zależy to do wielu współczynników. Błędny link jest podany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Turningy jako firma jest dobra,ale aku ma kiepskie.Znam paru ludzi co narzekają na te pakiety.Z pakietów polecam Rhino lub flightmax-tanie i dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Łukasz K., z turningy nie masz najmniejszej racji - są świetne . Może twoi koledzy dostali buble , zdarza się i tak - ja mam dobre śmigały cały sezon i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć . Mam też sporo flightmaxów - z 10 sztuk , są dobre dlatego że nie puchną a po lotach rexem jest im ciepło , nie tracą na pojemności tylko kabelki od balancera czasami się oderwą i wtedy trzeba się pobawić Także nie powinieneś mówić że są złe... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 No nie kolegom Np instruktorowi spuchły po paru dniach.Są też b. nietrwałe i niebezpieczne.Od razu się palą jak się przebije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 a mi się nic nie paliło ...... jedyna różnica jaka zauważyłem to krzywa rozładowywania się która w przypadku zippy rhino pod koniec jest spokojniejsza, turnigy ucina silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Dobra temat o ultronie a my tam gadamy czy pakiety turnigy są dobre czy nie każdy ma swoje zdanie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Ile waży twój ultron i jaki silnik do niego polecacie? Sory jeżeli nie doczytałem czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witaj Rafciu, Nie ważyłem jeszcze ultrona. Co do silnika to zamówię ten: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.