Wojtass_nt Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Korzystając z wolnego czasu i brzydkiej pogody wydłubałem sobie rusztowanie imitujące platformę podtrzymującą wahadłowiec. Cały sęk w tym że platforma ma podświetlać model. Na razie zasilanie jest z lipo 3s a jak znajdę zasilacz 12V to przelutuję końcówkę i podepnę do platformy. Włącznik ON OFF zamontowany jest na dole rusztowania. Na dole umieściłem 3 diody LED STRIP z allegro, na górze platformy również 3 sztuki. Zamierzam jeszcze z boku na środku zrobić ramię na którym będzie jedna diodka. W tygodniu malowanie konstrukcji i gotowe A świeci tak: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 O kurczaki patrzcie co znalazłem!! http://www.axmpaperspacescalemodels.com/MobileLaunchPlatform.html Ta strona jest poświęcona temu modelowi. Masa różnych opcji. Nic tylko kupować blok A4 i drukować mobilną platformę startową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Prace poszły znacznie do przodu. Teraz została cała galanteria a później montaż oświetlenia- pomarańczowe diodki na pełzacz a białe do oświetlenia wahadłowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Bardzo fajnie Ci to wyszło tylko góra platformy (1 foto) wydaje się jakaś pusta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Na górze będzie jeszcze tylko 6 elementów ale na tej fotce akurat by ich nie było widać. Z boków będą natomiast platformy, rureczki i takie tam. A oryginał wygląda tak (czyli prawie jak moja ) : http://chamorrobible.org/images/photos/gpw-20051129-NASA-GPN-2000-000968-rollout-of-Space-Shuttle-Atlantis-STS-79-to-Launch-Pad-39A-Florida-19960820-other.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Model platformy wyszedł Ci o wiele lepiej niż z linku A model wahadłowca robiłeś z jakiegoś czasopisma czy brany z netu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Wszystko jest ściągnięte za darmo z internetu. A no i zapomniałem powiedzieć najważniejszego, ale widzę, że nikt nie zauważył. Wahadłowiec to skala 1:100 a platforma 1:144 Niestety nie ma wersji 1:100, no i nie mieściła by mi się na półce. Musiałem przerobić otwory na silniki żeby rakieta się w nie zmieściła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Super wyszedl Ci ten model. W pierwszej chwili myslalem ze to jakis gigant Ja kiedys tez zrobilem Columbie/ ale bez platformy/ w skali 1:25. Zreszta opisalem ja na tym forum: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7181 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 haha rewelka! Tak jak Ci koledzy podpowiadali- trzeba było ulotnić A jaką ocenę dostałeś? Gwiazdkę, serduszko czy może słoneczko? :mrgreen: Moja nie jest taka mała bo 50cm. Największa z tych dostępnych w internecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.