Wojtass_nt Opublikowano 7 Listopada 2010 Opublikowano 7 Listopada 2010 Korzystając z wolnego czasu i brzydkiej pogody wydłubałem sobie rusztowanie imitujące platformę podtrzymującą wahadłowiec. Cały sęk w tym że platforma ma podświetlać model. Na razie zasilanie jest z lipo 3s a jak znajdę zasilacz 12V to przelutuję końcówkę i podepnę do platformy. Włącznik ON OFF zamontowany jest na dole rusztowania. Na dole umieściłem 3 diody LED STRIP z allegro, na górze platformy również 3 sztuki. Zamierzam jeszcze z boku na środku zrobić ramię na którym będzie jedna diodka. W tygodniu malowanie konstrukcji i gotowe A świeci tak: Uploaded with ImageShack.us
Wojtass_nt Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Opublikowano 7 Listopada 2010 O kurczaki patrzcie co znalazłem!! http://www.axmpaperspacescalemodels.com/MobileLaunchPlatform.html Ta strona jest poświęcona temu modelowi. Masa różnych opcji. Nic tylko kupować blok A4 i drukować mobilną platformę startową
Wojtass_nt Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 Prace poszły znacznie do przodu. Teraz została cała galanteria a później montaż oświetlenia- pomarańczowe diodki na pełzacz a białe do oświetlenia wahadłowca.
Malker Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Bardzo fajnie Ci to wyszło tylko góra platformy (1 foto) wydaje się jakaś pusta
Wojtass_nt Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 Na górze będzie jeszcze tylko 6 elementów ale na tej fotce akurat by ich nie było widać. Z boków będą natomiast platformy, rureczki i takie tam. A oryginał wygląda tak (czyli prawie jak moja ) : http://chamorrobible.org/images/photos/gpw-20051129-NASA-GPN-2000-000968-rollout-of-Space-Shuttle-Atlantis-STS-79-to-Launch-Pad-39A-Florida-19960820-other.jpg
ryukishin Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Model platformy wyszedł Ci o wiele lepiej niż z linku A model wahadłowca robiłeś z jakiegoś czasopisma czy brany z netu ?
Wojtass_nt Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 Wszystko jest ściągnięte za darmo z internetu. A no i zapomniałem powiedzieć najważniejszego, ale widzę, że nikt nie zauważył. Wahadłowiec to skala 1:100 a platforma 1:144 Niestety nie ma wersji 1:100, no i nie mieściła by mi się na półce. Musiałem przerobić otwory na silniki żeby rakieta się w nie zmieściła.
japim Opublikowano 26 Listopada 2010 Opublikowano 26 Listopada 2010 Super wyszedl Ci ten model. W pierwszej chwili myslalem ze to jakis gigant Ja kiedys tez zrobilem Columbie/ ale bez platformy/ w skali 1:25. Zreszta opisalem ja na tym forum: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7181
Wojtass_nt Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Opublikowano 26 Listopada 2010 haha rewelka! Tak jak Ci koledzy podpowiadali- trzeba było ulotnić A jaką ocenę dostałeś? Gwiazdkę, serduszko czy może słoneczko? :mrgreen: Moja nie jest taka mała bo 50cm. Największa z tych dostępnych w internecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.