Marcin Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Witam. Przedstawiam film z latania szybowcami na zboczu w miejscowości Rana w Czechach. Niestety jest to tylko część materiału jaki została zarejestrowany, gdyż kamera coś poknociła i reszty materiału niestety nie dało się odzyskać. Mam nadzieję, że Wam się spodoba Pozdrawiam.
Wojtass_nt Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Kurcze bajka! Pośliniłem sobie biurko :mrgreen: Lecz zastanawia mnie jedno. Na początku widać 4-5 modeli latających jednocześnie. To chyba średnio bezpiecznie co nie? Zderzenie takimi modelami raczej miało by ogromne skutki. No i ten koleś wywijający ASW 28 4m. Z czego skrzydła? W oryginale przy takich zakrętach skrzydła składały by się do litery U a tutaj ani troszeczkę nie widać naprężeń.
Marcin Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Opublikowano 12 Listopada 2010 Z tego co mi wiadomo to cały ten model jest laminatowy z firmy HF Model.
Wojtass_nt Opublikowano 12 Listopada 2010 Opublikowano 12 Listopada 2010 Z tego co mi wiadomo to cały ten model jest laminatowy z firmy HF Model. Czyli skrzydła też. No to by wiele wyjaśniało :wink:
kuba r. Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 A ten Wampir to jakiś zestaw czy home made?
Marcin Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Opublikowano 13 Listopada 2010 Wampir to jest home made. Fotki modelu w poniższym linku: http://lmkodry.rajce.idnes.cz/Wampir/ Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.