TEQ Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Cześć Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem ładowarki 'Jeti Char 20' Na pierwsze ładowanie wybrałem pakiet 4.8v 250 mAh którego używam w szybowcach. Podłączyłem ładowania ,podpiąłem do zasilacza 12v ,1.5A ,zworkami ustawiłem "Ni-xx ,0.5A". Przez chwilę świeciła się czerwona dioda nr.1 a po 10 sekundach wszystkie trzy zaczęły sobie swobodnie migać migać. :cry: Czego to może być wina ? :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Cześć, Ja mam Char 30 i tak samo sie zachowywała .... , teraz kupiłem sobie Sharka 10 i jest super ale wracając do tematu prawdopodobie masz za "cienki" zasilacz 2A do troche mała wydajność i 12V jak wystąpi spadek napięcia to tak jest .... u mnie na nowym zasilaczu z kompa (350W) Char 30 spisuje sie dobrze. załatw sobie zasilacz z kompa 300-350W na wyjsciu 12V i 8-12A albo zasilacz do CB 13,8V 10A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Przy ładowaniu Ni-XX to jest całkiem normalne zachowanie :-) Po prostu ładowanie sygnalizuje się przez miganie wszystkich diod. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 A... no tak rozpędziłem sie czytając ten wątek .... jak migają trzy to jest ok. U mnie zaczynał sie proces ładownia i po kilkunasku sekundach zaczynała migac tylko 3 dioda sygnalisując koniec ładowania... ale u mnie napewno była to wina zasilacza. pozdro, meloow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Rzeczywiście. Na początku ładowania świeci się dioda nr.1 a potem świecą się wszystkie w coś jak rytm (może żeby było ładniej ) Narazie ładowałem tylko 4xCamelion 250mAh i 8xAAA 1000mAh. Ładowałem je prądem 500mA ,i zasilacz 1.5A wystarczył. Ale jak już chciałem Cameliony naładować z zasilacza 500mA ,na prądzie 500mA to ładowarka ładowała pulsacyjnie (ładowała sekundę ,drugą sekundę nie ładowała -i tak w kółko). Z ładowarki już mam pożytek i mam nadzieję że tak będzie dalej. Ale mam jeszcze pytanie. Czy do tej ładowarki można podłączyć Balancer ? Jeśli tak to jaki by pasował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Czy do tej ładowarki można podłączyć Balancer ? Jeśli tak to jaki by pasował ? Balancer podłączasz pod pakiet więc wszystkie balancery pasują. Tylko niektóre zestawy (ładowarka-balacer) mają możliwość komunikacji - służy to przede wszystkim w celu uzyskania dodatkowych informacji (np. śledzenie napięcia na poszczególnych celach) Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to na zgodność standardu wtyczek balancer-pakiet. Chodź i to nie jest problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.