TEQ Posted July 7, 2007 Share Posted July 7, 2007 Cześć Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem ładowarki 'Jeti Char 20' Na pierwsze ładowanie wybrałem pakiet 4.8v 250 mAh którego używam w szybowcach. Podłączyłem ładowania ,podpiąłem do zasilacza 12v ,1.5A ,zworkami ustawiłem "Ni-xx ,0.5A". Przez chwilę świeciła się czerwona dioda nr.1 a po 10 sekundach wszystkie trzy zaczęły sobie swobodnie migać migać. :cry: Czego to może być wina ? :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted July 7, 2007 Share Posted July 7, 2007 Cześć, Ja mam Char 30 i tak samo sie zachowywała .... , teraz kupiłem sobie Sharka 10 i jest super ale wracając do tematu prawdopodobie masz za "cienki" zasilacz 2A do troche mała wydajność i 12V jak wystąpi spadek napięcia to tak jest .... u mnie na nowym zasilaczu z kompa (350W) Char 30 spisuje sie dobrze. załatw sobie zasilacz z kompa 300-350W na wyjsciu 12V i 8-12A albo zasilacz do CB 13,8V 10A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Sokol Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Przy ładowaniu Ni-XX to jest całkiem normalne zachowanie :-) Po prostu ładowanie sygnalizuje się przez miganie wszystkich diod. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 A... no tak rozpędziłem sie czytając ten wątek .... jak migają trzy to jest ok. U mnie zaczynał sie proces ładownia i po kilkunasku sekundach zaczynała migac tylko 3 dioda sygnalisując koniec ładowania... ale u mnie napewno była to wina zasilacza. pozdro, meloow Link to comment Share on other sites More sharing options...
TEQ Posted July 9, 2007 Author Share Posted July 9, 2007 Rzeczywiście. Na początku ładowania świeci się dioda nr.1 a potem świecą się wszystkie w coś jak rytm (może żeby było ładniej ) Narazie ładowałem tylko 4xCamelion 250mAh i 8xAAA 1000mAh. Ładowałem je prądem 500mA ,i zasilacz 1.5A wystarczył. Ale jak już chciałem Cameliony naładować z zasilacza 500mA ,na prądzie 500mA to ładowarka ładowała pulsacyjnie (ładowała sekundę ,drugą sekundę nie ładowała -i tak w kółko). Z ładowarki już mam pożytek i mam nadzieję że tak będzie dalej. Ale mam jeszcze pytanie. Czy do tej ładowarki można podłączyć Balancer ? Jeśli tak to jaki by pasował ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Czy do tej ładowarki można podłączyć Balancer ? Jeśli tak to jaki by pasował ? Balancer podłączasz pod pakiet więc wszystkie balancery pasują. Tylko niektóre zestawy (ładowarka-balacer) mają możliwość komunikacji - służy to przede wszystkim w celu uzyskania dodatkowych informacji (np. śledzenie napięcia na poszczególnych celach) Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to na zgodność standardu wtyczek balancer-pakiet. Chodź i to nie jest problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.