klapuch00 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 łóżko ma straszne właściwości przyciągające no pewnie, zwłaszcza jak ktoś w nim czeka :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Oj tak... Poduszka i kołdra ,takie dwie moje luby :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krih Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Było trochę wirnikowo... chociaż jeden szybowiec był w powietrzu Troszkę wiało... ale i tak zabawa była przednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klapuch00 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Szkoda, że nie dałem rady, ale jeszcze wiele lotów przed nami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Oj - szybowca nie miałem okazji uwiecznić na fotkach. Mam same wirniki Artur - kiedy oblot Twojego giganta ?! A dziś :ass: blada - LEJE!!! Mateusz byłeś umówiony z Mirkiem na oblot EGP i CO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 No nareszcie będziemy ZNÓW mogli się powiadamiać o spotkaniach ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Mateusz - zmień podpis bo w tej wersji forum masz go okropnie wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Takiej ilości "modeli" w jednej chwili nad naszym lotniskiem jescze nie było! http://www.youtube.com/watch?v=rEbxtWWOQQU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klapuch00 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Filmik jest super! A ja mam kilka zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Rewelacyjne fotki! A ja "zapodaję" zaległy filmik z pokładu Mariuszowego helika. https://www.youtube.com/watch?v=xSW5BzXDtgg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klapuch00 Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 A ja będę narzekał: 1) czy mogę spytać dlaczego nadal nie ma terminarza - dzisiaj okazało się, że są wyścigi i zamiast latania było wielkie nic 2) bardzo proszę osoby palące o nierzucanie petów na pas startowy. Jeszcze trochę i zamiast trawy będą same żółto-białe kawałki. W końcu jest to nasz teren i warto o niego dbać. Jak nadal będzie tak samo to zarządzimy wielkie sprzątanie - spotkamy się razem i każdy dostanie woreczek na śmieci i instrukcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klapuch00 Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Dzisiaj znowu treningi. Rozumiem, że jeśli się w tym kraju kogoś nie opieprzy zdrowo to nikt nic nie zrobi. Napisałem do p. Karola, a czy ktoś może wie kto zajmuje się stroną klubową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klapuch00 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Kto się zna na heli i pomoże ujarzmić ogon w 450-tce? Żyrko - Turnigy Head Lock & Standard Gyro (Digital/Analog), nowe, bo poprzednie (walkera) było średnie, ale to robi dokładnie to samo. Serwo chyba MG922 przy zawisie - ogon trzyma, skoczy o jakieś 10 stopni i znowu trzyma. Po przełączeniu w idle - ucieka, chociaż ustawienia apki są identyczne. Przy lotach w lewo-prawo ogon ucieka... albo nie. Zwiększam czułość gyro - ucieka w jedną stronę. Wytrymuję - ogon robi się "powolny". Czasami przy wznoszeniu ucieknie, a czasami nie. Czasami przy opadaniu ucieknie, a czasami nie. W locie postępowym - zmieni kąt nawet o 30 stopni albo nie. I tak ustawiam i zmieniam i ładu z nim dojść nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Czy ktoś wie jakie plany na łykend mają nasi "koledzy" od pędzących czterech kólek po asfalcie ? Głupio by było przyjechać i nie polatać!!! Niestety na stronie klubowej nadal "wiszą" starocie - jeśli chodzi o terminaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 No to się nam Panowie i Panie porobiło: Prezydent Miasta Chorzów nie uwzględnił niestety naszego odwołania i podtrzymał decyzję o konieczności zapłacenia podatku od nieruchomości za odbywanie lotów nad terenem lotniska modelarskiego. Ponieważ są to kwoty znacznie przekraczające możliwości finansowe modelarzy, od 1-go lipca zrezygnowaliśmy z korzystania z tego terenu jako Lotniska Klubowego Modelarze którzy zamierzają dalej odbywać loty na terenie Autodromu, to muszą to robić tylko jako osoby indywidualne i całkowicie na własną odpowiedzialność. 3 dokumenty w formacie PDF na ten temat znajdują się na stronce klubowej w rubryce: Nasze Lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandominox Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 no to kredki... hmmm a jakie są teraz alternatywy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczma Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Jeśli ktoś ma jakąś alternatywę (teren) w okolicy to proszę o podzielenie się z innymi klubowiczami taką lokalizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Szkoda. Fajnie było. Co prawda daleko ale i asfalt i trawa i fajni ludzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 A może trzeba "chwycić sprawy we własne ręce" i nie zdawać się na ( z całym szacunkiem) p. Karola i jego firmę. Po ostatnim Jego majlu widzę, że nie ma już siły i ochoty do załatwiania pewnych spraw w urzędach. Może musimy pomyśleć o jakimś spotkaniu i weryfikacji naszych możliwości użytkowania tego terenu, nie jako firma przynosząca zyski, tylko jako ekipa modelarzy - zapaleńców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Grzesiu. Chyba nie ma chętnych do takich działań, tym bardziej, że teren jest dzirżawiony (?) przez Budosprzet - tak wynika z maila. Nie bardzo wiem co oznacza treść: Modelarze którzy zamierzają dalej odbywać loty na terenie Autodromu, to muszą to robić tylko jako osoby indywidualne i całkowicie na własną odpowiedzialność. Czyli co? Mamy klucze od bramy, identyfikatory a mogą nas wygonić? Tylko kto to zrobi i na jakiej podstawie. czy klucze trzeba w takim razie oddać? A może wymienia kłódkę i po zawodach. Pan Karol pisze, że zwraca składki w wysokości 1/2ej. To musi wystawić faktury korygujące. Faktycznie koszt dzierżawy jest spory i watpię aby 10 osób ( bo tyle poznałem w szczycie obecności) były w stanie wyłożyć taka kasę aby godzine lub dwie spędzić na lataniu. Jak piszesz, z maila wynika, że Pan Karol nie ma już sił ani ochoty dokładac do tego miejsca. Zawieranie nowych umów na dzierżawę, pałętanie sie po urzedach....szkoda czasu - latać można wszędzie gdzie tylko da się wylądować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi