szpachla Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Odkopię. Gdzie latają modelarze latający wcześniej na węzłowcu? Znaleźliście jakieś nowe miejsce?
qczma Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Mysłowice-Wesoła, na tyłach Biedronki (dojazd od innej strony- wytłumaczę chętnym). Nie ma linii wysokiego napięcia, spacerowiczów, psów itp. Sporo trawy, brak wysokich drzew (jest kilka mniejszych, ale nie sprawiają raczej problemu). Jedynie bliskość wieży telewizyjnej może budzic niepokój, ale z doświadczenia wynika, że w niczym to nie przeszkadza. Teren spory, w moim przypadku raczej wielkość modelu i jego widoczność ogranicza zasięg latania, a nie teren. Minusem jest konieczność zostawienia samochodu jakieś 100m od miejsca skąd można startować i brak utwardzonego pasa dla modeli z podwoziem.
szpachla Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Daleko. Za daleko jak na moje warunki
qczma Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Szukam sensownego miejsca w Katowicach lub okolicy do latania elektrykiem po stracie Węzłowca. Najchętniej kawałek niskiej trawy do lądowania bez podwozia, a kawałek czegoś płaskiego dla modeli z kołami będzie już luksusem. Podajcie proszę swoje propozycje.
MGJ Opublikowano 3 Września 2012 Autor Opublikowano 3 Września 2012 Qczma - jaka "strata Węzłowca" ??? To przecież tylko lekki zawał - pacjent żyje i ma się całkiem, całkiem... W czwartek około siedmiu "lataczy" ( nie licząc dzieci i obserwatorów) na tak zwaną "własną odpowiedzialność" latało ile tylko prądu w lipolach . Na ten czas używamy terenu na "własną odpowiedzialność" tak jak go używją: biegacze, rowerzyści, spacerowicze i inni obywatele. A w przyszłości...
Artur79 Opublikowano 3 Września 2012 Opublikowano 3 Września 2012 Witam Byłem w czwartek na Węzłowcu - trawa trochę zarosła, trzebaby pomyśleć o koszeniu - klucz do kłódki pasuje.
MGJ Opublikowano 3 Września 2012 Autor Opublikowano 3 Września 2012 Kosiarka już przyjechała. Tylko trzeba zatankować i w "czynie społecznym" popracować. Jak będzie trochę wolnego czasu to zamiast latać - pojeździmy
MGJ Opublikowano 21 Września 2012 Autor Opublikowano 21 Września 2012 Wszystko pięknie wykoszone i latamy sobie do późnego wieczora: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4Itz3_wXD7w&feature=plcp
MGJ Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Opublikowano 7 Listopada 2012 "Rewelacyjny" wynalazek na nasze lotnisko Jesze tylko montaż FPV i do roboty - na wiosnę oczywiście! http://www.youtube.com/watch?v=MA9DKBYDi-w&feature=related
erapin Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Może zadam głupie pytanie, ale zastanawia mnie, dlaczego joystick i reszta "kontrolera" umieszczona jest na kosiarce, a nie na stoliku pod parasolem ? W czym ma pomóć ten joystick na kosiarce ? No chyba, że będzie tam "autopilot"
MGJ Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Opublikowano 8 Listopada 2012 Ernest - znalazłem to w necie. Wiem - ten mój post bardziej pasuje do koncika śmiechowego, ale ostatnio mieliśmy różne takie problemy z wykoszeniem naszego lotniska i tak sobie to wkleiłem.
qczma Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Jakiś czas temu jadąc A4 w stronę Wrocławia widziałem coś takiego w trakcie pracy. No cóż, biorąc pod uwagę naszą pasję- praca marzenie: http://oferia.pl/usluga/item895832-koszenie-skarp-wiaduktow-nasypow-rowow-o-duzym-nachyleniu-kosiarki-rc Człowiek stał na górze skarpy i jeździł...
MGJ Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2012 Teraz to pług śnieżny by się przydał ! :D
Kiso Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Dobry Korzystając z gościnności kolegów z Chorzowa zrobiłem kilka zdjęć: https://picasaweb.go...gCObpr6SMn4rpGA Sorry, że zdjęcia tak dziwnie wyglądają ale normalnie używam tego szkiełka do nietypowych zastosowań, wiec wszyscy są lekko zaokrągleni, taki urok fisheye
HANS Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Teraz to pług śnieżny by się przydał ! :D wpadaj.. tylko nogi trza gazetami owinąć
MGJ Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2012 Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia i wielu wspaniałych spotkań na naszym lotnisku w 2013 roku.
Kiso Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witam Razem z Mateuszem oblatywaliśmy mój prezent, mianowicie pioneera 1400:
MGJ Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2013 Pieknie Ci to idzie Krzysztofie! Pomarańczka Mateusza jest trochę lepiej widoczna na tym śniegu!
Artur79 Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 ogień, szkoda że mnie nie było - ale usprawiedliwienie jest, odbierałem XCalibura w Mawi Models
Rekomendowane odpowiedzi