szpachla Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Odkopię. Gdzie latają modelarze latający wcześniej na węzłowcu? Znaleźliście jakieś nowe miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczma Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Mysłowice-Wesoła, na tyłach Biedronki (dojazd od innej strony- wytłumaczę chętnym). Nie ma linii wysokiego napięcia, spacerowiczów, psów itp. Sporo trawy, brak wysokich drzew (jest kilka mniejszych, ale nie sprawiają raczej problemu). Jedynie bliskość wieży telewizyjnej może budzic niepokój, ale z doświadczenia wynika, że w niczym to nie przeszkadza. Teren spory, w moim przypadku raczej wielkość modelu i jego widoczność ogranicza zasięg latania, a nie teren. Minusem jest konieczność zostawienia samochodu jakieś 100m od miejsca skąd można startować i brak utwardzonego pasa dla modeli z podwoziem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Daleko. Za daleko jak na moje warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczma Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Szukam sensownego miejsca w Katowicach lub okolicy do latania elektrykiem po stracie Węzłowca. Najchętniej kawałek niskiej trawy do lądowania bez podwozia, a kawałek czegoś płaskiego dla modeli z kołami będzie już luksusem. Podajcie proszę swoje propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Qczma - jaka "strata Węzłowca" ??? To przecież tylko lekki zawał - pacjent żyje i ma się całkiem, całkiem... W czwartek około siedmiu "lataczy" ( nie licząc dzieci i obserwatorów) na tak zwaną "własną odpowiedzialność" latało ile tylko prądu w lipolach . Na ten czas używamy terenu na "własną odpowiedzialność" tak jak go używją: biegacze, rowerzyści, spacerowicze i inni obywatele. A w przyszłości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Witam Byłem w czwartek na Węzłowcu - trawa trochę zarosła, trzebaby pomyśleć o koszeniu - klucz do kłódki pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Kosiarka już przyjechała. Tylko trzeba zatankować i w "czynie społecznym" popracować. Jak będzie trochę wolnego czasu to zamiast latać - pojeździmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wszystko pięknie wykoszone i latamy sobie do późnego wieczora: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4Itz3_wXD7w&feature=plcp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 "Rewelacyjny" wynalazek na nasze lotnisko Jesze tylko montaż FPV i do roboty - na wiosnę oczywiście! http://www.youtube.com/watch?v=MA9DKBYDi-w&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Może zadam głupie pytanie, ale zastanawia mnie, dlaczego joystick i reszta "kontrolera" umieszczona jest na kosiarce, a nie na stoliku pod parasolem ? W czym ma pomóć ten joystick na kosiarce ? No chyba, że będzie tam "autopilot" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Ernest - znalazłem to w necie. Wiem - ten mój post bardziej pasuje do koncika śmiechowego, ale ostatnio mieliśmy różne takie problemy z wykoszeniem naszego lotniska i tak sobie to wkleiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczma Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Jakiś czas temu jadąc A4 w stronę Wrocławia widziałem coś takiego w trakcie pracy. No cóż, biorąc pod uwagę naszą pasję- praca marzenie: http://oferia.pl/usluga/item895832-koszenie-skarp-wiaduktow-nasypow-rowow-o-duzym-nachyleniu-kosiarki-rc Człowiek stał na górze skarpy i jeździł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Teraz to pług śnieżny by się przydał ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiso Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Dobry Korzystając z gościnności kolegów z Chorzowa zrobiłem kilka zdjęć: https://picasaweb.go...gCObpr6SMn4rpGA Sorry, że zdjęcia tak dziwnie wyglądają ale normalnie używam tego szkiełka do nietypowych zastosowań, wiec wszyscy są lekko zaokrągleni, taki urok fisheye Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Teraz to pług śnieżny by się przydał ! :D wpadaj.. tylko nogi trza gazetami owinąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia i wielu wspaniałych spotkań na naszym lotnisku w 2013 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiso Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witam Razem z Mateuszem oblatywaliśmy mój prezent, mianowicie pioneera 1400: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Pieknie Ci to idzie Krzysztofie! Pomarańczka Mateusza jest trochę lepiej widoczna na tym śniegu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 sezon uważam za otwarty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 ogień, szkoda że mnie nie było - ale usprawiedliwienie jest, odbierałem XCalibura w Mawi Models Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi