MGJ Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 No dobra - a ten EOS'ik po upadku robił dalej foty ??? Nic mu nie było??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiso Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Po czyszczeniu działał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ten spadał z 3 kilometrów Z kilometra piszą (3000 stóp) nieźle, mój w pokrowcu spadł z 60cm i go szlag trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiso Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Z kilometra piszą (3000 stóp) nieźle, mój w pokrowcu spadł z 60cm i go szlag trafił. Generalnie to po 100 metrach i tak nie ma różnicy... Prędkość będzie względnie stała Moja tokina ani razu nie spadła i się zjeb**** obiektyw za 3 klocki.... Japoniec.... Nie ma na świecie jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Jak tam loty w ubiegłą niedzielę? Ja niestety nie mogłem być na Węzłowcu ale zabrałem sprzęt ze sobą do Bielska. Muszę stwierdzić, że telemetria w Taranisie uratowała mojego piankowego Juniora przed spłonięciem w locie . Mam zamontowany czujnik temperatury na regulatorze i w pewnym momencie aparatura dała sygnał o przekroczeniu temperatury 80 stopni C. Wcześniej wylatałem jeden pakiet i nic nie wskazywało na jakieś uszkodzenie.Temperatura jednak gwałtownie rosła, więc wylądowałem koło nogi i natychmiast otwarłem kabinkę - smród i dym... Zdołałem tylko wyszarpać regler i wrzucić w pobliskie błotko (teren jeszcze nie wysechł po sobotnich opadach) Teraz przy wolnym czasie muszę go rozkminić i zobaczyć co się porobiło. Model i reszta elektroniki na szczęście jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiso Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Jak tam loty w ubiegłą niedzielę? A tak RTH po wyłączeniu nadajnika przetestowane, bez strat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 No to Krzysztofie gratulacje (szczególnie za udane loty z drugą połówką o której pisałeś w MMS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SRB Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jak teraz wygląda sytuacja z dostępem do lotniska dla nowych modelarzy? Z tego co wiem, oficjalnego klubu do którego można się zapisać już nie ma. Można tam wejść i po prostu polatać? Co z kłódką? Jak by nie patrzeć jest to teren policji i wolał bym nie oberwać pałką po głowie za wtargnięcie . Druga sprawa, by latać na lotnisku potrzebne jest OC. Gdzie można je załatwić? Jest jakiś lotniskowy ubezpieczyciel do którego można podjechać? Ile takie ubezpieczenie kosztuje w przybliżeniu? Interesuje mnie tylko Polska do 5kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Oficjalny klub jest: CHORZOWSKIE STOWARZYSZENIE MODELARZY, który dba o ten teren i wszelkie prawne sprawy z UM Chorzów . Członkowie opłacający składki na utrzymanie lotniska i posiadający ubezpieczenie mają również klucze do kłódki i mogą również zapraszać "gości" z ważnym ubezpieczeniem modelarskim. Wejść i po prostu polatać możesz na własną odpowiedzialność - nie mam pojęcia jakie są kary - policja która tego terenu pilnuje zapewne dokładnie wie Na najbliższym Walnym Zgromadzeniu CHSM zapewne będzie możliwość załatwienia ubezpieczenia i wszelkich innych formalności dotyczących członkostwa. Jeśli chcesz namiary na Prezesa daj znać na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Grzesio czy Prezes jest dostępny bo nadal cisza w związku ze składkami itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Krzysiu! Co do składek chyba jeszcze jest trochę czasu (zerkam na legitymację i widnieje tam data: 30maj2014) ale jak piszesz chyba warto zapytać Jacka co i jak. I tu mam pytanie do chorzowskich lataczy: CZY KTOŚ DZWONIŁ W TEJ SPRAWIE DO JACKA??? Mogę do niego zadzwonić i pogadać, ale nie chciałbym być dziesiątym rozmówcą w tym tygodniu który pyta o "zdrowie i kiedy będzie spotkanie"! Napiszcie proszę co i jak. To samo pytanie zadam na równoległym forum i jeśli nikt (pomimo delikatnego szumu w tej sprawie) nie dzwonił - to zadzwonię i zapytam, a potem napiszę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Dwa jesienne wspomnienia z ubiegłego roku: i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Krzysztof ! Model poskładany???!!! Kiedy zapraszasz kolegów na oblot? Może jakieś foty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Myślę, że ważne ogłoszenie dla wszystkich "lataczy" w Chorzowie: Szanowni koledzy, Zapraszam na zebranie członków Chorzowskiego Stowarzyszenia Modelarzy, które odbędzie się dnia 22.04.2014 (wtorek po świętach) o godzinie 18:00 w Chorzowie przy ul. Powstańców 70 w siedzibie COP gdzie mamy zarejestrowany nasz adres. UWAGA dla przyjeżdżających pierwszy raz: Google map pokazuje błędny adres. Wjazd na parking jest od ulicy Omańkowskiej. Główne powody zwołania zebrania: -Do 30 maja muszę złożyć sprawozdanie z działalności do Urzędu Miejskiego w Chorzowie, -informacje dotyczące korzystania z lotniska w 2014 roku, -głosowanie za przyjęciem nowych członków (zgłaszało się do mnie kilka osó, -wykupienie ubezpieczenia modelarskiego OC (kto jeszcze nie posiada obowiązkowo trzeba mieć - ustawa - bez tego nie ma latania) - 60zł na całą Polskę (lub 85 na Europę) oczywiście na rok od daty podpisania, -dokonanie opłaty za 2014 rok 100zł "członkowskiego" -odebrania legitymacji (kto jeszcze nie odebrał), kto nie przyniósł zdjęcia legitymacyjnego niech nie zapomni zabrać Każdy obowiązkowo musi posiadać ubezpieczenie z dopiskiem: "uprawianie sportu modelarstwo lotnicze", nie wystarczy zwykłe OC w życiu prywatnym. Przyjedzie do nas pani z Allianz'a w celu podpisania umów. Kto zatem potrzebuje się ubezpieczyć niech pilnie prześle e-mailem na mój adres: -imię i nazwisko -aktualny pełny adres -PESEL -nr i serię dowodu osobistego -telefon kontaktowy (który faktycznie odbieracie) -wariant ubezpieczenia: Polska lub Europa Na podstawie dopisku wyślę pani dane by je wydrukowała na formularzach a my tylko podpisujemy i wpłacamy. Dane wszystkich będą potrzebne do zrobienia zestawienia dla Urzędu Miejskiego w Chorzowie w przyszłości. Sprawę OC proszę potraktować bardzo poważnie. Gorąco wszystkich pozdrawiam, Jacek Żywczok (tel. 605-056-955) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Panowie - jak tam wczorajsze próby - loty? Niestety nie wyrobiłem z czasem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Tym razem nie z Węzłowca ale z nad naszego Bałtyku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ale nieprawdopodobna flauta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Tak było tylko w ten jeden wieczór, potem niestety ostro wiało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 W imieniu Prezesa: Szanowni Koledzy, Dnia 30.09.2014 o godzinie 18:00 w siedzibie Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych w Chorzowie przy ul. Powstańców 70 odbędzie się zebranie członków Chorzowskiego Stowarzyszenia Modelarzy. Cel zebrania to przyjęcie nowych członków oraz sprawy bieżące. Osoby nie posiadające ubezpieczenia OC w życiu prywatnym rozszerzonego o uprawianie sportu modelarskiego proszone są o kontakt - w przypadku kilku chętnych istnieje możliwość zaproszenia przedstawiciela ubezpieczeniowego. W razie pytań proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 605056955 lub e-mail na adres: zywczok@wp.pl Proszę na zebranie przynieść legitymację. Kto jeszcze nie dał mi zdjęcia legitymacyjnego, proszę przynieść. Osoby zalegające z płatnością (jeszcze nie wymieniam z nazwiska) proszone o uzupełnienie na zebraniu. Z poważaniem, Jacek Żywczok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi