baziu123 Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam czas przedstawić co tam majstrowałem wieczorami. Setup; Skorupa INGWAR -Alek Wałek-Michał Silnik-Turnigy B36-40-05 3900kv Inrunner Regulator-Turnigy AquaStar 120A Pakiet-ZIPPY Flightmax 5800mAh 2S1P 30C Serwo-Hitec HS-81 Śruba-Graupner K 37.5 Waga do pływania- 1050 gram Fotki; Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 W jaki sposób to lata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 W jaki sposób to lata??jak się mocno rozpędzisz i zawieje to lata :roll: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Na czarno to pomalować i jak Grom w raju:D nie ten dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 zgłaszanie postów sie popsuło? czy tak walnąc spama zeby było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 W jaki sposób to lata?? W taki jakiego nawet nie potrafisz sobie wyobrazić W jaki sposób to lata??jak się mocno rozpędzisz i zawieje to lata :roll: :devil: Kolega dobrze prawi chwała mu za to. Na czarno to pomalować i jak Grom w raju:D nie ten dział Niestety grom to inna klasa. zgłaszanie postów sie popsuło? czy tak walnąc spama zeby było? Ale wtopa przyznaje się gruba pomyłka całkowicie nie ten dział ale obiecuje poprawę Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Żarty żartami ale model na prawdę mi się podoba. Kiedy testy na wodzie? Chciałbym zobaczyć to cudo w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Żarty żartami ale model na prawdę mi się podoba. Kiedy testy na wodzie? Chciałbym zobaczyć to cudo w akcji Malutki teścik już był na wodzie ale niestety było już troszeczkę ciemno i zrezygnowałem.Jak dla mnie i zważywszy na chińskie wyposażenie to jest dobrze,na prostej idzie poprawnie nie skacze ale zakręty trochę kuleją... W weekend jak pogoda pozwoli to będzie filmik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Czekam na video Błąka mi sie samochodowy silnik 2.5 ccm i tak nie wiem co z nim zrobic, a ciagnie mnie do wody... Znasz cos prostego w budowie gdzie mozna by to uzyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Czekam na video Błąka mi sie samochodowy silnik 2.5 ccm i tak nie wiem co z nim zrobic, a ciagnie mnie do wody... Znasz cos prostego w budowie gdzie mozna by to uzyc? Na to pytanie nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć, brak odpowiedniej wiedzy... ale mogę Cie pokierować na stronkę www.fsrv.wroclaw.pl tam są odpowiedni ludzie aby cokolwiek sie wypowiedzieć w sprawie silnika choć raczej nic z tego nie będzie.... Co do kadłuba tu masz prosty http://marek.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=761 A tu co można z niego zrobić http://marek.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=3114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Z góry zaznaczam, że nie miałem nigdy szybkiej łódki, ślizgu itp Linki jakoś nie działają (tzn trzeba się logować, albo wyszukiwarka nie znajduje hasła ingwar), więc zapytam tutaj: w jakim celu otwory i tunel w kadłubie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Z góry zaznaczam, że nie miałem nigdy szybkiej łódki, ślizgu itp Linki jakoś nie działają (tzn trzeba się logować, albo wyszukiwarka nie znajduje hasła ingwar), więc zapytam tutaj: w jakim celu otwory i tunel w kadłubie? Witam tunel w kadłubie jest to tak zwana komora zalewowa a jest ona po to aby model po wywrotce na plecy nabrał w nią wody i odwrócił się spowrotem, dziurki są po to aby ten proces przyspieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Dzięki, w życiu bym się nie domyślił; kombinowałem raczej coś do poprawy "wyważenia" w zakrętach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 W swoim żywiole; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 baziu123, moglbys zmierzyc prad pobierany na sucho i w wodzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Jasne jak tylko w weekend dopisze pogoda to pobawię się trochę dłużej na wodzie, i jak wejdzie mi tylko jeszcze miernik do środka to zmierzę.A dlaczego pytasz nie wiesz jaki regielek użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 zdziwilem sie troche ze az 120A.. chcialbym taki slizg zeby pociagnelo max 50A a jak nie to spalinka 2,5ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 zdziwilem sie troche ze az 120A.. chcialbym taki slizg zeby pociagnelo max 50A a jak nie to spalinka 2,5ccm Z reguły w mono I stosuje się regulatory 60-120 A zawsze mieć lepiej jakiś zapas...Czytałem twój post o riggerze i jeżeli planujesz tam wsadzić ten regiel 50 A to nic z tego nie będzie...Słuchaj jak radzi Ci Mike 217 facet wie co mówi i ma duże doświadczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Błąka mi sie samochodowy silnik 2.5 ccm i tak nie wiem co z nim zrobic,Wg mnie ten silnik nadaje się tylko do aut. W łodzi się ugotuje. Musiałby mieć głowicę chłodzoną wodą. Jeżeli już to silnik lotniczy i na wieży napęd śmigłowy.Ale jak się wywróci to i komora nie pomoże, hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 no dobre.. cos wykombinuje tak zeby bylo niskobudzetowo i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.