blekis Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Szkoda że już słońce chyliło się ku zachodowi....ale mimo wszystko jestem zadowolony z efektu, może troszkę za dużo zasłania kadłub ES-a. Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Bardzo fajny filmik;). Fajnie spokojnie lata Ci ten ES, a miejsce kamerki jak dla mnie jest ok. Widać przynajmniej, że na czymś ona leci a nie sama się unosi ;P, Spróbuj zamontować ją na stateczniku poziomym, stamtąd też jest ciekawy widok:). 2 małe pytania: 1 - jaka to kamerka 2 - trudno jest się nauczyć łapać model w locie ? i czy dam rade tak zrobić z silnikiem i śmigłem składanym na dziobie modelu? Pozdrawiam!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 blekis, gdzie jest takie fajne miejsce do latania? _________________ www.rcclub.eu - modelarstwo zdalnie sterowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 a więc tak...kamerka to Aiptek Pen Cam Trio HD. Co do lapania to ręki to myśle że to że masz śmigło z przodu nie bedzie przeszkadzać. Oczywiście tylko musisz uważać. Co pomogło mi w tym aby w miarę opanować lot do ręki to ćwiczenie kótre zadał mi brat...lot po 8-ce pare cm nad ziemią, potem lot do siebie i przelot nad głową. Mimo wszystko czasem sie nie udaje Kolego strejla_u najczęściej latam na polach pomiędzy Regułami a Pęcicami, jeśli nie sam to z bratem latamy. Jest tu dużo otwartej przestrzeni. Czasem się też pojawiają inne osoby z modelami. A tak propos widzę że pochodzisz no powiedzmy z moich niedalekich stron....30 km od Ostrowca na północ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 najczęściej latam na polach pomiędzy Regułami a Pęcicami, jeśli nie sam to z bratem latamy. Jest tu dużo otwartej przestrzeni. Czasem się też pojawiają inne osoby z modelami. można prosić o dokładniejszą lokalizacje tej miejscówki np linka na maps.goolge.plpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Prosze bardzo KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 a tu macie coś z niedzieli....tym razem wizyta na Pałacowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Jak masz zamontowaną tą kamerkę???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 No pieknie kolego latasz po moim niebie!!!!!Chodzi o pierwszy filmik.Musimy koniecznie sie spodkac tu moj film z tej samej okolicy -kurcze 5oo m od mojej chalupu normalnie nie moge uwierzyc! Pozdrawiam Jacek :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 efego...kamerka trzyma się na 2 gumkach modelarskich, jak bedzie trzeba moge zrobić fotkę Ja-Jacek....do wiosny już nie daleko więc pewnie bedzie nie jedna okazaja by się spotkać w weekend:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Czy kamerka jest zamontowana pionowo czy poziomo?Czy jest możliwość usunięcia obudowy celem redukcji wagi .Za fotke byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam przepraszam za poślizg czasowy...jakoś tak wyszło. Obiecana fotka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f38fbc1d8aa94c92.html Co do kamerki to sam się nad tym zastanawiałem, ale po rozebraniu jej stwierdzam że jedyne co można tu zrobić to wyjąć z niej wbudowaną baterię. Przy takim rozwiązaniu można by wyprowadzić zasilanie do li-pola po przez złącze balansera. Oryginalnie waga to 77g. ( sprawdzone), po wybudowaniu zasilania powinniśmy zejść do ok 50g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Wiedziałem, że to Pen Cam, zanim jeszcze przeczytałem dalsze posty Byłaby to fajna alternatywa dla GoPro HD, gdyby nie te pomarańczowe przesycenie... Fajny filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 to jest zawsze jakaś alternatywa....tym bardziej że ja płaciłem niecałe 200 pln za kamerkę. Co do kolorów to wydaje mi się że spore znaczenie ma pora dnia, zamieszczone filmiki były kręcone popołudniami. Co prawda gopro i aiptek to dwie różne technologie. Poniżej filmik kręcony w pochmurny dzień ( tu akurat poszedłem na wysokość więc widowiskowość nie wielka) Zobaczymy jak to bedzie wyglądało jak nadejdą ciepłe dni na które czekam z niecierpliwością. Dziś próbowałem polatać ale po 20 min palce nie chciały mi działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 tym razem lot w lekko zimowych warunkach......niestety kamerka jakoś mi się przechyliła filmik jest bez żadnej obróbki...prostko z kamerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ustaw kamerkę pod lekkim kątem do dołu gdy model trzymasz poziomo. W ten sposób w locie poziomym uzyskujesz znacznie lepszy widok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.