pyton Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 witam;) mam pytanko do kolegów modelarzy. Posiadam regulator z "bec"-em i nie wiem gdzie podpiąc pakiet napędzajacy silnik. do odpiornika czy w miejsce kanału bateri czy moze silnika ,zeby juz nie podpinac zasilania odbiornika. mam nadzieje ze nie zagmatwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Masz akumulator. Z niego idą dwa kable, czerwony i czarny. Powinny być zakończone złączką. W regulatorze masz jeden przewód trójżyłowy. Podłączasz go do odbiornika. Te dwa kable wychodzące z regulatora, z tej samej strony co przewód trójżyłowy podłączasz do akumulatora. 3 kable z drugiej strony idą do silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Robisz tak: Silnik podłączasz do do regulator (3 oddzielne przewody),akumulator również do regulatora(2 przewody-czerwony i czarny). Zostają jeszcze 3 przewody połączone w jeden(biały, czerwony i czarny)- podłączasz je do odbiornika( do kanału na którym chcesz mieć obroty silnika). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 . aha no dzieki . to juz pózniej nie podłaczam dodatkowego pakietu do odbirnika a prąd czerpie z tego co jest silnik tak? i wszystko smiga elegancko? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 no ok dzięki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret88 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Witam, żeby nie zakładac następnego tematu, mam do was pytanie. Właśnie kupiłem regulator HK 20A i od niego odchodzą trzy przewody do podłączenia silnika. Są one koloru czarnego i podpisane: A, B i C. Który z nich co oznacza? i jeszcze może ktoś mi powie w jaki sposób mocujecie te konektory gold na kabelkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Do silnika podpinasz obojętnie. Jeżeli silnik będzie się kręcił w złą stronę, zamieniasz 2 dowolne kabelki. w jaki sposób mocujecie te konektory gold na kabelkach? Lutujemy. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Oznaczenia i kolory nie maja tu żadnego znaczenia. Po prostu podłączasz 3 przewody regulatora do 3 przewodów silnika. Jeśli silnik kręci się w złą stronę, zamieniasz 2 dowolne przewody. Goldy do przewodów się lutuje i dla bezpieczeństwa zakłada koszulkę termokurczliwą. Edit: No tak, 2 minuty za późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.