Stefanek0910 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Patrzyłem ostatnio za depronem... Szczerze mówiąc znalazłem tylko w jednym sklepie: http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=32_72 ale cena mnie przeraziła :shock: Kiedyś jak jeszcze nie wiedziałem co to jest RC mój tato kładł panele u kuzynki. Pod te panele szła taka zielona pianka. Czy to na przykład może być zamiennik popularnego depronu?? Czego Wy używacie i gdzie kupujecie?? (Pogoda cały czas u mnie fatalna a i przy kompie ile można siedzieć..... Dlatego może bym cosik podłubał 8) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Ja kupuje tutaj http://rcabc.com/catalog/index.php/cPath/31_99 , polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Pod te panele szła taka zielona pianka. Czy to na przykład może być zamiennik popularnego depronu Z tego właśnie powstaje chyba większość "depronowców". Depron, Arbiton Izo-Floor, Climapor - nazw jest wiele, kolorów też. Sugeruję złożyć wizytę w sklepie z panelami (Komfort, OBI, Praktiker, Castorama...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Depron™ (ten "oryginalny") to u nas też tyle kosztuje. Płyta izolacyjna Depron 1 szt. 6mm X 800mm X 1250mm (1m2) - biały - 25.00 zł brutto. http://www.emuz.com.pl/depron.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Kiedyś jak jeszcze nie wiedziałem co to jest RC mój tato kładł panele u kuzynki. Pod te panele szła taka zielona pianka. Czy to na przykład może być zamiennik popularnego depronu?? dokladnie! ja place za 1szt 1200x500x3mm 1,20zl, a za 1200x50x6 2,30zl :wink: w niektorychsytuacjach jest to lepsze od zwyklego depronu(np gdy potrzebna jest wieksza gietkosc, lub wieksza szywnosc)-w castoramie(tam kupuje) sprzwedaja 2 rodzaje: 3mm(czarny)-niezlamliwy, wrecz gumowaty, dosc ciezko cie tnie zwlaszcza tepym ostrzem; 6mm(blekitnozielony) bardzo sztywny i kruchy, swietnie sie go tnie i szlifuje alem siem rozpisal edit: A tak na powaznie to czy roznica miedzy oryginalnym, a podrobka jest istotna, czy absolutnie pomijalna dla modelarskich zastosowan ? pomijalna :wink: trzeba tylko przebolec ze jedna strona przewaznie jest rowkowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Biorąc pod uwagę, że wszystko to jest spieniony polistyren w różnych kolorach, to różnica jest raczej pomijalna. U nas to chyba 99% modeli powstaje z zielonego Izoflooru i Climaporu, bo Oryginalny Biały Depron™ jest prawie nie do dostania. A'propos rowków - w sklepach Komfort mają 6mm gładki IzoFloor. Ale trzeba pytać, bo nie zawsze leży "na wierzchu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Biały depron można kupić tutaj: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?d=katalog&k_id=166 Cena jest trochę niższa. Osobiście kupowałem i bez problemów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majek Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Wojtek, ja kupuje 'depron' (Izofloor) w Komforcie (konkretnie w Carefourze we Wrocławiu). To jest jedyny sklep w okolicach, gdzie można kupić na sztuki, a nie na paczki (liczą cenę za m?). Mają tam #6 gładką, #5 i #3 prążkowane. Jeżeli chcesz większe powierzchnie, to z metra #3 można kupić w Obi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 A'propos rowków - w sklepach Komfort mają 6mm gładki IzoFloor. Ale trzeba pytać, bo nie zawsze leży "na wierzchu". dales mi motywacje do wyjscia z domu jutro chyba przejde sie do komfortu popytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 U mnie Depron™ jest tylko w kolorze grafitowym. Tnie sie super. Troche wydaje sie byc lamliwy. Cena: 32pln za 6mm, 25pln za 3mm. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Własnie poszperałem w necie na ten temat i co się okazało pewna amerykańska firma zastrzegła sobie nazwe Depron. Tak jak napisał MiQ27 wszystkie te pianki to są "odmiany" spienionego polistyrenu. Oryginalny depron jest droższy zapewne dlatego też że jest firmowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Jak wspomnial MiQ27, firma Komfort ma w swojej ofercie produkt ktory moze Cie zadowolic. "Plaster" bodajze 500 x 500 x 6 ok. 4 zł w zielonym kolorze. Ogladalismy ostatnio w modelarni takie cudo i musze powiedziec ze zlego slowa nie uslyszalem na ten produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Qrcze byłem wczoraj we Wrocku, byłem w Leroy Marlin mogłem popatrzeć za surowcem :? Jak by tego było mało byłem obok Ikei i Obi.... BTW byłem w pobliżu sklepu Modele.sklep ale niestety musieliśmy wracać do domu... Penie też dlatego nie miałem czasu chodzić po tych budowlanych marketach... Ale wkręce kuzynke jak będzie jechała to mi kupi może :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ja byłem w modele.sklep.pl w poniedziałek Kupowałem odbiornik. Ale mniejsza z tym. Po pierwsze to ejsteś w błędzie, bo http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=32_72 to nie jest depron, tylko EPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Już kupiłem izoflor:) Tani wyszedł. Nie wiem dokładnie jaki wymiary ma jeden arkusz ale jest naprawde spory i po 2zł za arkusz. Co prawda z jedenj strony ma delikatne rowki i nie jest super podatny na wyginanie ale podobno coś z suszarką można pokombinować :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon-k Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 co do depronow z marketow moim zdaniem lepszy jest czarny 3 mm z castoramy i w dodatku na sztuki ale ma rowy ale to nie szkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.