GiulioN Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 chyba nie, zrobię mniej więcej wg wzoru wyżej!A ja planuję zrobić tak jak na "wzorze", ale folią transparentną. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Panowie, Panie, mam pytanie, łoże silnika jest za krótkie- co zastosować? zrobić to na śrubach? będzie stabilne? te przedłużenie to około 4-5 cm. Planowany silnik to OS 55AX. Ps: Logo skunksa już odnowione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Logo skunksa już odnowione Dawaj foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Dawaj foty coś takiego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Model powoli oklejam folią, bak i łoże zamontowane, wyżej dodałem fotki, niedługo dodam nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 kolejne fotki, mile widziane uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Dźwignie lotek są strasznie wielkie. Zmień na coś zgrabniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Szydercy na START! :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Pilotka urodą nie grzeszy... natomiast samolot z każdą godziną pracy wygląda lepiej niż oryginał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Pilotka urodą nie grzeszy... natomiast samolot z każdą godziną pracy wygląda lepiej niż oryginał! a dziękuję! jak się przyglądam tej pilotce to mam wrażenie że ma porażenie mózgowe :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 model bardzo ładny bardzo dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Pilotka to ma zeza rozbieżnego! Mam nadzieję, że niedługo zobaczę samolot na własne oczy. BTW niedawno rozpocząłem sezon i odwiedziłem lotnisko z modelem - wszystko po staremu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Pilotka to ma zeza rozbieżnego! Mam nadzieję, że niedługo zobaczę samolot na własne oczy. BTW niedawno rozpocząłem sezon i odwiedziłem lotnisko z modelem - wszystko po staremu muszę z nią coś zrobić bo aż wstyd ją do modelu wkładać- może make up :wink: Byłem i ja na lotnisku, zimno trochę jeszcze :wink: Ps: chciałem jeszcze dodać, że ważyłem model pod kątem wagi do lotu i wychodzi mi ok 3,2 kg, co myślicie o tej wadze? poleci? boję się że OS 55AX będzie na styk. może Pani pilot oprócz cudownej urody posiada umiejętności pilotażu :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalot Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Gadacie. Nie ma zeza rozbieżnego tylko panoramiczną percepcję otaczającej rzeczywistości. Przy lądowaniu będzie omiatać wzrokiem rowy melioracyjne wzdłuż pasa A poważniej - dźwignie nie są za daleko od osi obrotu lotki? Może to tylko wrażenie, ale wygląda jakby były w 1/3 szerokości lotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 A poważniej - dźwignie nie są za daleko od osi obrotu lotki? Może to tylko wrażenie, ale wygląda jakby były w 1/3 szerokości lotki?True, albo ustawisz EPA w aparaturze, albo powinieneś poprawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 kalot napisał/a: A poważniej - dźwignie nie są za daleko od osi obrotu lotki? Może to tylko wrażenie, ale wygląda jakby były w 1/3 szerokości lotki? True, albo ustawisz EPA w aparaturze, albo powinieneś poprawić... lotki są już ustawione i wydaje mi się ze jest ok :wink: dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Prace przy modelu idą pełną parą, nawet pilotka przeżyła przeszczep oczu i podobno lepiej wygląda :wink: wystająca cześć z kadłuba pasuje dobrze, na zdjęciach tylko jej nie włożyłem starannie. Czy ktoś wreszcie powie mi czy ten Pitts ma szanse polecieć z tym silnikiem? :wink: jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 pilotka przeżyła przeszczep oczu i podobno lepiej wygląda :wink:Stanowczo lepiej :-) Czy te wkręty mocujące łoże silnika nie będą wyrywać się z firewalla od momentu skręcającego? Czy nie lepiej między łoże a firewall włożyć dwa "stosy" sklejki i całość dopiero tymi wkrętami ścisnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 piekny model pieknie się prezentuje cacuszko:D pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Stanowczo lepiej :-) Czy te wkręty mocujące łoże silnika nie będą wyrywać się z firewalla od momentu skręcającego? Czy nie lepiej między łoże a firewall włożyć dwa "stosy" sklejki i całość dopiero tymi wkrętami ścisnąć? wygląda mi to na solidne rozwiązanie, ale zostanie to zweryfikowane przy pierwszych lotach. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.