Paweł R Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zablokujcie wątek a jak druga strona będzie chciał odpisać to się zgłosi do pierwszego lepszego moda. Po co roztrząsać sprawę na kolejnych 30 stron?
rafalgruszka Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 u mnie słowo droższe od pieniędzyalleluja rafal
Gość slawekmod Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Po co blokować ? Przecież ciągłe blokowanie tematów nic nie rozwiąże. Raz prowadziłem pewną rozmowę z pewnym userem i pewien mod zablokował temat przez co sprawa nie została wyjaśniona do końca. Takie postępowanie nie jest odpowiednie , temat zamknać, owszem ale po zakończeniu sprawy.
Paweł R Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 W sumie niech robi się piana Ja tylko apeluję do KUBY coby ignorowanie tematow włączył :mrgreen:
Gość slawekmod Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Paweł, jaka piana? Temat zostanie wyjaśniony a wtedy zamknąć.
Paweł R Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Z autopsji wiem, że tematy podobne do tego kończą się między 30 a 50 stroną.
Gość slawekmod Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Paweł , ja piany nie toczę, znam obu kolegów o których mowa w tym temacie bo w przeciwieństwie do Ciebie i innych wiem o kogo chodzi jednak nie dyskutuję na ten temat bo: jak by nie było są to moi koledzy i myślę że dojdzie do porozumienia a potem wszystko wróci do normy. Nie wydaję osądów , nie wnikam w Krzyśka krawaty itp. Pożyjemy zobaczymy. A pretendentów do krawata jest bardzo wielu ( nie chodzi o ten temat) ale mało mnie to rusza w tym momencie. Jeden z modów zwrócił się do mnie na GG o uzupełnienie profilu, rozumiem postanowienia regulaminu i dostosowałem się , szkoda że nie napisał tego samego do 150 innych lub nie potrafił tego wyegzekwować. Nie wiem . Sory za OT , a w tytułowej kwestii proponuję zaczekać a nie pisać po to zeby pisać.
baxter12 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 piotrp U mnie jesteś już w ignorowanych. Za delikatny jesteś na kontakty ze mną, muszę Cię chronić. Są takie momenty w życiu faceta że trzeba p... pięścią w stół. Ale to dotyczy facetów. Śmierć frajerom.
Jedrula Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Popieram. :!: Oszustów, złodziei, naciągaczy, kombinatorów, spekulantów, frajerów nie cierpię,i moim zdaniem polskie prawo jest dla takich z łagodne. :evil: Osa rozwiązywałem kilka razy podobne problemy i zawsze wychodziło mi że aby dopiąć swego trzeba być natrętnymi wrednym pisać e-mail,smessy, PW, na gg, skypa dzwonić czasami o 24. Życzę powodzenia w rozwiązaniu problemu.
alyan Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Osa rozwiązywałem kilka razy podobne problemy i zawsze wychodziło mi że aby dopiąć swego trzeba być natrętnymi wrednym pisać e-mail,smessy, PW, na gg, skypa dzwonić czasami o 24. Życzę powodzenia w rozwiązaniu problemu. Ująłeś mnie tym Jędrula za serce. Pamiętasz mnie i nasze lipcowe "transakcje" ? Byłeś bardzo oszczędny w komunikacji jak pamiętam.
baxter12 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ująłeś mnie tym Jędrula za serce. Pamiętasz mnie i nasze lipcowe "transakcje" A mógłbys rozwinąć temat? Skoro tak sobie rodzinnie rozmawiamy...
El-Diablo Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 No niestety bydło jest wszędzie, wygląda na to że również pośród nas ....niestety. Z Pastucha elektrycznego jakiego trza po garbie polecieć, może się nauczy...... Chociaż po przemyśleniu chyba to nic nie da - to kwestia charakteru. A mądre powiedzenie mówi że z g...na bata nie ukręcisz...... Osa mimo wszystko mam nadzieję że sprawa jakoś pozytywnie się rozwiąże! PS. Utopia - w pełnej rozciągłości popieram!
alyan Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ująłeś mnie tym Jędrula za serce. Pamiętasz mnie i nasze lipcowe "transakcje" A mógłbys rozwinąć temat? Skoro tak sobie rodzinnie rozmawiamy... Jedrula wie o co chodzi.
Jedrula Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wiem przyznaje się, mocno opóźniłem się z wysyłką i nie byłem zbyt rozmowny, ale paczka dotarła.
baxter12 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Wiem przyznaje się, mocno opóźniłem się z wysyłką i nie byłem zbyt rozmowny, ale paczka dotarła.Dziekujemy. Podskakujesz w moich oczach dwa oczka wyżej.
MareX Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 No i co? Pianka znowu do "białości" ubita, a "przestępca" w dalszym ciągu nieznany! Krzysiu poprawił, to co wypadało i dzięki mu za to. /Kto dał Ci ten krawacik nie wiem i ja w tej chwili natychmist bym Ci go zdjął/. Wojtek był cały "za", a nawet "przeciw", bo jak niżej zauważono, trzeba by cały tutejszy reg. do spodu zniwelować, a wszystkich aktualnych modów na zielona trawkę posłać, aby dobrze się komponowała z ich "naturalną zielonością". I tylko gdzieś tam w najgłębszym zakamarku mej "polskiej duszy" kołacze się pytanie: czy aby tych problemów, wątpliwości, niedomówień, oskarżeń i odsądzania od czci wszelakiej nie powinno się toczyć na tym innym, jakże nam bliskim, a zarazem tak troszkę innnym, z założenia, forum modelarskim?
krzysiek.riese Opublikowano 7 Grudnia 2010 Opublikowano 7 Grudnia 2010 powiem tak: piotrp U mnie jesteś już w ignorowanych. Za delikatny jesteś na kontakty ze mną, muszę Cię chronić. Są takie momenty w życiu faceta że trzeba p... pięścią w stół. Ale to dotyczy facetów. Śmierć frajerom. sam miałem podobną sprawę w sumie z kolesiem mieszkającym niedaleko bo raptem 25 km ode mnie i chodziło o serwa GWS. kupiłem od niego na aukcji 4 serwa i wszystko pięknie do czasu jak paczka przyszła i sprawdzam je i co?.... 2 serwa szlak fertik... nie chodzą... dzwonie raz ... drugi... trzeci ... i co frajer... nie odbiera w końcu po jakiś 2 tygodniach dzwonienia i pisania maili wsiadłem z kumplem ( dwóch świrów w glanach z białymi sznurówkami... wiadomo o kogo chodzi) do busa i pojechałem do frajera... jakże był zdziwiony ze ktoś go odwiedza... i upomina się o swoją kasę ... koleś oddał pieniądze i dostał towar z powrotem i błagał żeby nie mówić nic mamie... wniosek jeden... nie załatwiam od tego czasu interesów z dzieciakami i frajerami. pozdrawiam i życzę owocnego załatwienia sprawy.
Gość slawekmod Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 ...... nie powinno się toczyć na tym innym, jakże nam bliskim, a zarazem tak troszkę innnym, z założenia, forum modelarskim? No chyba jednak nie powinno się toczyć na "tym innym jakże bliskim" a dla pewnych osób bardzo dalekim forum wręcz powiedziałbym że dla niektórych nieosiągalnym. Jeżeli Marku pijesz do "forum tabu" w którym również uczestnicze to zupełnie nietrafiony post z Twojej strony. Innym dlaczego? Bo regulamin ma 10 linijek? Bo wszyscy aktywni userzy przestrzegają jego zapisów? Bo w tematach jest merytorycznie? Bardzo proszę o odpowiedź Marku w tej sprawie na PW. A wracając do tematu, rozmowa toczy się tu i teraz a nie na innym , bliskim czy dalekim forum. Tamten kolega nie odpowiada z bardzo prostej przyczyny- uczy się od poniedziałku do piatku i nie ma dostępu do netu. Albo mi się wydaje albo są robione tu wycieczki osobiste ?
wojcio69 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam I tylko gdzieś tam w najgłębszym zakamarku mej "polskiej duszy" kołacze się pytanie: czy aby tych problemów, wątpliwości, niedomówień, oskarżeń i odsądzania od czci wszelakiej nie powinno się toczyć na tym innym, jakże nam bliskim, a zarazem tak troszkę innnym, z założenia, forum modelarskim?Marku zgodzę się tutaj z tym co napisałeś a ja pozwoliłem sobie zacytować powyżej (przepraszam, że bez Twojej zgody).Wiesz dlaczego tego typu postów nie ma na tym czy tych innych forach (może nie wszystkich)? Bo tam ludzie się szanują i są wobec siebie lojalni, nie ma lepszych i lepsiejszych, nie ma znaczenia jaki masz kolor: zielony, niebieski, czerwony, żółty czy fioletowy. Poprostu się szanujemy i staramy się przestrzegać prostej zasady nie czyń drugiemu co tobie nie miłe. Ten jeden zapis w regulaminie zastępuje kilkanaście innych linijek teklstu. A oszustów powinno się publicznie nagłaśniać. Pozostanie tylko teraz pytanie: kiedy Jedrula wyjaśniłby sprawę gdyby nie nagłośnienie na tym forum tego tematu. Ewentualną dalszą rozmowę proponuję przenieść na PW aby nie naruszać regulaminu tego jakże bliskiego a zarazem innego forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.