piotrp Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 piotrp U mnie jesteś już w ignorowanych. Za delikatny jesteś na kontakty ze mną, muszę Cię chronić. Są takie momenty w życiu faceta że trzeba p... pięścią w stół. Ale to dotyczy facetów. Śmierć frajerom. Pięścia w stół (w tym przypadku wiazanka wulgaryzmów na forum internetowym) walą tylko słabi ludzie, których nie stać na bardziej wyrafinowane argumenty i sposoby poza prostactwem okazywanym publicznie. Jaką mamy tu sytuację? Prywatna transakcja, być może nieuczciwie przeprowadzona i wciągnięcie sprawy na forum modelarskim na zasadzie - jak nie oddasz łopatki, to zdradzę całej piaskownicy kim jesteś. Dla mnie żałosne. Jak dzieci, do przedszkola panowie. Nie ma w tym ani honoru, ani męskości. Jest tylko lanie publicznie żółci wkurzonego kolegi oszukanego i szantaż - kolejna oznaka słabości. A mozna było załatwić to skuteczniej, z klasą i przy okazji ostrzegając innych o nieuczciwym kontrahencie. MODERATORZY - na forum modelarskim chcę czytać o modelach.. A prywatne zatargi niech goście załatwiają między sobą. Kolego z Poznania - starannie dobieram sobie towarzystwo, wszak na świecie jest kilka miliardów ludzi, to spory wybór. Papa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Piotr tak jak powiadają punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Ciekaw jestem Twoich metod i sposobów wyjaśniania takich sytuacji. Choć szczerze nie życzę nikomu aby był "bity po kieszeni". I tak jak pisałem w poście do Marka: Dalsze rozmowy przenieśmy na PW co by nie naruszać regulaminu tego forum i aby na forum modelarskim czytało się o modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ciekaw jestem Twoich metod i sposobów wyjaśniania takich sytuacji. Odpowiedź na PW. Podam Ci metodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 na forum modelarskim chcę czytać o modelach.Ale tutaj jest Hyde Park i można pisać wszystko.Czytać nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Po raz ostatni w temacie. Wg mnie: jeden Kolega bluznął na tym forum w całkiem prywatnej sprawie innego Kolegi, być może dotyczącej także Kolegi z tego forum. Większość wypowiadających się tutaj Kolegów, na tym innym forum jest aktywna wyłącznie merytotycznie i modelarsko. Tutaj , jak widać, można bluzgać, wyrażąć w imieniu innego pokrzywdzonego gorzkie żale, bić pianę przez 5 stron i jeszcze doszukiwać się podtekstów i "wycieczek osobistych". Wszystko można, tylko po co? Czy sprawca się poprawił z powodu tych zapisanych 5-ciu stron? Czy się nauczył uczciwości i na przyszłość już nigdy nie popełni tego rodzaju "przestępstwa"? Myślę, że wątpię. Jak również całkowicie wątpię w sens i celowość tego założonego tutaj przez Krzysia tematu. I tyle w tej sprawie z mej strony. PS. "Inność" uwielbiam i do żadnej "inności" nic, ale to nic osobiście nie mam i mieć nie będę. A "HP" jest właśnie stworzony dla różnych tematów, w tym także tych będących "tabu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 na forum modelarskim chcę czytać o modelach.Ale tutaj jest Hyde Park i można pisać wszystko.Czytać nie trzeba. Słuszna uwaga - tu jest dużo działów o modelach- wolny wybór :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Czy się nauczył uczciwości i na przyszłość już nigdy nie popełni tego rodzaju "przestępstwa"? Myślę, że wątpię. A to się dopiero okaże. A temat jest tutaj, bo może "Kolega" jest tutaj dostępny. A poza tym większa społeczność bardziej się nadaje do piętnowania tego typu zachowań. Większą liczbę osób można ostrzec. bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Marek bo największy problem tego forum i nie tylko tego to anonimowość. W zasadzie można sobie zrobić nieczytelny avatar w czapce i okularach, dane wpisać jakieś tam i gotowe. Po kilkuset napisanych postach ludzie nabiorą do mnie w pewnym stopniu zaufania, ale tak naprawdę nie wiedzą kim ja jestem. Mogę założyć drugie konto, z którego opiszę jaki to jestem porządny gość. Jak pod siebie narobię, zdobędę wrogów, to zawsze mogę zlikwidować jedna i założyć kolejne konto lub przenieść się na inne forum, a rodzina, sąsiedzi oraz znajomi i tak na niczym się nie poznają, no bo skąd. Moi znajomi założyli forum na którym by móc się zarejestrować, trzeba fizycznie uzyskać aprobatę przez zaufane osoby. Podpisujesz się imieniem i nazwiskiem, nie podobają się zasady to nikt Cię nie zmusza. Raz się już też prawie przejechałem, kiedy chciałem kupić środkowy pas do focusa przez forum, na szczęście sprawdziłem sobie delikwenta i pieniędzy nie wysłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Czytając to wszytko i obserwując rzeczywistość stwierdzam że szkoda że nawet w modelarstwie są cwele i wałkonie Smutna polska prawda A za granicą każdy Ci powie, nikt jak Polak Polaka w @CH*!*%** nie potrafi zrobić, i to się sprawdza. Mnie też życie nauczyło dmuchać i chuchać na wszelkiego rodzaju interesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Moi znajomi założyli forum na którym by móc się zarejestrować, trzeba fizycznie uzyskać aprobatę przez zaufane osoby. Podpisujesz się imieniem i nazwiskiem, nie podobają się zasady to nikt Cię nie zmusza. A trzeba mieć psa ? :wink: DarekRG - Ruscy i Ukraińcy też potrafią swoich za granicą nieźle załatwić. :wink: - Słowiańska dusza pewnie..... A filmik o Mojżeszu (zupełnie nie łapię kontekstu) jest nie na miejscu bo co jak co ale Izraelici załatwią wszystkich wokół na szaro ale nie swoich - A my Polacy (jak widać forumowicze też) tak dla odmiany działamy na odwrót :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Nie trzeba, ale jako ciekawostkę powiem, że znajoma znalazła w sieci stronę internetową jakiejś małolaty której tematem był jej pies. Tyle że ten pies nie był jej a mój (poprzedni), skorzystała ze zdjęć które gdzieś tam opublikowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Nie trzeba, ale jako ciekawostkę powiem, że znajoma znalazła w sieci stronę internetową jakiejś małolaty której tematem był jej pies. Tyle że ten pies nie był jej a mój (poprzedni), skorzystała ze zdjęć które gdzieś tam opublikowałem. Bo to był jej pies - tylko że wirtualny :wink: U mnie dom zdominował kot a w zasadzie kotka, dla której wszyscy domownicy to całkiem pożyteczne zwierzątka. Żeby nie było OT - to toczymy pogawędkę czekając na... Godota :wink: ( nie mylić z Gołotą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Nie trzeba, ale jako ciekawostkę powiem, że znajoma znalazła w sieci stronę internetową jakiejś małolaty której tematem był jej pies. Tyle że ten pies nie był jej a mój (poprzedni), skorzystała ze zdjęć które gdzieś tam opublikowałem. He he he, pozwólmy niektórym wierzyć w to co wierzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Piotrzep - gratulować pomyślnie zakończonej samorządowej kampanii wyborczej ? Wyrazy uznania ! Jest w Tobie coś ... z rycerza !!! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 "Czytnołem" to z nudów. Ja rozumiem, ze język sprawa żywa ale kontekst użycia słów "frajer", "cwel" mnie powaliła - dokładnie odwrotnie użyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 "Czytnołem" to z nudów. Ja rozumiem, ze język sprawa żywa ale kontekst użycia słów "frajer", "cwel" mnie powaliła - dokładnie odwrotnie użyte. Może to lokalne różnice językowe :wink: Bo dla mnie frajer to ktoś , kogo wszyscy robią w konia a nie odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Może to lokalne różnice językowe :wink:Na pewno nie lokalne :wink: .Ci co leżeli wiedzą jaka jest różnica w hierarchii między jednym a drugim określeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Znaczenie słowa jest szerokie ale nie o tym temat można sie do kogoś przy_pieprzyć , przy_pierniczyć czy przy_solić ale raczej nie przy_ketchupić a też podobne w znaczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Skoro cisza to pewnie wszystko załatwiło się pozytywnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 a wiecie nawet ciekawie się to czyta .... przypomina mi to coś z mojej bytnosci na tym forum jako zielony. Utopia sie wypowiedział dość dosadnie a reszta doskonale pianę biła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.