Jedrula Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Niestety tak jak w temacie zapomniałem się z zadaniem na WOS na środę i też nie wiem gdzie szukać. Mianowicie potrzebuje 5 informacji ze świata typu kto gdzieś został prezydentem, gdzie rozpoczęła sie jakaś wojna gdzie podpisano pokój, różne gospodarcze, umowy miedzy państwowe wiadomości tego typu. Więc jak by ktoś coś wiedział lub wiedział gdzie szukać :mrgreen: to proszę pisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 wpisz w google www.onet.pl www.wp.pl www.interia.pl lub idz do kiosku ruchu i kup sobie ze dwie gazety ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Strona_główna Na dole masz "Rocznice" _________________ www.rcclub.eu - modelarstwo zdalnie sterowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 chłopie dziś wypada rocznica 20 wprowadzenia stanu wojnnego może o tym napisz ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 heh, też to miałem w gimnazjum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek9932 Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 adrian06adik, dokładnie. Całe szczęście że w LO tego nie ma. Przynajmniej na mat-fizie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula Posted December 13, 2010 Author Share Posted December 13, 2010 Główny problem jest w tym ze w necie same sensacje terroryści, zamach, ten się w tym zakochał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek9932 Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 Pod wojnę możesz podciągnąć atak Korei Płn na Koreę Płd. Z gospodarką http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,8256071,Chiny_wyprzedzaja_Japonie_i_sa_druga_najwieksza_gospodarka.html ale resztę to sam szukaj. Na necie jest tego PEŁNO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fischer8 Posted December 13, 2010 Share Posted December 13, 2010 chłopie dziś wypada rocznica 20 wprowadzenia stanu wojnnego może o tym napisz ! Chyba 29. :rotfl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 aj nie ty cyferka mnie się wcisnęła .... PS. nie wiem kto taki wymyślił i dał 0 obok 9 :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KYK Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 Prasówka? Ja jak zapomniałem kiedyś napisać to na przerwie przed lekcją bierzesz 2 kolegów i zaczynasz pisać bajki tj. W kopalni w południowych chinach nastąpił wybuch metany w wyniku którego zgineło 5 górników. Ale jak masz to do napisania na jutro to internet i pisz byle co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian06adik Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 niekoniecznie: nam mówiła o zdarzeniach tylko i wyłącznie gospodarczych, żadnych gryp, kopalń, katastrof itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jedrula Posted December 14, 2010 Author Share Posted December 14, 2010 Thank udało sie znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted December 14, 2010 Share Posted December 14, 2010 W Irlandii zanotowano niewielki wzrost gospodarczy 0,02% Ekonomiści przestrzegają jednak, że to może być chwilowa poprawa związana z okresem świątecznym i ożywieniem w handlu. Naukowcy z PAN odkryli nową metodę pasteryzacji przemysłowej mleka. Duże zainteresowanie nową metodą wykazał już znany producent z Holandii. W Chinach otwarto nową kopalnię miedzi. Szacuje się, że przez najbliższe 50 lat, produkcja tego surowca przez Chiny wzrośnie o 7%. Chiny ogłosiły rozpoczęcie nowego projektu melioracji obszarów pustynnych. W ciągu 15 lat, mają nadzieję pozyskać ponad 2 mln hektarów nowych gruntów uprawnych. Projekt wiąże się z budową dwóch nowych zbiorników retencyjnych i rozległej sieci kanałów. Dodatkową korzyścią ma być zmniejszenie skutków powodzi, które pustoszyły co roku obszary rolnicze. Znany polski modelarz ogłosił, że zakłada firmę specjalizującą się w filmowani z powietrza na potrzeby filmów kinowych i teledysków oraz do celów kontroli drogowej. Straż Miejska kilku większych miast wyraziła spore zainteresowanie. Być może niedługo piraci drogowi otrzymają mandaty wraz ze zdjęciami z nowej perspektywy. Pasi? :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.