kefir Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Panowie co można zrobić aby serwa w zimę chodziły lepiej ? bo strasznie wolno chodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Podnieść zasilanie. Oczywiście nie wolno przekroczyć maks. napięcia podawanego przez producenta (zwykle 6V). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Panowie co można zrobić aby serwa w zimę chodziły lepiej ? bo strasznie wolno chodzą a jakby smarowanie ulepszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Gęsty smar na trybach pewnie ma swój udział w spowalnianiu. Może przejść na zimowy :wink: . Nie wiem co jest powodem ale to spowalnianie zależy także od producenta. U mnie niektóre chodzą lepiej a inne gorzej w zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Producenta zmień Kiedyś w szybowcu miałem na ogonie serwo Hitec'a i chodziło normalnie przy -10 a na lotkach zwykłe hxt900 jak mucha na lepiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Gdy pierwszy raz latałem w zimie był o ponad od - 5 do -10st. Co prawda ładne słoneczko ale bardzo niska temperatura. Serwa Conrad mikro - żadnych problemów z ich pracą. Innym razem też przy minusowej ale w spalinie zwykłe standardy Hiteca również pracowały bez zakłóceń. To samo Hitec 81. Ja z innymi nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Gdy szedłem do pracy wystawilem przez okno hxt900 na 9 godzin, gdy mialem odbiornik w "Gotowości" to szybko wziąłem wyciągnąłem serwo i testy... Serwo Chodziło jak by miało dolegliwości tarczycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.