Skocz do zawartości

Whisper Spirit by Elektron

elektron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłęm dziury na chłodzenie oraz dolot z pleksi... Z racji tego ze silnik jest zabudowany od tyłu wręgą (aby pakiet go nie zmiażdżył) to nie miał wogołe opływu powietrza, po locie było czuć jak bardzo dostał w palnik.... Mam nadzieję, że to co zrobiłem pomoże w chłodzeniu, proszę o komentarz czy zrobiłem to prawidłowo (może na fotkach tego nie widać ale dolot jest z jednej strony a z drugiej jest goła nie osłonięta dziura):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Ładne pokrywki :) ja ulotniłem dziś swojego powiem, że niezła wyścigówka mi wyszła ;)

Dołączona grafika

Opublikowano

Pięknie wygląda w locie !! :) Kiedy wspólne latanie ? masz jakis filmik z lotów ?

Filmiku nie ma :? może niebawem a latanie wspólne chętnie tylko gdzie :?: może na zboczach pradoliny Wisły? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pięknie wygląda w locie !! :) Kiedy wspólne latanie ? masz jakis filmik z lotów ?

tu jest w drugiej części filmu

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=DcIFGwWZtg8

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziś oblot z nowy skrzydłem kolega zrealizował film :D

Opublikowano

Krzysztof, a co to za skrzydełko jest? Jaki profil, rozpiętość, ustarzenie? Napisz może coś więcej o tym "składaku". Jestem ciekawy bo też mam taki kadłubik do zagospodarowania a bardzo podoba mi się Twój i chętnie skorzystałbym z Twoich doświadczeń. Model, jak widzę na filmie, lata wyśmienicie. Gratulacje;-)

PS

Może opiszesz model w nowym wątku żeby tu elektronowi nie bałaganić?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam skrzydla szybowcowe styro fornir ,nie wiem jaki too profil ale raczej na zbocze .

Zainspirowany tym tematem postanowilem rowniez cos takiego zlozyc,tak wiec kupilem kadlub fuksa.

To bedzie moj pierwszy szybowiec wiec prosze o porady .

Planowane wyposazenie:

-silnik emax 2220/07

-regulator turnigy sentry 40a

-serwa tower pro sg 91r 1/2metal

-odbiornik Turnigy

Glownym problemem jest krawedz splywu ,jedno skrzydlo jest zeszlifowane na ostro przez cosie wyszczerbia balsa ,

podajcie propozycje jak to ma poprawnie wygladac

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

tak wyglada po wstepnym zlozeniu

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Ktoś kto robił to skrzydło poprostu dał :ass: z tym spływem.Absolutnie błędna technologia i wykonanie ,ale jest rada można lekko zeszlifować spływ i i wkleić listwę z twardszego drewna no i oczywiście szlifować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.