radzik1e Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Witam Jeżeli ktoś zna modele bez lotek (prócz Rwd i Toto) prosiłbym o napisanie. Z góry dziękuję Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Easy star-multiplex. Fajny model na początek. Ja latam nim FPV i jest baardzo stabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik1e Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Lecz ja prosiłbym do samodzielnego zbudowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 No to ja polecam wicherka w wersji 10, lata praktycznie sam,model nie ma lotek,sterowanie ,to tylko wysokość i kierunek,według mnie dobry do nauki.Zaraz pewnie będzie w temacie: ''Po co budować taką starą konstrukcje ,jest wiele lepiej latających itd" ale wedlug mnie jak wicherek jest dobrze zbudowany,wdg planow itd, to bedzie latał b. fajnie ,pozatym jest łatwy w budowie. A jeszcze jeden modelik,depronowy- Zefirek. Model banalny w budowie , podobno lata bardzo fajnie ,same dobre opinie na jego temat. Niestety sam nie zbudowalem go nigdy,ale na forum jest duuzo pozytywnych opini o tym samolocie A tak poza tym,to ja nie wiem,co raz to więcej 'młodych' (oczywiscie nic do nich nie mam ,bo sam należę do 'młodocianych' ) rejestruje się na forum,nic samemu nie znajdzie ,tylko od razu do 'Od czego zacząć ' i pyta Jak byś trochę poszukał,to na pewno znalazł byś coś odpowiedniego dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jeszcze Lazy Bee nadaje sie na początek. Oczywiście model należy wykonać dość starannie i pierwsze loty robić z ustawionymi małymi wycheleniami sterów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik1e Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Dziękuję za porady na pewno coś wybiorę i zrobię relację z budowy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zefirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik1e Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 właśnie szukam zefirka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 http://forumrc.alexba.eu/zefirek_1.htm Tutaj masz plany z opisem budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik1e Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ja z tych planów nic nie rozumiem może ktoś ma inne prosiłbym bardzo. Wiem że zaraz będą posty że było już wiele takich pytań ale ja naprawde tylko te plany widziałem. Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Wysłałem na poczte w PDF .Tylko drukuj i buduj.Tylko wręgi dopasuj z tego planu ,bo w PDF ich nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Jak można nie rozumieć planów zefirka to ja nie wiem. Mój kolega który o samolotach wie tylko tyle że mają skrzydła i latają zbudował ten model. Przyłoż się trochę a wszystko zrozumiesz. Analiza planów to podstawa i powodzenia w wyborze modelu. Oczywiście jestem za wicherkiem 25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik1e Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 AAAAA już rozumiem Tutaj wszystko podane jest w centymetrach a nie w milimetrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.