ECO400 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Była gleba :?: przyznaj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 hehe o to chodzi że nie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Latasz na 4S ? Jakie wrażenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 wrażenia - super 8) Z zawisu idzie do góry jak strzała, prędkości tez mu nie brakuje a waga większa o te 150 gram zupełnie mi nie przeszkadza. Nawet lepiej lata mi się takim modelem a nie gazetą. Kolega z lotniska ma ten model z oryginalnym silnikiem to pewnie kiedyś się spotkamy i porównamy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 mam ten sam silnik co paweł i to samo smiglo 14x7 i pomierzylem wczoraj prądy.. na 4s 2650 wyszlo rowno 30A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 śmigło 14 x 8 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 14x8? a mowiles ze 14x7 co to za smiglo ? apc? to moze dlatego te 30A to czemu my sie wczoraj o to bojowniczo spieralismy ? ;D XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 4S i śmigło 13x6,5 to ja miałem w trochę większym Sukhiu 30e Extra to wytrzymuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 śmigiełko turnigy light electric, myslałem ze i ty takie masz :wink: Extra jest niesamowicie wytrzymałym samolotem. Po kilkudziesięciu lotach łączenie połówek steru wysokości zrobiło się miękkie, ale na to jak ja nią latam to ... W każdym razie podlałem CA i działa ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 no to i ja musze sobie takie smigielko zanabyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Ma ktoś jakiś pomysł jak zamocować pokrywkę kołpaka bez uszkodzenia śmigła ? Śmigło znajduje się w miejscu gdzie wkręcają się śruby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Bywają śmigła z wycięciami (wgłębieniami) właśnie w tych miejscach gdzie przechodzą wkręty mocowania kołpaka, więc myślę, że jak ładnie podszlifujesz śmigło to będzie ok. A jak chcesz bez uszkodzenia śmigła to może załóż większy kołpak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Rozwiercał ktoś otwór na wał silnika montując Thrust 30 ? Po zamontowaniu silnika ciężko się obraca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 tak, ja rozwiercałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 tak, ja rozwiercałem Ok, a czy nie zmniejszyło to sztywności przedniej ściany domka ? Zastanawiam się czy po prostu nie zastosować podkładek od strony wewnętrznej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Raczej nie osłabiło, ale jak chcesz to możesz dać podkładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 witam!!! moja extra 260 już złożona i oblatana.model naprawdę rewelacyjny jednak z napędu nie jestem zadowolony.jest za mało mocy... extra z pakietem 2200 3S waży do lotu 1000g. i na śmigle 13x6 zrobię zawis prawie na maksymalnych obrotach więc o odejściu do góry można zapomnieć. Co do napędu, silnika lepszego nie znajdziesz natomiast ten regulator bym sobie odpuścił i kupił taki : http://www.hobbycity.com/...?idProduct=9482 Do tego 3s 2200mah i śmigło turnigy ultra light 12x6/13x6 i miodek ( zestaw osobiście przeze mnie sprawdzony ). Polecam jeszcze wrzucić bec castla 10g jak będą wolne fundusze mam pytanie do kolegi "elektryki_rc" jak sprawuje się dedykowany napęd w twojej extrze i na jakim śmigle latasz? pytam bo mam zamiar zakupić silnik THRUST 30 pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Apropo beców, ostatnio na lotnisku miałem niemiłą przygodę - regulator odciął silnik i zapalił się w locie, zewnętrzny bec uratował mi model! Teraz pytanie do kolegów (głównie Krzyśka)- czy kupić taki sam czy może zainwestować w wersję superbrain? A może coś całkiem innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Nie zwarło ci się przypadkiem? Przy wtyczce nie widać koszulek termokurczliwych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 regulator odciął silnik i zapalił się w locie, zewnętrzny bec uratował mi model! bardzo nieprzyjemna sprawa... jaki miałeś silnik,śmigło i regulator?? czy ten napęd dobrze się sprawdzał?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.