lesiulek Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam jak już pewnie niektórzy z was wiedzą mój poprzedni model(Jas 39-Gripen) jest w stanie katastrofalnym jeszcze dziś go "dobiłem" wpadając w ogrodzenie i już praktycznie nie nadaje się do latania i mam do was pytanie jako do profesjonalistów jaki model mógł bym wykonać własno ręcznie.Posiadam turbine 65 mm z silnikiem bezszczotkowym mam też do niego serwa i wogule i teraz mam pytanie jaki model był by najbardziej przybliżony do tego co miałem i dość prosty w konstrukcji.I z czego miał bym go wykonać ,co mi jest potrzebne?Gdzieś czytalem o jakieś stronce z planami samolotów to też moglibyście podrzucić z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Jedynie co mogę to stronkę ów podrzucić http://www.profili2.com/eng/plans.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Na początek to bym ci radził zbudować sobie model "Toto-0". Tu masz link do relacji z budowy :wink: http://www.pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10250&highlight=toto Jedyne co będziesz musiał zmienić/dokupić to silnik bo raczej "Inrunner" się nie nadaje do tego modelu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzik1e Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja na początek poradziłbym Rwd 5 by skazoo jest to moim zdaniem najprostszy w budowie a i ładnie latający samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No z turbiną na zefirze ani toto nie polata ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No z turbiną na zefirze ani toto nie polata ; ] A czemu nie? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Polatać poleci,ale to trochę dziwne by było ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Toto-0 fajnie by wyglądał z turbiną na kadłubie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 co mi jest potrzebne?Kasa! :devil: Po co masz się męczyć i kleić jakieś deproniaki z podkładów pod panele?Tutaj masz model, który zadowoli Twoje ambicje http://allegro.pl/samolot-t-45-goshawk-z-napedem-edf-i1385063877.html Jak go rozbijesz to będziesz miał dwie turbinki i wtedy możesz pokusić się na zrobienie odrzutowca dwusilnikowego np. F-15, F-18, MiG-25, MiG-29 lub bardzo modnych ostatnio konstrukcji serii Su. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Niniejszy temat kwalifikuje się do działu "Od czego zacząć". Z całą stanowczością proszę moderatorów o zaprowadzenie porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.