TEQ Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Hej Przeglądając allegro znalazłem takie ogniwa li-pol : http://allegro.pl/item212094883_sony_ericsson_k700i_k500i_k508i_li_pol_3800_mah.html Wiem że takie ogniwa nie mają zbyt dużej wydajności prądowej ,ale napędzały by model Micro Elektro w którym się znajduje silnik speed 300 więc pobór prądu nie powinien przekroczyć 2C (a wie ktoś może ile można wyciągnąć [A] z speed 300 ?) Waga ogniwa myślę że nie przekracza 50 gram ,więc były by lżejsze niż te ni-mh które mam ,a 4x pojemniejsze. Proszę powiedzcie czy warto kupować takie 2 ogniwa do modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Zapomnij ... przetestowałem kilka takich różnych ogniw. Wszystkie były li-ion i miały ok 700mAh. Te wszystkie aukcje to jawne oszustwo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 W moim aparacie Sony Ericson siedzi lipolek 900mA , więc jakim cudem w takiej samej wielkości baterii miało by wejść 3800 ??? :shock: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Kurcze szkoda a już miałem nadzieję na fajny pakiecik :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 I jeszcze za 10zł . Nieźle, raz piszą, że pojemnośc 3800mAh, a raz że 3000 :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Większość kupujących patrzy na pojemność. Nie są wstanie sami określić rzeczywistej pojemności aku więc w łatwy sposób są po prostu oszukiwani. Dodam iż firma MaxCell sprzedaje ogniwa NiMh podobnie jak tu zdecydowanie zawyżając pojemność. Przykład aukcji w rzeczywistości ogniwa takie nie mają nawet 2000mah pojemności. Fakt - jest dopisek "max." ale to i tak nie tłumaczy faktu że to oszustwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Nieźle, raz piszą, że pojemnośc 3800mAh, a raz że 3000 :wink: . pewnie zalezy od tego, jakie naklejki maja na skladzie te ogniwa to zwykle podrobki "wzbogacone" o naklejke. kupilem kiedys takie-sa takiej samej(lub mniejszej) pojemnosci co standartowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majek Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Jakiś czas temu zrobiłem test nówek AA Maxcella 3200 - naprawdę miały 1800mAh. Chociaż rekord pobiły akumulatorki Unlimited Power 2700 (jak nazwa wskazuje wysysają energię z podprzestrzeni), które na oko były jakimiś starymi NiCd onalepkowanymi, a naprawdę miały ... 500mAh. Rezystancja wewnętrzna też była taka, że cyfrówka się na nich wogóle nie włączała... Co do akumulatorów komórkowych, to ostatnio zaopatrzyłem się na giełdzie w takowe (wyprzedaż po 1zł/szt.) i o ile nadają się do małego szybowczyka na 2-3 serwa, to zastosowanie ich w napędzie to nieporozumienie. Kilka z tych zakupionych przetestowałem (600mAh) i w większości wypadków miały problem z oddaniem 1C, a co dopiero myśleć o większych prądach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 akumulatorki Unlimited Power 2700 ( to z firmy jaubao czy jakos tak-podobno najgorsze akumulatorki na rynku. bylo kiedys o nich glosno na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.