Pablo_433 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Potrzebuje wzoru lub schemat wykonania śmigła z klocka drewnianego -widywałem kiedyś w "Miniaturowym lotnictwie " W.Schiera -czy ma ktoś taki rysunek do przesłania na tę strone lub PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Obliczenie i wykonanie stałego śmigła z balsy do wolnolotki jest tutaj . Gdzieś tam jest kalkulator do liczenia śmigieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mam te pozycje ksiazkowe ale to żadna rewelacja. Jesli potrzebna to mogę cyknąć fotę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 fokker walni fotke i na tragos13@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Pablo_433, masz zamiar zrobic śmigło drewniane do silnika spalinowego?? Robiłem swego czasu wiele takich śmigieł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 to ma być drewniane do SPAD XIII elektryk 9, do 10 calowe ale nie pamientam jak to sie strugało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Niestety nie mam zdjęć jak to sie robi Ale musisz najpierw przygotować sobie dwa rzuty śmigła, boczny i górny. No i klocek drewniany z którego będziesz je robił. Jeśli ma być bukowe, to po prostu trzeba iść i kupić deskę do krojenia z buczyny. Ważne żeby słoje były równo ustawione. Z reszty deski przygotować specjalną podstawkę do strugania śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Potrzebuje wzoru lub schemat wykonania śmigła z klocka drewnianegoJeżeli to Ci w czymś pomoże to masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Może nie na temat ale nie lepiej kupić sobie drewniane śmigło do elektryka ? Robione ręcznie nie wiem czy osiągnie taką sprawność jak kupne. Domyślam się że chciałbyś śmigło bardziej makietowe. W HK są lekkie drewniane do elektryków za ok. 2$. Można potraktować je jako bazę do zrobienia własnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.