Pablo_433 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Potrzebuje wzoru lub schemat wykonania śmigła z klocka drewnianego -widywałem kiedyś w "Miniaturowym lotnictwie " W.Schiera -czy ma ktoś taki rysunek do przesłania na tę strone lub PW
alyan Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Obliczenie i wykonanie stałego śmigła z balsy do wolnolotki jest tutaj . Gdzieś tam jest kalkulator do liczenia śmigieł.
Irek M Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mam te pozycje ksiazkowe ale to żadna rewelacja. Jesli potrzebna to mogę cyknąć fotę :wink:
Pablo_433 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2011 fokker walni fotke i na tragos13@wp.pl
KRUUP Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Pablo_433, masz zamiar zrobic śmigło drewniane do silnika spalinowego?? Robiłem swego czasu wiele takich śmigieł.
Pablo_433 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2011 to ma być drewniane do SPAD XIII elektryk 9, do 10 calowe ale nie pamientam jak to sie strugało
KRUUP Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Niestety nie mam zdjęć jak to sie robi Ale musisz najpierw przygotować sobie dwa rzuty śmigła, boczny i górny. No i klocek drewniany z którego będziesz je robił. Jeśli ma być bukowe, to po prostu trzeba iść i kupić deskę do krojenia z buczyny. Ważne żeby słoje były równo ustawione. Z reszty deski przygotować specjalną podstawkę do strugania śmigła.
kesto Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Potrzebuje wzoru lub schemat wykonania śmigła z klocka drewnianegoJeżeli to Ci w czymś pomoże to masz
alyan Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Może nie na temat ale nie lepiej kupić sobie drewniane śmigło do elektryka ? Robione ręcznie nie wiem czy osiągnie taką sprawność jak kupne. Domyślam się że chciałbyś śmigło bardziej makietowe. W HK są lekkie drewniane do elektryków za ok. 2$. Można potraktować je jako bazę do zrobienia własnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.