Skocz do zawartości

śmigło

Pablo_433

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje wzoru lub schemat wykonania śmigła z klocka drewnianego -widywałem kiedyś w "Miniaturowym lotnictwie " W.Schiera -czy ma ktoś taki rysunek do przesłania na tę strone lub PW

Opublikowano

Obliczenie i wykonanie stałego śmigła z balsy do wolnolotki jest tutaj . Gdzieś tam jest kalkulator do liczenia śmigieł.

Opublikowano
Pablo_433, masz zamiar zrobic śmigło drewniane do silnika spalinowego?? Robiłem swego czasu wiele takich śmigieł.
Opublikowano

Niestety nie mam zdjęć jak to sie robi Ale musisz najpierw przygotować sobie dwa rzuty śmigła, boczny i górny. No i klocek drewniany z którego będziesz je robił. Jeśli ma być bukowe, to po prostu trzeba iść i kupić deskę do krojenia z buczyny. Ważne żeby słoje były równo ustawione. Z reszty deski przygotować specjalną podstawkę do strugania śmigła.

Opublikowano

Może nie na temat ale nie lepiej kupić sobie drewniane śmigło do elektryka ? Robione ręcznie nie wiem czy osiągnie taką sprawność jak kupne.

Domyślam się że chciałbyś śmigło bardziej makietowe. W HK są lekkie drewniane do elektryków za ok. 2$. Można potraktować je jako bazę do zrobienia własnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.