Skocz do zawartości

Dziurawy pilnik

instruktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzewam temat "dziury" ale tym razem nie w pilniku a w łożysku.

Ponieważ jeden z ciekawskich młodych "odkrył " pilnik z dziurą i truł no to pokazałem jak wierci się w łożysku.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A tak przy okazji to imadło to samoróbka :D

Opublikowano

gdzieś kiedyś słyszałem coś, że dać komuś (nie pamiętam kogo ten dowcip się tyczył) 2 kulki od łożyska to jedną zgubi, drugą zepsuje ;) zgubić potrafiłem ale zepsuć do tej pory jeszcze nie :D

Opublikowano

A w jakim celu przewiercać łożyska?

Swego czasu Rosjanie (wtedy to "ludzie radzieccy") przewiercali łożyska (a w zasadzie ich bieżnie wewnętrzne) w silnikach D-30KU celem poprawienia smarowania. Czym to się skończyło? Np tym...

Opublikowano

takie zagwózdki są dobre do czasu kiedy można sobie bajać i wymyślać no i fantazjować. Jestem przekonany, nie do końca(: że otwór tam był od samego początki no i oczywiście został (:

Opublikowano

takie zagwózdki są dobre do czasu kiedy można sobie bajać i wymyślać no i fantazjować. Jestem przekonany, nie do końca(: że otwór tam był od samego początki no i oczywiście został (:

tak a potem kolegapiszacy te słowa się obudził i wyciągnął rękę z nocnika....buahahahhahaha

zanim się coś napisze krytycznego warto choć poznać o kim się pisze.....

edit

są tacy co i kulkę z łożyska na 13 sposobów zepsuć potrafią....... :rotfl:

Opublikowano

Wiertło kobaltowe z chłodzeniem wrzecionowym

Wierciłem w modelarni z chłodzeniem za pomocą kropli oleju :D

oczywiscie robiłem to bez ideowo :lol: dla pokazania młodemu co mozna :shock: jak sie chce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.